Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C. MERSİN VALİLİĞİ TARSUS İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ TEMSA GLOBAL SAN. VE TİC. A.Ş. ARASINDA YAPILAN EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C. MERSİN VALİLİĞİ TARSUS İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ TEMSA GLOBAL SAN. VE TİC. A.Ş. ARASINDA YAPILAN EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ."— Sunum transkripti:

1

2 T.C. MERSİN VALİLİĞİ TARSUS İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ TEMSA GLOBAL SAN. VE TİC. A.Ş. ARASINDA YAPILAN EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

3 PROTOKOLÜN AMACI; Bu protokolün amacı, “Motorlu Araçlar Teknolojisi” alanının alt dalı olan “Otomotiv Elektomekaniği” dalına ilişkin olarak; Alanın meslek derslerine ait öğretim programlarının güncellenmesi, eğitimi ve stajları, Öğrencilerin mezuniyet sonrası istihdamına ilişkin hususların belirlenmesi.

4 PROTOKOL KAPSAMI; Bu protokol, Mersin Valiliği Tarsus İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Temsa Global Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi işbirliği ile Tarsus İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde açılmış olan “Motorlu Araçlar Teknolojisi” alanının “Otomotiv Elektomekaniği” dalına ilişkin uygulama esaslarını kapsar.

5 PROTOKOL KAPSAMINDA TARAFLARIN YÜKÜMLÜLÜKLERİ

6 OKUL MÜDÜRLÜĞÜNÜN YÜKÜMLÜLÜKLERİ Teorik ve pratik eğitim için gerekli olan fizikî mekânı imkânları ölçüsünde hazır hale getirir. İşletmede beceri eğitimine alınacak öğrencilerle ilgili kriter oluşturulması hususunda Temsa Global ile işbirliği yapar. Öğretmenlere ihtiyaç duyulan düzey ve konuda oryantasyon eğitimi verilmesi hususunda Temsa Global ile işbirliği yapar.

7 TEMSA GLOBAL SANAYİ ve TİCARET ANONİM ŞİRKETİ’NİN YÜKÜMLÜLÜKLERI Motorlu Araçlar Teknolojisi alanı, “Otomotiv Elektromekaniği” dalının uygulanmasında öğretim programına aktarılacak içerik ile ilgili esasları belirler, Motorlu Araçlar Teknolojisi alanı, “Otomotiv Elektromekaniği” dalında Temsa Yetkili Servis bünyesinde eğitim alacak öğrencilerin seçimi için okul ile işbirliği yapar,

8 TEMSA GLOBAL SANAYİ ve TİCARET ANONİM ŞİRKETİ’NİN YÜKÜMLÜLÜKLERI Motorlu araçlar teknolojisi alanı otomotiv elektromekanik öğretmenlerine yönelik olarak hizmet içi eğitim faaliyetleri kapsamında kurslar ve/veya seminerler düzenlenmesi, Son sınıf öğrencilerinin istihdama yönlendirilmesi hususunda Okul ile işbirliği yapar, Mezuniyet sonrası öğrencilerin istihdamı için mevcut imkânlarını kullanır. Diğer istihdam sahalarını araştırır ve öğrencileri bilgilendirir.

9 PROTOKOL KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR

10 11.Sınıflarda, öğretim programından seçilen meslek derslerinin uygulamaları Okul Müdürlüğü ile Temsa Global yetkililerinin önceden yapacağı program dahilinde Temsa Global Yetkili Servislerinde yapmaktadır. Ayrıca, 12’nci sınıflara haftada 3 gün işletme ve beceri eğitimi ile ilgili öğretim programı mevcut mevzuatına göre Temsa Global Yetkili Servislerinde uygulanmaktadır.

11 STAJ ÇALIŞMALARINDAN KARELER

12

13 TEMSA KARİYER GÜNLERİ

14

15 Beceri eğitiminde Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisinde yayımlanan temel ders kitapları, iş ve işlem yaprakları ile Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca uygun görülen eğitim materyallerinin (basılı kitap, modül, eğitim cd’si ve ders notları vb. dokümanlar) kullanılması esastır. Ancak mesleğin özelliği nedeniyle içeriği Temsa Global tarafından yazılan basılı kitap, eğitim cd’si vb. dökümanlarda kullanılmaktadır.

16 Temsa Global Yetkili Servis bünyesinde Beceri Eğitimini tamamlayan ve okuldan mezun olan öğrencilere “Temsa Global Eğitim Sertifikası” verilir.

17 TEMSA öğrenci eğitimleri.

18 TEMSA’nın okulumuza hibe ettiği motorlar.

19 TEMSA kataloglarının incelenmesi.

20 TEMSA’dan okulumuza hibe edilen malzemler.

21 BAŞARI, BAŞLANGIÇ İLE ULAŞILAN YER ARASINDAKİ FARKTIR. TARSUS İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ


"T.C. MERSİN VALİLİĞİ TARSUS İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ TEMSA GLOBAL SAN. VE TİC. A.Ş. ARASINDA YAPILAN EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları