Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AH,ŞU BASIT HAYAT! AH,ŞU BASIT HAYAT! -- ANONIM -- ANONIM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AH,ŞU BASIT HAYAT! AH,ŞU BASIT HAYAT! -- ANONIM -- ANONIM."— Sunum transkripti:

1 AH,ŞU BASIT HAYAT! AH,ŞU BASIT HAYAT! -- ANONIM -- ANONIM

2 Amerikalı bir iş adamı, Meksikanın küçük bir kıyı kasabasında, bir iskelede durmuş denizi seyrederken, içinde tek bir balıkçı bulunan, küçük bir tekne kıyıya yanaştı. Teknede bir sürü büyük, sarı yüzgeçli ton balığı vardı. Amerikalı, Meksikalıyı balıklarının kalitesi için övdü ve bu balıkları tutmanın ne kadar sürdüğünü sordu.

3 Meksikalı cevap verdi: “Çok az.” O zaman Amerikalı neden denizde daha uzun kalıp daha fazla balık tutmadığını sordu.

4 Balıkçı, ailesinin acil ihtiyaçlarını karşılayacak kadar balık tuttuğunu söyledi. O zaman Amerikalı şöyle sordu: “Peki geriye kalan zamanında ne yapıyorsun?”

5 Balıkçı şöyle dedi: “Geç yatarım, biraz balık tutarım, çocuklarımla oynarım, karım Maria ile siesta yaparım. Sonra her akşam kasabanın merkezine iner, dostlarımla biraz şarap yudumlarım ve gitar çalarım. “Dolu ve meşgul bir hayatım var bayım.”

6 Amerikalı dalga geçti: “Harvard’dan Master derecem var, ve kazandıklarınla daha büyük bir tekne almalısın.” ve sana yardım edebilirim. Balık tutmak için daha fazla zaman ayırmalısın,

7 “ Bu daha büyük tekneyle kazanacağın paralarla bir sürü tekne alabilirsin. ” “ Sonunda bir balık teknesi filosuna sahip olursun! ”

8 “ Tuttuğun balıkları bir aracıya satacağına doğrudan onları işleyen kişilere satarsın ve nihayetinde kendi fabrikanı açarsın.” “Ürünü, üretimi ve dağıtımı sen kontrol edersin.”

9 “ Sonra bu küçük kıyı kasabasından taşınıp kendine ait bir firmayı işleteceğin taşınırsın. ” kendine ait bir firmayı işleteceğin taşınırsın. ” ardından Los Angeles’a ardından Los Angeles’a ve en sonunda Mexico City’e Mexico City’e New York City’e New York City’e

10 Balıkçı şöyle sordu: “Peki bayım, tüm bunlar ne kadar zaman alacak?” -- “On beş veya yirmi yıl.” -- “ Peki sonra ne olacak, bayım ?” -- “ Peki sonra ne olacak, bayım ?”

11 “.” Amerikalı güldü ve şöyle dedi … “Hikayenin en güzel kısmı bu. Zamanı geldiğinde şirket hisselerini halka satarsın ve çok zengin olursun...” “Milyarların olur!” “Milyarların olur!”

12 “Milyarlar mı, bayım? Peki sonra ne olacak?” “Milyarlar mı, bayım? Peki sonra ne olacak?” “.” “ Sonra emekli olursun ve geç yatacağın, biraz balık tutacağın, torunlarınla oynayacağın, karın Maria ile siesta yapacağın ve akşamları kasabanın merkezine inip dostlarınla şarap yudumlayacağın ve gitar çalacağın küçük bir sahil kasabasına taşınırsın.” Amerikalı şöyle dedi: Amerikalı şöyle dedi:


"AH,ŞU BASIT HAYAT! AH,ŞU BASIT HAYAT! -- ANONIM -- ANONIM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları