Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ. Muhasebe ve Vergi Programı öğrencileri; ▫Muhasebe programı mezunlarına "Muhasebe Meslek Elemanı" unvanı verilmektedir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ. Muhasebe ve Vergi Programı öğrencileri; ▫Muhasebe programı mezunlarına "Muhasebe Meslek Elemanı" unvanı verilmektedir."— Sunum transkripti:

1 MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ

2 Muhasebe ve Vergi Programı öğrencileri; ▫Muhasebe programı mezunlarına "Muhasebe Meslek Elemanı" unvanı verilmektedir. Mezunlar; ▫Büyük kuruluşların muhasebe, finans ve denetim birimlerinde, ▫ Mali Müşavirlerin ve Yeminli Mali Müşavirlerin bürolarında, ▫Bankaların yönetim ve organizasyon kadrolarında görev almaktadırlar. ▫Bunun yanı sıra dört yıllık eğitimi bir fakültede tamamlayarak diğer yasal zorunlulukları yerine getirenler, Türkiye Serbest Muhasebeci, Mali Müşavirler ve Yeminli Müşavirler Odaları Birliği tarafından açılan sınavlarda başarılı oldukları takdirde "Serbest Muhasebeci Mali Müşavir" unvanını alarak, küçük bir sermaye ile kendi işlerinin sahibi olma olanağına da sahiptirler

3 Bu programın hedefi: ▫Sektörün ihtiyacını karşılayan kalifiye eleman yetiştirmek, ▫Bilgisayar uygulamalı muhasebe dersi aracılığıyla en az bir muhasebe paket programını öğrenmeleri ve etkin bir şekilde kullanmaları amaçlanmaktadır. ▫ Son yıl ise öğrenciler staj çalışmaları yaparak bilgi ve becerilerini uygulama imkânına kavuşmaktadırlar.

4 BÖLÜM ÖĞRETİM ELEMANLARI Yrd.Doç.Dr. Sedat YENICE (Bölüm Başkanı) Lisans Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Yüksek Lisans Gazi üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Finansman Yüksek Lisans Programı Doktora Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Muhasebe - Finansman Doktora Programı

5 BÖLÜM ÖĞRETİM ELEMANLARI Öğr. Gör. Dr. Tuğba DÖLEN Lisans Selçuk Üniversitesi İ.İ.B.F İşletme Bölümü Yüksek Lisans Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme ABD Finansman Bilim Dalı Doktora Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme ABD Muhasebe-Finansman Bilim Dalı

6 BÖLÜM ÖĞRETİM ELEMANLARI Öğr. Gör. Ayşe İŞİ Lisans Osmangazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü Yüksek Lisans Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İstatistik ABD Doktora Osmangazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İstatistik ABD (devam ediyor)

7 BÖLÜM ÖĞRETİM ELEMANLARI Öğr. Gör. Bekir KAYA Lisans Gazi Üniversitesi Ticaret Ve Turizm Eğitim Fakültesi Muhasebe Eğitimi Bölümü Yüksek Lisans Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Finansman Bilim Dalı Doktora Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Muhasebe Finansman Bilim Dalı (devam ediyor)

8 BÖLÜM ÖĞRETİM ELEMANLARI Öğr. Gör. Suudan Gökçe GÖK Lisans Dokuz Eylül Üniversitesi İ.İ.B.F- İktisat Yüksek Lisans Ufuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme ABD İnsan Kaynakları Yönetimi Bilim Dalı Doktora Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme ABD Yönetim Organizasyon Bilim Dalı (Devam Ediyor).

9 BÖLÜM ÖĞRETİM ELEMANLARI Öğr. Gör. Emine Aybike AKKUTAY Başkent Üniversitesi İ.İ.B.F- İktisat Yüksek Lisans Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat ABD Ekonomik Kalkınma ve Büyüme Bilim Dalı Doktora Atılım Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat ABD(Devam Ediyor).

10 PROGRAM KONTENJANLARI Programın kontenjanları: ▫Yeni Kayıt: 60 ▫Mevcut Öğrenci: 100 ▫Toplam: 160

11 Bölüm Dersleri

12

13 Genel Bilgiler Harf NotuKatsayı AA4.0 BA3.5 BB3.0 CB2.5 CC2.0 DC1.5 DD1.0 FD0.5 FF0.0

14 Genel Bilgiler Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB), (CC) notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. Ayrıca, bir yarıyıla/yıla ait not ortalaması en az 2.00 olan öğrenciler o yarıyıl/yıl (DC) notu aldıkları derslerden de başarılı sayılırlar. Bu sonuç, (DC+) olarak ifade edilir.

15 Genel Bilgiler Eğitim Öğretim süresi 14 haftadır. Devamsızlık hakkı %20 olup dönem içinde toplam 4 haftadır. 1 vize, 1 final ve 1 bütünleme sınavı yapılmaktadır. 8. hafta vize, 14-15. hafta final haftasıdır.

16 Sosyal Faaliyetler

17 Yeni Eğitim Öğretim yılında başarılar dileriz…


"MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ. Muhasebe ve Vergi Programı öğrencileri; ▫Muhasebe programı mezunlarına "Muhasebe Meslek Elemanı" unvanı verilmektedir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları