Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilgi Teknolojisi ve Toplum. Değişen Bir Dünya Bilgisayar teknolojisindeki gelişmeler; İlk üretildiğinde bu kadar gelişeceği tahmin edilemezdi, Hayatımızı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilgi Teknolojisi ve Toplum. Değişen Bir Dünya Bilgisayar teknolojisindeki gelişmeler; İlk üretildiğinde bu kadar gelişeceği tahmin edilemezdi, Hayatımızı."— Sunum transkripti:

1 Bilgi Teknolojisi ve Toplum

2 Değişen Bir Dünya

3 Bilgisayar teknolojisindeki gelişmeler; İlk üretildiğinde bu kadar gelişeceği tahmin edilemezdi, Hayatımızı değiştirmiştir, İnsanlığın vazgeçilmezi olmuştur, Hayatımızı kolaylaştırmaktadır, Her alanda bilgisayar kullanılmaktadır, İletişim alanında da bir çığır açmıştır.

4 Bilgi Toplumu Kavramı Bilişim teknolojisi, dünyayı küçük bir köy haline getirmiştir. Dünyanın değişik bir yerinde meydana gelen olaylara anında yazılı, görüntülü ve sesli ulaşılabilmektedir. Çok uzaklarda da olsa sevdiklerimizle görüntülü ve sesli olarak anlık haberleşebilmekteyiz. Bu tür gelişmeler ve bunların toplumun tamamına yayılmaya başlaması bilgi toplumunu meydana getirmiştir. Dünya 6.965.629.270

5 Bilgi Otoyolu Kavramı Bir ülkenin bilginin iletilmesinde kullandığı bütün iletişim sistemleri o ülkenin bilgi otoyolunu oluşturur. Üniversitelere, kütüphanelere, evlere, okullara bakır, fiber optik kablolarla, uydu veya yayın yoluyla veri, ses, görüntü taşıyan donanım, yazılım ve iletişim standartlarından oluşan iletişim sistemleri bilgi otoyolu olarak isimlendirilir.

6 Elektronik Ticaret Kavramı Bir çok ürüne kolaylıkla ulaşılabilir, Özellik ve fiyat karşılaştırabilme, İstediğiniz kadar inceleme, İstediğiniz ürünü alma fırsatı. Satıcı için zaman, mekan ve insan gücünden tasarruf, Satıcı aynı anda binlerce kişiye ulaşabilir.

7 İyi Bir Çalışma Ortamı

8 İyi Bir Çalışma Ortamının Faydaları Yapılan işin verimini artırır, Çalışanı yormaz, Daha az zamanda, daha çok iş yapmaya imkan verir, Sağlık sorunlarına karşı önlem olur,

9 Çalışırken Ara Vermenin Önemi Sürekli çalışmak dikkati olumsuz etkiler. Belli aralıklarla çalışmaya ara verilmelidir. 1 saatte 5-15 dk. dinlenme yapılmalı. Beden, zihin ve ruh dinlenir.

10 Ekran Tüplü (CRT) ekranlardan yayılan statik ve manyetik elektrik ile radyasyon ışınları sağlığa zararlıdır. Statik elektrik insanda gerginliğe, yorgunluğa ve çeşitli rahatsızlıklara sebep olabilir. Kuvvetli ışıklar baş ve göz ağrısı yapar.

11 Ekran Işığı çok fazla ya da çok az olmamalıdır. Ekran ile göz arasındaki uzaklık 50-60 cm olmalıdır. Ekran yüzeyi temizliğine dikkat edilmelidir. 5-15 dk. Dinlenme, uzağa odaklanma, göz kaslarını çalıştırma egzersizleri yapılmalı. Ekrana ışığın dik gelip parlaması engellenmeli. Çözünürlük gözü yormayacak düzeyde olmalı.

12 Koltuk Bel ve boyun ağrılarına karşı koltuk çok önemlidir. Koltuk kadar uygun şekilde oturmak ve mola vermek de önemlidir. Ciddi sağlık problemlerine sebep olmayın! Yükseklik ve sırt ayarı yapılabilen, Kol ve ayak desteği olan, Etrafında dönebilen koltuk olmalı.

13 Klavye ve Fare Uzun süre ve hatalı klavye, fare kullanımı bilek, kol ve parmaklarda rahatsızlıklar meydana getirebilir. Dinlenmek hem önleyici hem de tedavi edicidir. Kolayca uzanarak ulaşılacak kadar uzakta, Bilekler hem yatay hem dikey olarak doğal konumunda, Ön kollar yere paralel, Yumuşak tuşlu ve ergonomik olmalı…

14 Yeterli Işık Çalışma ortamının ışık miktarı, çok fazla veya çok az olmamalı Işık arkada olmalı Işığın ekrana yansıması engellenmeli

15 Havalandırma Kapalı ortamların oksijen miktarı giderek düşer. Bilgisayarın yaydığı statik ve manyetik elektrik, ısı havalandırma ile dağıtılmalı. Aşırı sıcak ve soğuk ortamda uzun süre hareketsiz kalmak sıcak ve soğuğun etkisini artırır. Kan dolaşımına dikkat!

16 Sağlık ve Güvenlik

17 Elektrik Kablolarının Güvenilirliği Bilgisayar ve ekrana elektrik veren kablolarda insanı öldürebilecek kadar elektrik vardır. CRT monitörlerin içinde çok yüksek voltajda elektrik vardır. Kabloların hasarlı, yırtılmış veya delik olmamasına dikkat edilmeli. Kablo, priz ve tesisatın topraklı olmalı. Nemli ortamlar daha risklidir.

18 Prizlerin Fazla Yüklenmesi Prizler belli bir güce kadar dayanma kapasitesine sahiptir. Dayanma gücünü aşacak şekilde fazla aygıt bağlanırsa prizde erimeler ve tesisat kablolarında yanmalar meydana gelebilir. Büyük yangınların çıkmasına sebep olabilir. Prizlere çok fazla aygıt bağlanmamalı.

19 Sağlık Hatalı kullanıma bağlı ağrılar Hatalı kullanıma bağlı göz problemleri Duruş bozuklukları

20 Sağlık


"Bilgi Teknolojisi ve Toplum. Değişen Bir Dünya Bilgisayar teknolojisindeki gelişmeler; İlk üretildiğinde bu kadar gelişeceği tahmin edilemezdi, Hayatımızı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları