Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sosyal Destek Projeleri Bilgi Sistemi (SODES-BİS) 13 Haziran 2011, Ankara.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sosyal Destek Projeleri Bilgi Sistemi (SODES-BİS) 13 Haziran 2011, Ankara."— Sunum transkripti:

1 Sosyal Destek Projeleri Bilgi Sistemi (SODES-BİS) 13 Haziran 2011, Ankara

2 İÇERİK 1.SODES tanıtım sayfası 2.SODES bilgi sistemi 3.SODES başvurularının yapılması 4.Projelerin değerlendirilmesi 5.Projelerin izlenmesi

3 Sodes Tanıtım Sayfası 1.SODES Projeleri ile ilgili bilgiler düzenli olarak yayınlanmaktadır. 2.http://www.sodes.gov.tr adresinden bu bilgilere ulaşılabilmektedir.http://www.sodes.gov.tr 3.Kullanıcı adına ihtiyaç duyulmadan herkese açık bir bilgilendirme sayfasıdır.

4 SODES-BİS adresleri 1.http://sodes.dpt.gov.tr internet sayfasından geçmiş yıllara (2008-2009 yıllarına) ilişkin bilgiler ve raporları alınabilmektedir.http://sodes.dpt.gov.tr 2.http://online.sodes.gov.tr internet sayfasında SODES ile ilgili her türlü işlem yapılmakta, gerekli istatistiki bilgiler ve raporlar alınabilmektedir.http://online.sodes.gov.tr

5 SODES başvurularının yapılması 1.SODES projelerinin gerçekleştirme süreci bilgisayar ortamında takip edilmektedir. 2.Proje yürütücüleri bizzat kendileri sisteme girip kullanıcı adı almakta ve projelerini sisteme girmektedirler. 3.Valilikler kendi illerindeki projeleri izleyebilmekte ve değerlendirmektedir.

6 SODES-BİS kullanıcıları 1.Yönetici 2.Valilik onay makamı 3.Valilik kullanıcısı 4.DPT uzmanı 5.Dış uzman 6.Yararlanıcılar

7 Projelerin Değerlendirilmesi-1 1.Projeler uzmanlar tarafından internet ortamında değerlendirilmektedir. 2.Projelerin valilik tarafından onaylanması, DPT tarafından onaylanması, uzmanlar tarafından değerlendirilmesi, sözleşme yapılması ve gerçekleştirme aşamaları yürütücüler tarafından izlenebilmektedir.

8 Projelerin Değerlendirilmesi-2 1.Uzmanlara ait bilgiler SODES Bilgi Sistemine, sistem yöneticisi tarafından girilmektedir. 2.Uzmanlar http://online.sodes.gov.tr adresinden kullanıcı adı ve şifresi ile sisteme girebileceklerdir.http://online.sodes.gov.tr 3.Uzmanlara inceleyeceği projeler, sistem tarafından seçilerek atanır veya sistem yöneticisi tarafından atanır.

9 Projelerin Değerlendirilmesi-3 1.2010 yılında 90 uzman tarafından değerlendirme yapıldı. 2.2011 yılı için 110 dış uzmana davetiye gönderildi. 3.90’a yakın dış uzmandan cevap geldi. 4.Uzmanlara 50 ile 60 arasında proje değerlendirilmek üzere tahsis edilebilecektir.

10 Uzman Değerlendirilmesi-1 1.Uzmanlar http://online.sodes.gov.tr adresine girdikten sonra şifrelerini (ekrandaki profil düğmesinden) değiştirebilirler.http://online.sodes.gov.tr 2.Uzman işlemleri / Projelerim seçeneği ile projelere ulaşılır. (ekranın sağ tarafındaki seçme menüsü ile istenilen projeler seçilir)

11 Uzman Değerlendirilmesi-2 1.Projeler üzerinde üzerinde iken; - Başvuru formunu göster - Başvuru Formunu iade et - Uzman değerlendirmesi İşlemleri yapılır. 2.Değerlendirme yapılırken; - Değerlendirme kriterlerine açıklama girilir. - puanlar verilir. - Puanlama onaylanır (bitti/devam ediyor) İşlemleri yapılır.

12 Projelerin Değerlendirilmesi-4 1.Projelere sistem tarafından 50, valilik tarafından 20, uzman tarafından 30 puan verilmektedir. 2.Her projeyi iki uzman değerlendirecektir. 3.Projelere verilen puanlar arasında 10 puandan fazla fark varsa aynı proje 3. bir uzman tarafından değerlendirilir. (konsolidasyon). 4.Geçerli puan alan projeler DPT tarafından onaylanır.


"Sosyal Destek Projeleri Bilgi Sistemi (SODES-BİS) 13 Haziran 2011, Ankara." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları