Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Öğrencilerin eğitim-öğretim ve diğer sorunlarıyla ilgilenmek için, bölüm başkanının önerisi üzerine, müdür tarafından görevlendirilen öğretim elemanı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Öğrencilerin eğitim-öğretim ve diğer sorunlarıyla ilgilenmek için, bölüm başkanının önerisi üzerine, müdür tarafından görevlendirilen öğretim elemanı."— Sunum transkripti:

1

2 Öğrencilerin eğitim-öğretim ve diğer sorunlarıyla ilgilenmek için, bölüm başkanının önerisi üzerine, müdür tarafından görevlendirilen öğretim elemanı. a) Danışman

3 Bir dersin başarıyla tamamlanabilmesi için, öğrencinin yapması gereken çalışmaların tümünü, teorik dersler, uygulama, seminer, bireysel çalışma, sınavlar, ödevler, kütüphane çalışmaları, proje, stajlar ve mezuniyet tezi ve benzeri dersleri ifade eden değer. b) Ders Kredisi (Avrupa Kredi Transfer Sistemi-AKTS):

4 Eğitim-öğretim dönemleri Eğitim-öğretim dönemleri güz ve bahar yarıyıllarından oluşur. Bir yarıyıl on dört haftadan az olamaz. Üniversitenin bir sonraki eğitim-öğretim yılına ait akademik takvimi, en geç mayıs ayı içinde Senatoca belirlenir.

5 Kayıt yenileme ve kayıt dondurma Öğrenci her yarıyıl başında akademik takvimde gösterilen süre içinde katkı payını veya ikinci öğretim ücretini ödeyerek kaydını yeniletmek, ders kaydını yaptırmak ve danışmanına onaylatmak zorundadır. Birinci sınıfa yeni kayıt yaptıran öğrenci, aynı zamanda birinci yarıyıl programda yer alan derslere de kaydını yaptırmış sayılır..

6 Kayıt yenileme ve kayıt dondurma Akademik takvimde belirtilen sürelerde katkı payını veya ikinci öğretim ücretini yatırmayan ve kaydını yeniletmeyen öğrenci, o yarıyıl öğrencilik haklarından yararlanamaz, derslere devam edemez ve sınavlara giremez. Bu süre öğretim süresinden sayılır. Ancak, süresi içinde kaydını yeniletmeyenlerden haklı ve geçerli mazereti olan öğrencinin mazeretini belirten dilekçe ile akademik takvimde belirtilen mazeretli geç kayıtlar için tanınan süre içerisinde başvurması şartıyla kaydının yenilenmesine ilgili yönetim kurulu karar verir. Kayıt yenileme işlemlerinin bütününden öğrenci sorumludur.

7 Haklı ve geçerli mazereti kabul edilen öğrencilerin öğrenim süreleri, öğrencilerin talebi üzerine, fakülte ve yüksekokul yönetim kurulları kararı ile dondurulur. Sağlıkla ilgili mazeretlerde sağlık kurulu raporu gereklidir. Toplam AKTS kredisi iki yıllık önlisans programları için 120’dir. Muaf olunan dersler notsuz işlenir, bu derslerin AKTS kredileri ise mezuniyet için geçerlidir. Kayıt yenileme ve kayıt dondurma

8 Ders alma Öğrenci, yarıyıl başında öncelikle alt sınıflarda hiç almadığı, devamsız kaldığı veya başarısız olduğu dersleri almak kaydıyla bulunduğu yarıyıl derslerinden de alır. Öğrenci bulunduğu yarıyılda, alt yarıyıllarda başarısız olduğu derslerle birlikte toplam 45 AKTS kredisinden fazla ders alamaz.

9 Ders alma Öğrenci danışmanın olumlu görüşü ile alt sınıflardaki bütün derslerden başarılı olması ve genel ağırlıklı not ortalamasının en az 3.00 olması şartı ile bulunduğu yıl/yarıyıl programında bulunan derslerin toplam 45 AKTS kredisinin %20’sine kadar ön şartlı dersler dışında, bir üst yarıyıl/yıldan ders alabilir. Üst yarıyıldan alınan derslerle birlikte toplam AKTS kredisi 45’i geçemez.

10 Ders alma Öğrenci daha önce alıp başarılı olduğu dersleri not yükseltmek için devam zorunluluğu olmaksızın tekrar alabilir. Bu durumda alınan son not geçerli olur. Kayıt dondurma ve uzaklaştırma cezası almış olma nedeniyle dönem kaybeden, yarıyıldaki bütün derslerden devamsız olan veya ders kaydı yaptırmayan öğrenciler öğrenimlerine kaldıkları yarıyıldan devam ederler, bir üst yarıyıl/yıldan ders alamazlar.

11 Ders alma Programdan kaldırılan ve yerine yeni bir ders konulmayan herhangi bir dersten başarısız olan öğrenci, o dersten muaf sayılır. Öğrenci azlığı nedeniyle sınıf teşkil edilemediği için normal ve ikinci öğretim birleştirilerek ders yapılan programlar dışında normal öğretim öğrencileri ikinci öğretimden, ikinci öğretim öğrencileri birinci öğretimden ders alamazlar.

12 Derslere devam Öğrenci, derslere ve uygulamalara devam etmek zorundadır. Teorik derslerin % 30’undan, uygulamaların % 20’sinden fazlasına devam etmeyen ve uygulamalarda başarılı olamayan öğrenci o dersin genel sınavına giremez. Tekrarlanan derslerde önceki dönemde devam şartı yerine getirilmiş ise, ara sınavlara girmek kaydıyla bu derslerde devam şartı aranmaz. Ancak, uygulama sınavı yapılan dersler için devam şartı aranır. Devamsız öğrencilerin durumu genel sınavlardan önce ilgili öğretim elemanı tarafından ilân edilir.

13 Sınavlar Sınavlar; ara sınav, genel sınav, bütünleme sınavı, tek ders sınavı, muafiyet sınavı ve mazeret sınavlarıdır. Bu sınavlar, yazılı, sözlü, yazılı-sözlü veya uygulamalı olarak yapılabilir. Sınavların sözlü veya uygulamalı olarak yapılacağına ve uygulama, staj, tez, proje ve benzeri çalışmaların nasıl değerlendirileceğine ilgili kurullar karar verir.

14 Sınavlar Ara sınav: Her ders için her yarıyılda en az bir ara sınav yapılır. Ara sınavların hangi tarihte ve nerede yapılacağı, dekanlık veya müdürlüklerce tespit ve ilân edilir. Bir yarıyıl/yıl programında yer alan derslerden bir günde en fazla iki dersin (tekrar dersler hariç) ara sınavı yapılır.

15 Sınavlar Genel sınav: Bir dersin genel sınavı, o dersin tamamlandığı yarıyıl veya yılsonunda yapılır. Genel sınava, devam zorunluluğunu yerine getiren ve uygulamalı olan derslerin uygulamalarından başarılı olan öğrenciler girebilir.

16 Sınavlar Bütünleme sınavı: Bir dersin bütünleme sınavı, o dersin genel sınavının bitiminden sonra akademik takvimde belirtilen tarihler arasında yapılır. Bu sınava genel sınava girme hakkına sahip olup da sınava girmeyen veya girdiği halde sınavda yeterli başarıyı sağlayamayan öğrenciler girebilir.

17 Sınavlar Tek ders sınavı: Mezuniyetleri için tek dersi kalan öğrenciler, dilekçe ile başvurmaları halinde bütünleme sınavını takip eden bir ay içinde fakülte ve yüksekokullarca açılacak tek ders sınavına girerler. Tek ders sınavına dersi hiç almamış olan ve devamsızlıktan kalan öğrenciler giremez. Bu sınavlarda alınan not, ara sınav şartı aranmadan en az CC ise öğrenci başarılı sayılır

18 Sınavlar Mazeret sınavı: Mazeret sınav hakkı, mazereti nedeniyle ara sınavlara giremeyen öğrencilere tanınır. Bunun dışında başka hiçbir sınav için mazeret sınav hakkı verilmez. Ara sınavlara girme hakkı olduğu halde bu sınavlara giremeyen öğrencilerden haklı ve geçerli mazeretleri ilgili yönetim kurullarınca kabul edilenler, ara sınav haklarını aynı yarıyıl içinde, dekanlık veya yüksekokul müdürlüğünce tespit ve ilân edilen gün, yer ve saatte kullanırlar.

19 Sınavlar Öğrencilerin sağlıkla ilgili mazeretlerinin kabul edilmesi için sağlık raporlarının Üniversitenin sağlık kurumlarından veya resmî ya da resmî hasta kabul yetkisi olan özel sağlık kurum ve kuruluşlarından alınmış olması gerekir. Mazeret sınavları için ikinci bir mazeret sınav hakkı verilmez.

20 Sınavlar Bir ders ile uygulamasının ayrı sınavlarla değerlendirilebileceğine, bunların birbiriyle bağlantılı olduğuna, öğrenciye mezuniyet tezi veya çalışması yaptırılması halinde bunların değerlendirme esaslarına ilgili yönetim kurulları karar verir.

21 SINAVLARDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR Öğrencilerin “CEP TELEFONU” ile sınavlara girmesi kesinlikle yasaktır. Sınav esnasında üzerinde cep telefonu bulunduğu tespit edilen öğrencilere tutanak tutularak, disiplin soruşturması açılacaktır.

22 SINAVLARDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR Sınav salonuna gelirken öğrenci kimlik belgenizi unutmayınız. Öğrenci kimliği bulunmayan öğrenciler sınavlara alınmayacaktır. Sınav tarih ve saatini, zamanında kontrol ediniz. Sınav salonuna girdiğinizde yanınızda bulunan kitap vb. ders materyallerini mutlaka, salon içerisine yerleştirilmiş masaların üzerine bırakınız. Öğrencilerimiz, ancak kendileri için belirlenen salonlarda sınava girebileceklerdir.

23 SINAVLARDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR Eğer sınava girecekler listesinde adınızı bulamıyorsanız, dersin öğretim elemanı ile iletişime geçiniz. Salonda gözetmenlerin belirlediği yerlere oturunuz. Gözetmenlerin sınav esnasında gerekli görmesi durumunda yerlerinizi değiştirebileceğini unutmayınız. Salon Sınav Tutanağına mutlaka imza atınız.

24 Sınavlar Öğretim elemanları, ara sınav sonuçlarını genel sınavlar başlamadan en geç 15 gün önce sisteme girmek ve sınav evrakını idareye teslim etmek zorundadırlar. Genel sınav sonuçlarının, sınavların bitişinden itibaren en geç 5 gün içerisinde ilân edilmesi gerekir.

25 Sınav sonucuna itiraz Öğrenciler sınav sonuçlarına, notların ilânından itibaren en geç 5 iş günü içinde dekanlığa veya yüksekokul müdürlüğüne yazılı olarak maddi hata itirazında bulunabilir.

26 Başarı notunun tespiti Başarı notu, genel/bütünleme sınavından sonra, ara sınav not ortalamasının % 40’ı ile genel/bütünleme sınav notunun % 60’ının toplamı alınıp dersin sorumlusu öğretim elemanı tarafından harf notu verilerek belirlenir. Geçme notu 60 ve CC’dir. Geçme notu dersin öğretim elemanı tarafından aşağıya çekilebilir. Ancak geçme notu olan CC karşılığı 50 puanın altında olamaz.

27 PuanlarNotlarKatsayılar 90-100AA4 85-89BA3.5 75-84BB3 70-74CB2.5 60-69CC2 55-59DC1.5 50-54DD1 40-49FD0,5 0-39FF0

28 Başarı notunun tespiti AA, BA, BB, CB ve CC başarılı notları DC ortalama 2,5 ve üzeri ise başarılı notları DD, FD, FF: Başarısız notları, F: Devamsızlık veya uygulamadan başarısız olması nedeniyle genel sınava girme hakkı bulunmayan öğrenciyi, M (Muaf): Bir yükseköğretim kurumundan dikey/yatay geçişle kabul olunan veya herhangi bir yükseköğretim programında okurken ÖSYM sınavına girerek yeniden kayıt hakkı kazanan öğrencilerin ilgili programa intibaklarında, önceden kayıtlı oldukları programda aldığı ve ilgili yönetim kurulu kararı ile başarılı sayıldıkları dersleri ifade eder

29 Başarı notunun tespiti Ağırlıklı not: Bir dersin AKTS kredisi ile o dersten alınan notun katsayısının çarpımı o dersin ağırlıklı notudur. Dönem/yıl ağırlıklı not ortalaması: Öğrencinin o dönem aldığı bütün derslerin ağırlıklı notlarının toplamının aynı derslerin kredi toplamına bölünmesi ile elde edilir.

30 Başarı notunun tespiti Genel ağırlıklı not ortalaması: Öğrencinin bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasından itibaren aldığı bütün derslerin ağırlıklı puanlarının toplamının aynı derslerin kredi toplamına bölünmesi ile elde edilir. Genel ağırlıklı not ortalaması hesaplamasında öğrencinin tekrar ettiği derslerden aldığı son harf notu dikkate alınır. Öğrencilerin muaf tutulduğu dersler genel ağırlıklı not ortalamasının hesaplanmasına dâhil edilmez. Mezuniyet ağırlıklı not ortalaması: Öğrencinin mezun olmaya hak kazandığı tarih itibariyle genel ağırlıklı not ortalamasıdır.

31 Başarı denetimi Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. Ayrıca dönem/yıl ağırlıklı not ortalaması 2.50 olan öğrenci DC olan dersleri de başarmış sayılır. Aksi takdirde bu dersleri tekrar ederler.

32 Eğitim-öğretim süresi ve ek süreler Kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın önlisans programlarını azami dört yıl içinde başarı ile tamamlayarak mezun olamayanlar, ilgili döneme ait öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretlerini ödemek koşulu ile öğrenimlerine devam etmek için kayıt yaptırabilir. Bu durumda, ders ve sınavlara katılma hariç, öğrencilere tanınan diğer haklardan yararlandırılmaksızın öğrencilik statüleri devam eder. Üniversiteden süreli uzaklaştırma cezası alan öğrencilerin ceza süreleri eğitim-öğretim süresinden sayılır.

33 Kayıt silme ve sildirme İlgili mevzuat hükümlerine göre üniversiteden çıkarma cezası almış olması. Öğrenci tarafından yazılı olarak kayıtlı olduğu birim ile ilişiğinin kesilmesi talebinde bulunması. Kayıt esnasında istenen belgelerden herhangi birinin daha sonradan gerçeğe aykırı olduğunun tespit edilmesi.

34 Mazeretler Yükseköğretim Kurumunca belirlenen, haklı ve geçerli bir sebeple mazeret beyan eden öğrenciler; mazeretlerinin bitiş tarihinden itibaren en geç bir hafta içinde, dekanlığa veya yüksekokul müdürlüğüne mazeretini gösterir belge ile birlikte yazılı olarak başvurmak zorundadırlar. Bu süre içinde bildirilmeyen mazeretler, kabul edilmez.

35 Mazeretler Ara sınavlarda öğrencilerin sağlıkla ilgili mazeretlerinin kabul edilmesi için sağlık raporlarının Üniversitenin sağlık kurumlarından veya resmî ya da resmî hasta kabul yetkisi olan özel sağlık kurum ve kuruluşlarından alınmış olması gerekir. Ara sınav dışındaki sınavlar için mazeret hakkı verilmez. Öğrenciler, raporlu oldukları süre içinde sınavlara giremezler. Raporlu olduğu süre içerisinde sınava giren öğrencilerin sınavı geçersiz sayılır.

36 Diploma yüksek onur/onur belgesi Mezun olmaya hak kazanan, disiplin cezası almamış ve mezuniyet ağırlıklı not ortalaması 3.50-4.00 arasında olan öğrenciler diploma yüksek onur öğrencisi; 3.00- 3.49 arasında olan öğrenciler ise diploma onur öğrencisi olarak tanımlanır. Öğrenciye diploması ile birlikte diploma yüksek onur/diploma onur öğrencisi olduğunu gösterir bir belge verilir.

37 Mezuniyet Bir öğrencinin kayıtlı olduğu programdan mezun olabilmesi için o programdaki bütün dersleri almış ve başarmış olması ve mezuniyet ağırlıklı not ortalamasının en az 2.00 olması gerekir. Öğrencinin mezuniyet tarihi, o sınav dönemindeki sınavın son günüdür. Ancak, bu tarihe kadar tek ders, staj, endüstriye dayalı öğretim, bitirme ödevi/tezi, arazi çalışması ve benzeri sebeplerle mezun olamayan öğrenciler; tek ders sınavında başarılı olduğu veya bu çalışmaların tamamlanarak kabul edildiği tarihte mezun olurlar. Mezuniyetleri müteakip akademik yıla taşan öğrenciler ise, o yarıyılın da katkı payını veya ikinci öğretim ücretini öderler. Ancak tek ders sınavında başarılı olan öğrenciden o dönemin harcı alınmaz.

38

39 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ Kınama: Öğrenciye öğrencilikle ilgili kusurlu davranışlarından dolayı kınandığının yazılı olarak bildirilmesini, Uyarma: Öğrencinin, öğrencilikle ilgili davranışlarında daha dikkatli olması gerektiği hususunda yazılı olarak ikaz edilmesini, Yükseköğretim Kurumundan Bir Haftadan Bir Aya Kadar Uzaklaştırma: Öğrenciye, yükseköğretim kurumundan bir haftadan bir aya kadar uzaklaştırıldığının ve bu süre içerisinde derslere ve sınavlara katılamayacağının yazı ile bildirilmesini,

40 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ Yükseköğretim Kurumundan Bir Yarıyıl (1 Dönem)İçin Uzaklaştırma: Öğrenciye, yükseköğretim kurumundan bir yarıyıl uzaklaştırıldığının ve bu sürede öğrencilik haklarından yararlanamayacağının yazı ile bildirilmesini,

41 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ Yükseköğretim Kurumundan Çıkarma: Öğrenciye, bir daha çıkarıldığı yükseköğretim kurumuna alınmamak üzere öğrencilikten çıkarıldığının yazı ile bildirilmesini, Yükseköğretim Kurumundan İki Yarıyıl İçin Uzaklaştırma: Öğrenciye, yükseköğretim kurumundan iki yarıyıl uzaklaştırıldığının ve bu sürede öğrencilik haklarından yararlanamayacağının yazı ile bildirilmesini ifade eder.

42 Uyarma cezasını gerektiren eylemler a) Yükseköğretim kurumu yetkililerince sorulan hususları haklı bir sebep olmadan zamanında cevaplandırmamak, b) Yükseköğretim kurumu yetkililerince tespit edilen yerler dışında ilan asmak, c) Yükseköğretim kurumunun izniyle asılmış duyuruları, program ve benzerlerini koparmak, yırtmak, değiştirmek, karalamak veya kirletmek.

43 Kınama cezasını gerektiren disiplin suçları a) Yükseköğretim kurumu yetkililerince istenilen bilgileri eksik veya yanlış bildirmek, b) Ders, seminer, uygulama, laboratuvar, atölye çalışması, bilimsel toplantı ve konferans gibi çalışmaların düzenini bozmak, c) Yükseköğretim kurumu içinde izinsiz afiş ve pankart asmak, ç) Yükseköğretim kurumunca asılmış duyuruları, program ve benzerlerini koparmak, yırtmak, değiştirmek, karalamak veya kirletmek, d) Sınavlarda kopyaya teşebbüs etmek.

44 Bir Haftadan Bir Aya Kadar Uzaklaştırma Cezasını Gerektiren Disiplin Suçları a) Öğrenme ve öğretme hürriyetini engelleyici eylemlerde bulunmak, b) Disiplin soruşturmalarının sağlıklı bir şekilde yürütülmesini engellemek, c) Yükseköğretim kurumundan aldığı kendine hak sağlayan bir belgeyi başkasına vererek kullandırmak veya başkasına ait bir belgeyi kullanmak, ç) Yükseköğretim kurumunda kişilerin şeref ve haysiyetini zedeleyen sözlü veya yazılı eylemlerde bulunmak,

45 Bir Haftadan Bir Aya Kadar Uzaklaştırma Cezasını Gerektiren Disiplin Suçları d) Yükseköğretim kurumu personelinin, kurum içinde ya da dışında, şeref ve haysiyetini zedeleyen sözlü veya yazılı eylemlerde bulunmak, e) Yükseköğretim kurumunda alkollü içki içmek, f) Yükseköğretim kurumuna ait kapalı ve açık mahallerde yetkililerden izin almadan toplantılar düzenlemek.

46 Bir Yarıyıl (Dönem) İçin Uzaklaştırma Cezasını Gerektiren Disiplin Suçları a) Yükseköğretim kurumu personeli ve öğrencilerini tehdit etmek, b) Yükseköğretim kurumlarında işgal ve benzeri fiillerle yükseköğretim kurumunun hizmetlerini engelleyici eylemlerde bulunmak, c) Kurum personeli ve öğrencilerine fiili saldırıda bulunmak,

47 Bir Yarıyıl (Dönem) İçin Uzaklaştırma Cezasını Gerektiren Disiplin Suçları ç) Yükseköğretim kurumlarında hırsızlık yapmak, d) Yükseköğretim kurumu bünyesinde mevcut bina, demirbaş eşya ve benzeri malzemeyi tahrip etmek veya bilişim sistemine zarar vermek, e) Sınavlarda kopya çekmek veya çektirmek, f) Seminer, tez ve yayınlarında intihal yapmak

48 İki Yarıyıl (1 Yıl) İçin Uzaklaştırma Cezasını Gerektiren Disiplin Suçları a) Yükseköğretim kurumu görevlilerine karşı cebir ve şiddet kullanarak görevin yapılmasına engel olmak, b) Öğrencilere karşı cebir ve şiddet kullanarak yükseköğretim hizmetlerinden yararlanmalarını engellemek, c) Bir kimseyi veya grubu, cebir veya tehditle suç sayılan bir eylemi düzenlemeye veya böyle bir eyleme katılmaya zorlamak,

49 İki Yarıyıl (1 Yıl) İçin Uzaklaştırma Cezasını Gerektiren Disiplin Suçları ç) Yükseköğretim kurumları içerisinde uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak, taşımak, bulundurmak, d) Yükseköğretim kurumlarında cinsel tacizde bulunmak, e) Sınavlarda tehditle kopya çekmek, kopya çeken öğrencilerin sınav salonundan çıkarılmasına engel olmak, kendi yerine başkasını sınava sokmak veya başkasının yerine sınava girmek,

50 İki Yarıyıl (1 Yıl) İçin Uzaklaştırma Cezasını Gerektiren Disiplin Suçları f) Yükseköğretim kurumlarında 10/7/1953 tarihli ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanuna aykırı olarak ateşli silahlarla mermilerini ve bıçaklarla saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel olarak yapılmış bulunan diğer aletleri, patlayıcı maddeleri taşımak ve bulundurmak, g) Yükseköğretim kurumunun bilişim sistemine girerek kendisine veya başkasının yararına haksız bir çıkar sağlamak.

51 Yükseköğretim Kurumundan Çıkarma Cezasını Gerektiren Disiplin Suçları a) Mahkeme kararıyla kesinleşmiş olmak kaydıyla, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, böyle bir örgütü yönetmek veya bu amaçla kurulan örgüte üye olmak, üye olmamakla birlikte örgüt adına faaliyette bulunmak veya yardım etmek, b) Yükseköğretim kurumlarında uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri satmak, satın almak, başkalarına vermek ve ticaretini yapmak,

52 Yükseköğretim Kurumundan Çıkarma Cezasını Gerektiren Disiplin Suçları c) 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanuna aykırı olarak ateşli silahlarla, mermilerini ve bıçaklarla saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel olarak yapılmış bulunan diğer aletleri, patlayıcı maddeleri kullanmak, ç) Kişilerin vücudu üzerinde cinsel davranışlarda bulunmak suretiyle cinsel dokunulmazlıklarını ihlal etmek.

53 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ Disiplin soruşturması sonunda verilen disiplin cezası, a) Hakkında disiplin soruşturması yapılan öğrenciye, b) Öğrenciye burs veya kredi veren kuruluşa ve yükseköğretim kurumuna, c) ÖSYM’ye, emniyet makamlarına ve ilgili askerlik şubelerine bildirilir. Disiplin cezası verilmesine sebep olmuş bir eylemin tekerrüründe bir derece ağır ceza uygulanır.


"Öğrencilerin eğitim-öğretim ve diğer sorunlarıyla ilgilenmek için, bölüm başkanının önerisi üzerine, müdür tarafından görevlendirilen öğretim elemanı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları