Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Keşan Meslek Yüksekokulu Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık Programı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Keşan Meslek Yüksekokulu Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık Programı."— Sunum transkripti:

1 Keşan Meslek Yüksekokulu Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık Programı

2 Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulunda 2011-2012 eğitim öğretim yılında Laborant ve Veteriner Sağlık Programı eğitime başlamıştır.

3 Programda okumak isteyen öğrencilerin;  Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Üniversite Öğrenci Seçme Sınavından yeterli puanı almış olması gerekir.  Veteriner Sağlık Meslek liselerinden de sınavsız geçiş yapılabilmektedirler.

4 Laborant ve Veteriner Sağlık Programında Öğretim Elemanı Yrd.Doç.Dr. Süleyman KÖK Yrd.Doç.Dr. Sevil ERDOĞAN Öğr. Gör. Hatice AYYILDIZ Ders Veren Diğer Öğretim Elemanları Yrd.Doç.Dr.Çiğdem GÜRSOY GAYGUSUZ Okt.Gönül PEKCAN Okt.Murat KURU Okt.Tuba Elmas

5 Programın amacı  Ülkemize laboratuar ve veteriner sağlık konularında toplam kalite yönetimine uygun hizmetler sunacak,  Yem ve gıda analizlerini yapabilecek yetişmiş personel ihtiyaçlarını karşılayacak,  Büyükbaş, küçükbaş, kanatlı ve pet hayvanlarının; bakım-beslenme ve yetiştiriciliğini bilimsel metotlarla gerçekleştiren,  Birim alandan ve birim hayvandan daha fazla verim alabilen, hayvansal kaynaklı ürünleri sınıflandırıp, kaliteli üretimi arttıran teknik personel yetiştirmektir.

6 Keşan Meslek Yüksekokulunda Laborant ve Veteriner Sağlık programı Derslerinin Uygulamaları  Okulumuzda bulunan yem laboratuarı  Keşan Ticaret Borsası Mezbahası  Keşan Belediyesinin Hayvan Barınağı ve  Özel Veteriner Kliniklerin de yapılmaktadır.

7 Laborant ve Veteriner Sağlık Programı Yem Analiz Laboratuar Uygulamaları

8 YEM ANALİZLERİ

9 Kuru madde analizi

10 Kül analizi

11 Yağ analizi

12 Protein analizi

13 Sütte yağ analizi

14 Mastitis testi

15 Sterilizasyon teknikleri MİKROBİYOLOJİ ANALİZLERİ

16 Bakteri ekimi ve sayımı

17 Aflatoksin B1 analizi

18 Balık Hastalıkları dersi uygulaması

19 Laborant ve Veteriner Sağlık Programı klinik uygulama dersi için veteriner hekimler ile yapılan eğitim çalıştayı

20

21

22 Hayvancılık işletmelerinin tanıtımı amacıyla teknik geziler yapılmaktadır.

23

24 İstihdam olanakları Hayvancılık işletmeleri Hayvan hastaneleri Özel veteriner klinikleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlükleri TİGEM işletmeleri Yem Fabrikaları Veteriner Laboratuarları Hayvanat bahçeleri Hayvan barınakları Veteriner sağlık ve bakım ürünleri sektörü

25 Laborant ve Veteriner Sağlık Programını başarı ile bitirenler; ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) yeterli puanı aldıkları takdirde; Veteriner Fakülteleri Fen Fakültelerinin Biyoloji Bölümlerine, Ziraat Fakültelerinin Tarımsal Biyoteknoloji ve Zootekni bölümlerine geçiş yapabilirler.


"Keşan Meslek Yüksekokulu Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık Programı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları