Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Çok çalışmak Etkili çalışmak Zamanı amaç doğrultusunda planlı ve programlı kullanmaktır. “Etkili çalışma” programı içinde eğlenmeye, dinlenmeye, aileye,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Çok çalışmak Etkili çalışmak Zamanı amaç doğrultusunda planlı ve programlı kullanmaktır. “Etkili çalışma” programı içinde eğlenmeye, dinlenmeye, aileye,"— Sunum transkripti:

1

2

3 Çok çalışmak Etkili çalışmak

4 Zamanı amaç doğrultusunda planlı ve programlı kullanmaktır. “Etkili çalışma” programı içinde eğlenmeye, dinlenmeye, aileye, sevdiklerine zaman ayırmaya ve hobilere daima yer vardır.

5

6  “ÇALIŞMAYI SEVMEMEK”  “O DERSİ VEYA KONUYU SEVMEMEK”  “BAŞKA BİR ŞEY YAPMAK İSTEMEK”  “BAŞARISIZ OLMAKTAN KORKMAK”  “BAŞKALARI İSTEDİĞİ İÇİN ÇALIŞMAK”(Anne baba veya öğretmenleri zorladığı. vs için)

7 BU NEDENLE; Çalışma sebebinizi belirlemeniz, Zamanınızı öncelikleriniz doğrultusunda düzenlemeniz, ( Futbolcu olacaksanız gününüzün en az üç saatini antrenmana ayırmalısınız. Eğer üniversite okuyarak meslek edinecekseniz gününüzün en az üç saatini derse ayıracaksınız.) Çalışma ve başarılı olma konusunda ki endişelerinizi ve olumsuz düşüncelerinizi ortadan kaldırmanız gerekmektedir.

8 ÇALI Ş MAK İ STED İ KLER İ HALDE ÇALI Ş AMAYANLAR, GERÇEKTEN BEN İ MSED İ KLER İ B İ R SEBEBLER İ OLMAYANLARDIR.

9  Çalıştığınız masada başka bir işle uğraşmayın  Evde kendinize bir köşe, mümkünse bir oda hazırlayın.  Ders çalışırken kesinlikle masa başında olmaya özen gösterin; yatarak, uzanarak ders çalışılmaz.  Çalışma ile ilgili yardımcı malzemeyi önceden hazır edin.

10  Ders çalıştığınız ortamda dikkatinizin dağılmaması için telefon, televizyon, poster, dergi bulundurmayın.  Odadaki gürültüyü en aza indirmeye çalışın.  Çalışma yeriniz çok karanlık veya aydınlık olmasın.  Odanız çok sıcak veya soğuk olmasın.  Sandalyeniz çok rahat veya rahatsız olmasın.

11

12 Biraz dışarı çıkıp arkadaşlarla dolaşayım, sonra çalışırım. Bugün çok yorgunum, yarın çalışırım.Bugün çok yorgunum, yarın çalışırım. Biraz müzik dinleyip, çalışmaya sonra başlarım.Biraz müzik dinleyip, çalışmaya sonra başlarım. TV’deki şu program bitsin, sonra derse başlarım.TV’deki şu program bitsin, sonra derse başlarım. Bugün çalışmasam da olur, yarın eksiğimi gideririm. Biraz uyuyup daha sonra çalışırım.Biraz uyuyup daha sonra çalışırım. Arkadaşıma telefon edeyim. Sonra çalışırım.Arkadaşıma telefon edeyim. Sonra çalışırım. Bu konuyu nasıl olsa sınıfta iyi öğrendim çalışmama gerek yok. Sınava daha çok var, sonra çalışırım.Sınava daha çok var, sonra çalışırım.

13 ÇALIŞMA KURALLARI

14 Ne Zaman? Hangi Ders? Hangi Konu?

15 Günlük çalışmada neyi hedeflediğinizi belirlemezseniz, ne kadar çalışsanız da huzursuzluk duyarsınız, ama ben şu kadar ders çalışacağım diyebilirseniz, o dersi bitirdikten sonra bir başarı duygusu hissedersiniz. Bu da size daha fazla çalışmak için istek verir.

16 40 DK + 5DK + 15 DK Ders Kısa Dinlenme Çalışma Tekrar 2) Çalışma Süresi

17 3) Çalışmak zorunda olduğunuz birden fazla ders varsa, bunları sıralayınız. Örneğin; o gün ders programında bulunan derslerden bir sayısal, bir sözel ders şeklinde sıralayabilirsiniz.

18 4) Yazarak çalışınız. Yazarak çalışmak, öğrenilmiş bilginin daha kalıcı olmasını sağlar.

19 5) Tekrarlamak, öğrenmenin ilk şartıdır. Derste işlenen konuyu ne kadar iyi öğrenirsek öğrenelim tekrarlamadığımız sürece unuturuz.

20

21 6) Öğrenilen bilgi okunur, sonra öğretmenden dinlenir, daha sonrada yazılarak çalışılırsa öğrenme çok yüksek olacaktır. Bu çalışma teknikleriyle de desteklenirse öğrenme yüzdesi artacaktır.

22 7) Çalışma öncesinde yeterince dinlenmiş olmak gerekir. Uykusuzluk, yorgunluk, karamsarlık ve aşırı duyarlılık dikkatin toplanmasını güçleştirir.

23 8) Ders çalışma sırasında bunalır, sıkılırsanız; hemen çalışma masasını terk etmeyin. Kendinize bir hedef belirleyin ve bunu gerçekleştirdikten sonra masadan kalkın.( şu problemi çözünce masadan kalkacağım gibi...)

24 9) Hayal kurmaya başladığınızı fark ederseniz, hayal kurmayı kendinize ödül olarak verin ve bunu dinlenme sırasına erteleyin. Hayalinizi bitiremiyorsanız kalkıp kısa süre için dolaşın veya hafif fizik egzersizi yapın.

25 10) Geçmişteki başarısızlıklarınızı değil, başarılarınızı düşünün. Bu olumlu düşünce sizi ders çalışmaya motive edecektir.

26 11) Çalışmanızı olumsuz etkileyen faktörlerden uzak durmaya çalışın

27

28 TEŞEKKÜRLER BAŞARILAR


"Çok çalışmak Etkili çalışmak Zamanı amaç doğrultusunda planlı ve programlı kullanmaktır. “Etkili çalışma” programı içinde eğlenmeye, dinlenmeye, aileye," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları