Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sağlıklıyı m Mutluyum. Hangisiyle arkadaş olmak isterdiniz?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sağlıklıyı m Mutluyum. Hangisiyle arkadaş olmak isterdiniz?"— Sunum transkripti:

1 Sağlıklıyı m Mutluyum

2 Hangisiyle arkadaş olmak isterdiniz?

3 Bakımlıçocuk

4 Bakımsız çocuk

5 Bakımsızçocuk

6 Ne farkları var?

7 Bakımsız olursak nelerle karşılaşabiliriz?

8 bit

9 pire

10 pire

11 uyuz

12 Nasıl Bakımlı oluruz? 1-Haftada en az bir kere banyo yapmalıyız. 2-Tırnaklarımızı uzadığı anda kesmeliyiz. 3-Saçlarımızı daima taralı tutmalıyız. 4-Giysilerimiz hep tertemiz olmalı. 5-Ayakkabılarımız boyalı olmalı. 6-Dişlerimiz bembeyaz gözükmeli. 7.Elimiz,yüzümüzü tertemiz olmalı. 8-Gözlerimizde çapaklar olmamalı. 9-Kıyafetlerimiz üstümüzde düzgün durmalı. 10-Dengeli ve düzenli beslenmeliyiz. 11-Bol bol spor yapmalıyız.

13 Sağlıklı dişler

14 Dişleri korur ve güçlendirir.

15

16 SÜT VE YUMURTA NE İŞE YARAR? Sindirim sistemini düzene sokar.. Dişleri korur ve çürükleri önler.. Hücre ve doku oluşumunda rol alır.. Saç ve tırnak oluşumunda rol alır.. Yaraların çabuk kapanmasına yardımcı olur.. Kilo kontrolünü kolaylaştırır.. Beynin gelişiminde ve çalışmasında faydalıdır.. Hücreleri onarır.. Bağışıklığı güçlendirir. Büyümeyi hızlandırır.

17 Neden böyleler?

18 Dişler neden çürür? Ağızda bulunan bakterilerden oluşan bakteri plağı, şekerli ve unlu yiyeceklerin ağızda kalan artıklarından asit oluşturabilmektedir. Bu asitler, dişlerin mineral dokusunu çözerek dişin minesinin bozulmasına ve sonuçta da diş çürüğünün başlamasına oyuklara neden olmaktadırlar.

19 1.Günde en az üç kere 2 dakika süre ile dişler fırçalanmalı. 2-Diş fırçaları ayda bir kere yenisi ile değiştirilmeli. 3-Dişlerin tüm yüzeyleri iyice dişetinden dişe doğru iyice fırçalanmalı 4-Diş fırçalar, orta derecede sert ya da yumuşak kıllı olmalı 5-Asla başkasının diş fırçası kullanılmamalıdır. Diş fırçalama sırasında florürlü bir diş macunu kullanılmalı. 6-Şekerli yiyecekleri ana öğünlerde tüketmeye çalışmak ve yemek aralarında bir şey yememeye gayret edilmeli. 7-Çok sıcak veya çok soğuk yiyecek ve içecekler yememeli. 8-Sert cisimleri dişlerle kırmamalı. 9-Dişhekimine belli aralıklarla kontrole gidilmeli. Dişlerimiz nasıl sağlam kalabilir?

20 Hangisini tercih edersiniz?

21 Sağlıklı bir bedene sahip olmak için nasıl beslenmeliyiz?

22

23

24

25 Her öğünde aynı besinleri yesek ne gibi sorunlarla karşılaşırız?

26 Sağlıklı bir bedene sahip olmak için ne yapmalıyız?


"Sağlıklıyı m Mutluyum. Hangisiyle arkadaş olmak isterdiniz?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları