Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HEDEFLERİ OLANLAR ASLA VAZGEÇMEZLER Psikolojik Danışman Güllü BAYAR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HEDEFLERİ OLANLAR ASLA VAZGEÇMEZLER Psikolojik Danışman Güllü BAYAR."— Sunum transkripti:

1 HEDEFLERİ OLANLAR ASLA VAZGEÇMEZLER Psikolojik Danışman Güllü BAYAR

2 Kaliforniya sahilleri, 4 Temmuz 1952 günü sisle tamamen kaplanmıştı. 21 mil batıdaki Catalina adası sahillerinde 34 yaşında bir kadın, Pasifik okyanusu’na dalarak, Kaliforniya’ya doğru yüzmeye başladı. Eğer başarılı olursa, bunu yapan ilk kadın olacaktı. Adı Florence Chadwick olan bu yüzücü, Manş Denizini her iki yönde geçen ilk kadındı. O sabah su, vücudu uyuşturacak kadar soğuktu ve sis o kadar yoğundu ki, beraberindeki tekneleri güçlükle seçebiliyordu. Saatler ilerliyor ve milyonlarca insan televizyonlarından onu izliyordu. Birkaç kez köpekbalıkları ona yaklaşmaya çalıştı, ancak tüfeklerle

3 uzaklaştırıldı. Yüzmeye devam etti. Bu yüzüşlerde en büyük sorunu hep yorgunluk yerine, suyun dondurucu soğuğu olmuştu. On beş saatten uzunca bir süre sonra, soğuktan yorulmuş ve uyuşmuş bir halde, devam edemeyeceğini anlayarak, kendisini sudan çıkarmalarını istedi. Yakındaki bir teknede bulunan annesi ile antrenörü, karaya yaklaştıklarını belirterek, yüzmeye devam etmesini söylediler. Ama Kaliforniya sahillerine doğru baktığında tek görebildiği, yoğun sis tabakasıydı. Birkaç dakika sonra –on beşinci saat, elli beşinci dakikada sudan çıkarıldı. Saatler sonra vücudu ısınmaya

4 başladığında, başarısızlığı algılamaya başladı. Bir gazeteciye bulanık bir şekilde, “Bakın kendimi mazur göstermeye çalışmıyorum. Ama karayı görebilseydim, başarabilirdim” diyordu. Onu çıkardıklarında, Kaliforniya kıyısından sadece yarım mil uzaklıktaydı! Daha sonra, vazgeçmesinin nedeninin ne yorgunluk ne de soğuk olduğunu, sis yüzünden karayı görememek olduğunu söyledi. Florence Chadwick büyük bir yüzücüydü, ama yine de başarabileceği bir şeyi başarabilmek için kendisini güdüleyecek, gözle görülür bir hedefe ihtiyaç duymuştu.

5

6 İnanmak başarmanın yarısıdır. Başarabileceğine inan ve başaracağını zihninde defalarca canlandır. Tıpkı 1984 Olimpiyat atlama şampiyonu Sylvie Berner gibi ; Yatmadan önce atlayışlarımı kafamda canlandırdım. İlk atlayışım, bir olimpiyatta atlamam gereken gibiydi. Aynı atlayışı zihnimde yaşıyor gibiydim. Bütün duygularım aynıydı. Atlayışımda bir hata varsa, hemen zihnimdeki filmi geri sarıp hatayı düzeltiyor ve mükemmel bir atlayışa geri dönüyordum. Bir yıldan uzun süre günde beş kez, on dakikalık bir zihnimde canlandırma çalışması yaptım.

7 Olimpiyatta mükemmel bir atlayış yapabildiğimi görüyor, hatta kalabalığın tezahüratını işitebiliyordum. Sonra tramplene çıktım ve arzu ettiğim atlayışı gerçekleştirdim.

8 Bugün günümde değilim. Moral bozucu bir sabah daha. Sınavı düşündüğümde hasta oluyorum. İşe yaramaz biriyim. Hiç şansım yok. Neye elimi atsam bir aksilik çıkıyor. Keşke hiç doğmasaydım. Herşey kötü gidiyor. Bazen kendimden nefret ediyorum. Neden çalışayım ki, nasıl olsa işe yaramayacak. Hiçbir şey zamanında olmuyor. Keşke daha fazla zamanım olsaydı. Bu denli çalışmaktan nefret diyorum. Uygulamaya aktarılmayan bilgi değersizdir. “Bunun üstesinden gelebilirim” diyerek korkunun yıkıcı etkilerini ortadan kaldırıyorum. Hayatımdan sorumluyum. Kendi geleceğimi şekillendirebilirim. Görevim, yeni ve farklı bir şekilde dünyaya bakmaktır. Hep dünde yaşayarak yarın yakalanmaz. Başarı yapabildiklerimizde gizlidir. Yapamadıklarımızda değil. Bugün arkamda “bitirilmemiş işler” bırakarak yarın “keşkelerle” yaşamak istemiyorum. Kendim olmak beni mutlu ediyor. Kendimi seviyorum.

9 KAYBETME KELİMESİNİ LUGATINIZDAN ATIN, SADECE OYALAMALAR VE KÜÇÜK DERSLER VARDIR. TEKRAR TEKRAR DENEYİN …

10 HAYATIMIZDAN YALNIZCA BİZ SORUMLUYUZ VE NE YAPIYORSAK SADECE KENDİMİZ İÇİN YAPIYORUZ. Karadelikler ve Kuantum Fiziği Hakkında Yüzyılın Buluşları Hawking, evrenin temel prensipleri üzerine çalıştı. Einstein'ın Uzay ve Zamanı kapsayan Genel Görelilik Kuramının Big Bang'le başlayıp karadeliklerle sonlandığını gösterdi. Bu sonuç Kuantum mekaniği ile Genel Görelilik Kuramı'nın birleştirilmesi gerektiğini ortaya koyuyordu. Bu yirminci yüzyılın ikinci yarısının en büyük buluşlarından biriydi. Bu birleşmenin bir sonucu da karadeliklerin aslında tamamen kara olmadığını, fakat radyasyon yayıp buharlaştıklarını ve görünmez olduklarını ortaya koyuyordu. Hawking'in kuantum fiziği ve kara deliklerle ilgili iddialarıyla, bugün yaşayan bilim adamları arasında dünyada en çok tanınan isimdir. Karmaşık önermeleri günlük yaşamdan çekip aldığı analojilerle resmetme becerisi kitaplarının büyük ilgi görmesini sağladı. Einstein'dan bu yana dünyaya gelen en parlak teorik fizikçi olarak kabul edilen Stephen Hawking, 12 onur derecesi almıştır.

11 ANCAK KENDİNİ SEVER VE BUNUN SONUCUNDA HAYATTA HERŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK OLDUĞUNA İNANIRSAN KARŞILAŞTIĞIN ENGELLERLE BAŞEDEBİLME GÜCÜNE SAHİP OLURSUN. AMA EĞER KENDİNİ SEVMEZ VE ÖNEMSEMEZSEN KAYBETMEYİ BAŞTAN KABUL ETMİŞSİN DEMEKTİR

12 ÇALIŞTIĞIN HER DERS SEN SEVSENDE SEVMESENDE SENİ, HEDEFİNE BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIRACAKTIR. BİR ÖNERİ ; DERS ÇALIŞIRKEN ÖNCE SEVDİĞİN DERSLE BAŞLA.

13 BAŞARILI OLMAYI KAFAYA KOYANLAR, GENELLİKLE ZEVKLE ÇALIŞIRLAR. - HEM DERSLERE, HEM SPORA, HEM DE KİTAP OKUMAYA BOLCA ZAMAN AYIRIRLAR. DEVAMLI İLERİYE YÖNELİK DÜŞÜNÜR, KİMLİĞİYLE ÖVÜNÜR VE SORUMLULUK ALIR. KİMSEYİ AŞAĞILAMAZ, HEDEFLERİNE ULAŞMAK İÇİN HAYALLERİ OLUR, KALİTELİ ÇALIŞIR, YENİLİKLERE AÇIKTIR. HEPSİNDEN ÖNEMLİSİ KARARLIDIR, SAKİNDİR, SABIRLIDIR.

14 Şimdi bizi pozitif düşündürecek ve kendimizi daha güçlü hissettirecek bir yolculuğa çıkalım.

15 Evet gemimiz şu negatif limanda duruyor. Birazdan demir alacağız lütfen güvertenin ön tarafındaki rahat koltuklara oturun ve geminin kalkmasını bekleyin. Bu arada tüm hedef ve hayallerinizi geminin güvertesine salın hemen işe başlasınlar. Ne o, korkularınızı, kaygılarınızı ve başarısızlıklarınızı mı düşünüyorsunuz? Onlara da ihtiyacınız olabilir, getirin onlarıda yanınızda. Ancak onlar alt kattaki kürek dairesine girecekler. Onları zincirlerle bağlayacağız ve bizim küreklerimizi çekecekler. Ne kadar çok kürek mahkumu varsa o kadar iyi. Çünkü güçlü, kuvvetli kürekçilere ihtiyacımız var.

16 Haydi durmayın hayallerinizi ve hedeflerinizi derhal salın güverteye. Az sonra kalkacağız. Kaygılar, korkular ve başarısızlıklar alt kata. Evet hepsi yerleşiyorlar. Bakın aşağı kattan gelen zincir seslerini duyuyor musunuz? Hepsi bağlandı ne kadar da güçlü kuvvetliler ama çok işimize yarayacaklar. Ya güvertedekiler!.. Ne kadar da cılız şeyler onlar öyle. Ama merak etmeyin bu geminin personeli çok deneyimlidir. Onlar kısa sürede eğitir. Belki hayatınız boyunca hep sakin limanlar aradınız. Hatta bazen buldum sandınız. Birazdan ayrılacağınız liman da öyle değil mi? Sakin bir liman. Ama o limanda uyuşukluk ve kasvet var.

17 Açık denizlerde yeni fırsatlar var! Umutlar var! Yepyeni bir yaşam var. Bu yolculuğa çıkarken standartlarınızı yükseltin. Artık elinizdekilerle yetinmek zorunda değilsiniz. Daha fazlasını, daha güzelini, daha iyisini isteyin. Sizi sınırlayan beyninizdeki tüm zincirleri kırın. Bu yolculuk sırasında gözlerinizi açık denizlerden ve hedeflerinizden ayırmayın. Gözlerinizi hedeflerinizden ayırdığınız, geriye dönüp negatif limanlara baktığınızda ürkütücü şeyler görebilirsiniz. O halde ileri, ileri, daima ileri.

18

19 Katıldığınız ve Dinlediğiniz İçin Hepinize Teşekkür Ederim


"HEDEFLERİ OLANLAR ASLA VAZGEÇMEZLER Psikolojik Danışman Güllü BAYAR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları