Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ORHAN BAYKAN MAKİNE MÜHENDİSİ. Su Yönetimi; Suyun havzalarda toplanmasından depolanmasına, arıtma tesislerinde işlenmesine, bu arıtma tesislerinden terfi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ORHAN BAYKAN MAKİNE MÜHENDİSİ. Su Yönetimi; Suyun havzalarda toplanmasından depolanmasına, arıtma tesislerinde işlenmesine, bu arıtma tesislerinden terfi."— Sunum transkripti:

1 ORHAN BAYKAN MAKİNE MÜHENDİSİ

2 Su Yönetimi; Suyun havzalarda toplanmasından depolanmasına, arıtma tesislerinde işlenmesine, bu arıtma tesislerinden terfi merkezleri aracılığı ile isale hatlarına taşınmasına ve isale hatlarından depolar aracılığı ile şebeke hatlarına dağıtılmasına kadar geçen tüm süreçleri kapsayan bir yönetim disiplinidir. Su Kayıp ve Kaçaklarının tespiti ve önlenmesine yönelik çalışmalar Su Yönetim sürecinin önemli bir parçasıdır.

3 İyi bir şebeke hattı için; Doğru yapılmış Şebeke Planlaması ve Hidrolik Modelleme Kaliteli ve çalışma şartlarına uygun seçilmiş malzeme İşinde malifiye sertifikalı imalat personeli ve bu personeller tarafından gerçekleştirilecek kaliteli imalatlar Tesisat Mühendisliği konusunda yeterli bilgi birikime sahip kontrol elemanları Sistemin düzenli izlenilmesini sağlayacak uygun Scada sistemi Tüm bu süreçleri kesintisiz takip edecek tecrübeli yönetim personeli gereklidir.

4 AşamaSu Sızıntı OranıTemel AmaçAçıklama 1.%35’ten fazla Yüzeydeki su sızıntısını ve görünen sızıntıyı azaltmak İnsan-dalgataktikleri, saha ölçümü, su dağıtımı basınç kontrolü, eğitim aktiviteleri 2.% 35 - 25 Yeraltındaki su sızıntısını ve kaçak su kullanımını azaltmak Yönetim bölümü, doğru boru yolu şeması, mühendis eğitimi, son cihazın kullanımı 3.% 30 - 25 Su sızıntısı tekrarını önlemek İş miktarının artması, eski boruların yenilenmesi 4.% 25 – 15 Su sızıntısı önleme çalışmalarını yeterince uygulamak İşi gözden geçirmek, boru yenilemenin hızlandırılması, etkili su sızıntı detektörlerinin geliştirilmesi 5.% 15 - 5 Su sızıntısı önleme çalışmalarını tamamlamak Su sızıntısını önleme datalarının toplanıp analiz edilmesi 6.%5’ten az Minimum su sızıntısı oranını sabit tutmak Gerçek gözlem datalarını kullanarak su sızıntısının yönetilmesi Data: NRW yönetimi, Shozo Yamasaki, 2011

5 Su Kayıp Kaçaklarının istenilen seviyelerde tutulabilmesi için doğru planlama, uygun malzeme seçimi, önleyici bakım onarım, varlık yönetimi, kaliteli imalat süreçlerinin uyumlu bir şekilde uygulanılması ve tek merkezden yönetilebilmesi gerekmektedir. Tek merkezden yönetim kavramı tüm bu süreçlerin uzman bir kadro tarafından yönetilmesi ve uyumlu bir koordinasyon oluşturulması olarak tanımlanabilir.

6 Bizim bu eğitim sürecinde temas edeceğimiz konu malzeme seçimi, Su kayıp kaçaklarına doğrudan tesir eden isale ve şebeke hatlarında kullanılan malzemeler, ve Bazı temel Mühendislik yaklaşımlarının açıklanması olacaktır. Bu eğitimin gelecekte Su Yönetiminde malzeme ve ekipman konularında çok kapsamlı eğitimlere kaynak teşkil etmesi hedeflenmiştir.

7 Bu eğitim kapsamında planladığımız Sunularımız ; Malzeme seçimi Pirinçler Polietilenler Borular Vanalar Debi Ölçümü Boya DMA odası Afet Yönetimi kapsamında malzeme Uygulama Pratikleri Sonuçlar ve Değerlendirmeler olacaktır.


"ORHAN BAYKAN MAKİNE MÜHENDİSİ. Su Yönetimi; Suyun havzalarda toplanmasından depolanmasına, arıtma tesislerinde işlenmesine, bu arıtma tesislerinden terfi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları