Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

B AYBURT MERKEZ FAALİYETİN ÇEŞİDİ ve AMACI AK PARTİ BAYBURT TEŞKİLATI(Ana Kademe İl Yönetimi, İl Kadın Kolları Yönetimi, Gençlik Kolları İl Yönetimi)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "B AYBURT MERKEZ FAALİYETİN ÇEŞİDİ ve AMACI AK PARTİ BAYBURT TEŞKİLATI(Ana Kademe İl Yönetimi, İl Kadın Kolları Yönetimi, Gençlik Kolları İl Yönetimi)"— Sunum transkripti:

1

2 B AYBURT MERKEZ FAALİYETİN ÇEŞİDİ ve AMACI

3 AK PARTİ BAYBURT TEŞKİLATI(Ana Kademe İl Yönetimi, İl Kadın Kolları Yönetimi, Gençlik Kolları İl Yönetimi) BAYBURT BELEDİYESİ,BASIN, ÖKM ve YKM, ENGELLİ BİREYLER VE AİLELERİYLE KAHVALTI ve “ENGELİLER İÇİN FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ”

4 Engelli bireyin toplumda tam ve etkin yer alabilmesi için engellilere yönelik tutumların değişmesi gerekmektedir. İnsanların bakış açılarını bir nebze olsun değiştirmesi engelli bireye, aktifleşmek adına bir adım atma gücü verecektir. Toplumun tüm bireyleri kurum ve kuruluşları her anlamda yapıcı ve destekleyici tavırlar içinde olmalıdır. Engelliye karşı yapılan önyargılı tutumlar, olumsuzluklar ve ayrımcılıklar değişmediği sürece engellilerin topluma adapte olma şevklerini kırmakta ve kendilerini hayattan soyutlamalarına sebebiyet vermektedir. Engellilik aslında birçok alanda kısıtlayıcı etkisi olmasına rağmen üstün çaba sergileyerek bir takım işlere imza atmalarına, hayatlarını sürdürmelerine, kısacası yaşamalarına engel olmamaktadır. Asıl engeli yaratan düzensizlikler ve ilgisizliklerdir. Fonksiyonel yetersizliklerinden kaynaklı olarak yaşadıkları eşitsizliği ortadan kaldırmak, öz güven kazanmalarına yardımcı olmak, üretken olmalarını sağlayarak istihdamlarını gerçekleştirmek, bağımsızlaşmalarını sağlamak bence toplumdaki her bireyin yapması gerekenlerdir.

5 Tüm bunları başarabiliyorsak eminim ki toplumdaki ayrımcılıklar ortadan kalkacak, engelli/engelsiz ayrımı son bulacaktır. Bizlerde Bayburt AK PARTİ Teşkilatı olarak Bayburt Sosyal İşler Başkanlığımızın Önderliğinde Engelliler Haftası münasebetiyle engelli bireyleri topluma kazandırmak, toplumun engelli bireylere karşı ilgi ve alakasını yükseltmek için Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, Türkiye Beyazay Derneği Bayburt Şube Başkanı ve Bayburt AK PARTİ Sosyal İşler Başkanı Serhat Kılıç, engelli vatandaşlar ve engelli yakınlarının katıldığı yakalışık 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen “ ENGELİLER İÇİN FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ ” gerçekleştirildi.

6

7

8

9 Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Beyazay Derneği Bayburt Şubesi Başkanı ve Bayburt AK PARTİ Sosyal İşler Başkanı Serhat Kılıç ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Basın Müşaviri Kenan Önalan’la birlikte Bayburt Belediyesi’nin engellilere yönelik kabartma yön levhaları tanıtıldı.

10

11 Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere gönderilen akülü arabalar, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, AK Parti Bayburt İl Başkanı Yusuf Elçi, Türkiye Sakatlar Derneği Bayburt Şube Başkanı Aydın Soysal, Türkiye Beyazay Derneği Bayburt Şubesi Başkanı ve Bayburt AK PARTİ Sosyal İşler Başkanı Serhat Kılıç ile akülü arabaların sahipleri ve aileleri katılımıyla düzenlenen törende akülü arabalar sahiplerine teslim edildi.

12

13

14 Ak Parti Bayburt İl Teşkilatı 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla, Bayburt'ta engelli çocuklara yönelik eğitim ve rehabilitasyon hizmeti veren Özel Uzmanlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

15

16 Türkiye Beyazay Derneği Bayburt Şubesi Başkanı ve Bayburt AK PARTİ Sosyal İşler Başkanı Serhat Kılıç’ın organize ettiği Özürlü Memur Sınavı için hazırlanan hazırlık kursu Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ve bazı kurum amirlerinin katıldığı törenle eğitime açıldı.

17

18 S AKATLAR D ERNEĞ İ B AYBURT Ş UBES İ N İ Z İ YARET E TT İ K Teşkilatımızın Türkiye Sakatlar Derneği Bayburt Şubesi’ni ziyaretinde Bayburt’taki engelli vatandaşların sorunları hakkında bilgi edinildi.

19

20 NASIL BİR ETKİ OLUŞTURDU Sivil Toplum Kuruluşları ile ilişkiler güçlendirildi. Engelli birey ve aileleri topluma kazandırılarak toplumda engelliler ile ilgili bilinç geliştirildi Basının ilgisi yönelttirilerek yaptığımız faaliyetler yerel ve ulusal basında haber niteliği taşıdı ve amacına ulaşmış oldu. Teşkilatımız üyeleri gerek STK gerek Engelli Bireyler hakkında fikir sahibi oldu ve bilinçlendi.

21 FAALİYETİN SÜRESİ FAALİYETİN SÜRESİ   1 ay KAÇ KİŞİ YADA KURUMA ULAŞTI KAÇ KİŞİ YADA KURUMA ULAŞTI   1000 Kişi GERÇEKLEŞTİREN EKİP  Sosyal İşler Başkanlığı Ulusal ve Yerel basında çıkan haber örnekleri ekte sunulmuştur

22

23


"B AYBURT MERKEZ FAALİYETİN ÇEŞİDİ ve AMACI AK PARTİ BAYBURT TEŞKİLATI(Ana Kademe İl Yönetimi, İl Kadın Kolları Yönetimi, Gençlik Kolları İl Yönetimi)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları