Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

3. TEMA. Geçen Yıl, Bu Yıl (Galiba Büyüyorum) Bu iki resimdeki çocuğun adı Can. Sizce Can’ın geçmiş yılları ile şimdiki arasında ne fark var? Geçmişte.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "3. TEMA. Geçen Yıl, Bu Yıl (Galiba Büyüyorum) Bu iki resimdeki çocuğun adı Can. Sizce Can’ın geçmiş yılları ile şimdiki arasında ne fark var? Geçmişte."— Sunum transkripti:

1 3. TEMA

2 Geçen Yıl, Bu Yıl (Galiba Büyüyorum)

3 Bu iki resimdeki çocuğun adı Can. Sizce Can’ın geçmiş yılları ile şimdiki arasında ne fark var? Geçmişte Şimdi

4 Bu resimdeki çocuğu tanıdınız mı? Hakan Şükür çocukken neleri yapamıyordu? Şimdi neler yapabiliyordur?

5 Geçen yıl yapamadığınız hâlde bu yıl yapabildikleriniz nelerdir? Bu yıl kendinizi nasıl görüyorsunuz? Ne gibi değişiklikler yaşıyorsunuz?

6 İnsanlar zaman içinde büyür, gelişirler. Büyüdükçe fiziksel özellikleri farklılaşır, yetenekleri gelişir.

7 Bebekken yemek yemek, el yıkamak, giyinmek gibi davranışları tek başına yapamazdık. Büyüdükçe bu davranışları yardım almadan yapmaya başlarız.

8 Bebekler büyüdükçe boylar› uzar, a¤›rl›klar› artar. Yürümeye,konuşmaya, oyun oynamaya başlarlar. Biraz daha büyüyüp çocuk oldu¤unda odalar›n› toplarlar, ayakkab›lar›n›n ba¤c›klar›n› ba¤layabilir, arkadaşl›k kurabilirler.

9 Çocuklar, okula başlamadan önce oyuncaklarla, arkadaşlar› ile oynarlar.Evde ufak görevler üstlenir.

10 Okula başlayan çocuk, okuma yazma ö¤renir, al›şverişe ç›kabilir, kişisel bak›m›n› kendisi yapabilir, ders çal›şabilir.

11 büyüyüp gelişirler ‹nsanlar yaşlar› ilerledikçe büyüyüp gelişirler. Zaman içinde becerileri de gelişir. Bu yüzden önceden tek baş›m›za yapamad›klar›m›z› şimdi yapabiliriz.

12 Geçen yıl bir yaş daha küçüktüm. Bazı şeyleri tek başıma yapamıyordum. Annem, babam benim için bilgisayar almıştı. Geçen yıl ilk zamanlarda kullanmasını bilmediğim için yararlanamadım. Bilgisayarımı kullanabilmem için kurs aldım. Şimdi başkalarından yardım almadan, kendim kullanabiliyorum.

13 güven veriyor Edindiğim bu beceri bana güven veriyor. Zaman içinde her şeyi yapabileceğime inanıyorum.

14 Geçen yıl tek başıma denize girebiliyordum. Ancak, kullandığım kolluklar sayesinde bunu başarabiliyordum. Aradan bir yıl geçti. Hem büyüdüm hem de bu bir yıllık sürede yüzme kurslarına katıldım. Bu gün can yeleği kullanmadan ve güven içinde yüzebiliyorum. Geçen yıl Şimdi

15 büyüyüp geliştiklerini Bir önceki yıl ile bu günü karşılaştırdığımda çok şeyin değiştiğini görebiliyorum. Arkadaşlarımla iletişimim, kaynaklardan yararlanma durumum, ders çalışmam her şey değişiyor, Zaman içinde gelişen becerilerimi fark edebiliyorum. İnsanların yaşları ilerledikçe büyüyüp geliştiklerini artık daha kolay anlayabiliyorum.

16 * * * Unutmayın hepimiz zaman geçtikçe; *Büyüyoruz, *Gelişiyoruz *Değişiyoruz.

17 Geçen yıla göre; * *Bir yaş daha büyüdüm. * * *Boyum uzadı, *Kilom arttı. * *Davranışlarım değişti. * *Okumam hızlandı.

18 Geçen yıla göre şimdi daha iyiyim; * * Bisiklete binebiliyorum. * * Bilgisayar kullanabiliyorum. * * * Futbol oynayabiliyorum. * Mektup yazabiliyorum. * * İletişim kurabiliyorum. * * Kişisel bakımımı yapabiliyorum.

19 Artık tek başıma bile şunları yapabiliyorum * * Okula yalnız başıma gidip, gelebiliyorum. * * Odamı düzeltebiliyorum. * * * Kahvaltı hazırlayabiliyorum. * Evde yalnız kalabiliyorum. * * * Markete kendim gidebiliyorum. * Hediye alabiliyorum. * * Kararları kendim verebiliyorum.

20 Hâlâ yapamadıklarınız var mı? Varsa onları seneye yapabileceğinizi düşünüyor musunuz? Bunun için neler yapmak istersiniz?

21 Kavram Kutusu İnsanların zamana bağlı olarak vücudunda ve becerilerinde ortaya çıkan yeni durum, farklılığa değişim denir. Değişim ne demektir?

22 Bir önceki yıl ile şimdi benzer ve farklı olanlar neler? Geçen yıl Şimdi

23 Bu çocuk seneye neler yapabilir ?

24 Siz seneye neler yapabileceksiniz?

25 Büyümegelişme Büyüme ve gelişme olmazsa yapacaklarımızda da değişiklik olmaz. İyiki büyüyüp gelişiyoruz.


"3. TEMA. Geçen Yıl, Bu Yıl (Galiba Büyüyorum) Bu iki resimdeki çocuğun adı Can. Sizce Can’ın geçmiş yılları ile şimdiki arasında ne fark var? Geçmişte." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları