Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CANAN YEŞİLDAĞ. FIRTINALI BİR DÖNEM…… 1.Özenti, 2.Kimlik bunalımı 3.Bencillik 4.İdealsizlik 5. Cinsellikle ilgili aşırılıklar 6.Marka düşkünlüğü 7. Ahlakî.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CANAN YEŞİLDAĞ. FIRTINALI BİR DÖNEM…… 1.Özenti, 2.Kimlik bunalımı 3.Bencillik 4.İdealsizlik 5. Cinsellikle ilgili aşırılıklar 6.Marka düşkünlüğü 7. Ahlakî."— Sunum transkripti:

1 CANAN YEŞİLDAĞ

2 FIRTINALI BİR DÖNEM…… 1.Özenti, 2.Kimlik bunalımı 3.Bencillik 4.İdealsizlik 5. Cinsellikle ilgili aşırılıklar 6.Marka düşkünlüğü 7. Ahlakî çöküntü 8. Uyuşturucular, 9. Aile ile geçimsizlik 10. Şiddet 11. Karamsarlık 12. işsizlik ve gelecek kaygısı 13. Meslek ve eş seçimi 14.Televizyon, bilgisayar, internet, MSN ve facebook bağımlılığı gibi durumlar, günümüz gençliğinin temel sorunları olarak görülmektedir.

3 1. GENCİN YARATILIŞ GAYESİ

4 Gençliğin tehlikelerinden sakınınız. İnsanoğluna şu beş şeyden hesap sorulmadıkça onun ayakları Kıyamet gününde Rabbinin huzurundan ayrılmayacaktır: Ömrünü nerede tükettiğinden, gençliğini nerede yıprattığından, malını nerede kazanıp nereye harcadığından ve öğrendiği ilimle nasıl amel ettiğinden.

5 2. GENCİN CİNSELLİK SORUNU

6 Bir genç Peygamberimize gelerek: "Yâ Resûl, bana zina yapmak için izin ver" der. Orada bulunanlar gencin üzerine yürüyerek onu ayıplarlar ve men ederler. Hz. Peygamber, "Bana getirin" der. Yaklaşınca, "Bu fiilin annene yapılmasını ister misin?" diye sorar. Genç: "Hayır, vi (istemem)" diye cevap verir. Peygamberimiz: "(Başka) insanlar da anneleri için bunu istemezler" der. Daha sonra, "Kızın için kabul eder misin?", "Kız kardeşin için.", "Halan için.", "Teyzen için bunu ister misin?" diye sorar ve her defasında, "Vi hayır" cevabını alınca, Hz. Peygamber de, "Diğer insanlar da buna razı olmazlar" der. Sonra elini gencin üzerine koyup, "Yâ Rabbi günahlarını affet, kalbini pâk et, fercini muhafaza et" diye duâ eder. Genç ondan sonra hiçbir menfî eğilim göstermez. Nâmahreme bakmak, şeytanın oklarından bir oktur ki, her kim Benden korkarak onu bırakırsa, zevkine bedel ona öyle bir îman veririm ki, onun lezzetini ve tatlılığını kalbinde duyar."

7 3. GENÇLİK VE ŞİDDET

8 ALLAH kötülüğe iltifat etmeyen genci, emsallerine üstün tutar. “Allah bozgunculuğu (şiddeti) sevmez” “Kim iyi bir iş yaparsa kendi lehinedir. Kim de kötülük yaparsa kendi aleyhinedir.” Mümin diğer müminlerin onun elinden ve dilinden emin olduğu (zarar görmediği) kimsedir.

9 4. GENCİN KİMLİK SORUNU

10 Lise 2 öğrencilerinin % 71,8’i dinî inanç ve ibadetlerin ruh sağlıklarını olumlu yönde etkilediğini belirtmişlerdir. Aynı şekilde; “günlük hayatımızdaki kişisel, ruhsal ve toplumsal sorunlarımızla baş etmede dinî inanç ve değerlerimizin size güç verdiğini hissediyor musunuz?” sorusuna öğrencilerin %75,6’sı olumlu cevap vermişlerdir.

11 5. ERGEN GENCİN KAYGILARI 1.Sağlıkla ilgili kaygılar 2. Kişilik ile ilgili kaygılar 3. Aile ve evle İlgili kaygılar 4. Sosyal ilişkilerine yönelik kaygılar 5. Din ve ahlak konularındaki kaygılar 6. Okulla ilgili kaygıları 7. Meslek seçimi ile ilgili kaygılar

12 6. ERGEN GENCİN AİLE İLE İLGİLİ SORUNU

13 Ebu Mahsure isimli sahabe anlatıyor. Resulullah Huneyn’den dönüyordu. Ben, Mekkeli 10 kişilik bir grupla beraberdim. Resulullah’ın müezzini namaz için ezan okumaya başlayınca biz onlarla alay ettik. Resulullah bizi duymuştu. Ezan bittikten sonra “Şunların içinde güzel sesli biri var” diyerek bizi huzuruna aldı. “Gür sesli olan hanginiz” diye sordu. Beni gösterdiler. Resulullah bana “Haydi bir ezan oku” diye emretti. Resulullah’tan ve ezandan hoşlanmadığım halde çaresiz kalktım. Bana ezan okumayı öğretti. Ezanı okuyup bitirdiğimde de gümüş para bulunan bir kese verdi. Alnımı ve göğsümü sıvazladı ve mübarek olsun dedi. Ben “Ey Allah’ın elçisi Mekke’de ezan okumama izin ver” dedim. “İzin verdim” buyurdu. İşte o anda Resulullah’a duyduğum hoşnutsuzluktan bende eser kalmamış, gönlüm sevgiyle dolup taşmıştı…

14 7. GENÇLİK VE AHLAKİ ÇÖKÜNTÜ

15 "Ben korurum" "Her peygamberin bir havarisi (yardımcısı) vardır. Benim de havarim Zübeyir'dir“ "Her ümmetin bir emini vardır. Bu İslâm ümmetinin de emini Ebû Ubeyde bin Cerrah'dır" "At Sa'd, at! Annem babam sana fedâ olsun" "Ey gençler! Sizin kalbiniz iyiyi ve doğruyu kabul etmeye yatkındır. O halde bu çağı iyi değerlendirin. İyi ve güzel olanları öğrenin ve yaşayın. Gençler benim etrafımda pervane oldu. Siz de İslâm dâvâsının fedâileri olun"

16 ONU ÖRNEK ALALIM…………


"CANAN YEŞİLDAĞ. FIRTINALI BİR DÖNEM…… 1.Özenti, 2.Kimlik bunalımı 3.Bencillik 4.İdealsizlik 5. Cinsellikle ilgili aşırılıklar 6.Marka düşkünlüğü 7. Ahlakî." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları