Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GEÇİŞLERDE TIKLAYINIZ. AKBABA İLE HOROZ Çiftçi tavukları için yorulmayan bir horoz almaya pazara gider. Pazarcı; - İstediğiniz her şeyi bu horoz yapar.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GEÇİŞLERDE TIKLAYINIZ. AKBABA İLE HOROZ Çiftçi tavukları için yorulmayan bir horoz almaya pazara gider. Pazarcı; - İstediğiniz her şeyi bu horoz yapar."— Sunum transkripti:

1 GEÇİŞLERDE TIKLAYINIZ

2

3 AKBABA İLE HOROZ Çiftçi tavukları için yorulmayan bir horoz almaya pazara gider. Pazarcı; - İstediğiniz her şeyi bu horoz yapar diye azgın mı azgın bir horoz satar. Adam çiftliğe döner, horozu kümese koyar koymaz tüyler uçuşur, gıdaklamalar başlar. Çiftçi çok memnundur. Ama horoz çok azgındır, adam endişelenmeye başlar horoz iki günde ölecek diye. Horozu tutmaya çalışır, başaramaz. Neyse der, eve döner. Ertesi gün bir bakar ki horozun ayaklar havada dili dışarıda yatıyor ve hatta tepesinde bir akbaba uçuşuyor. Çiftçi kendi kendine - Eh işte geberdi diye söylenir. Horoz bir gözünü hafif açarak çiftçiye yarım ağızla ve kısık sesle homurdanır. - Git lan git! Kaçıracan şimdi akbabayı!

4

5 VAKİT BULAMADIĞINDAN Halepli Abdürrahim Efendi uzun entarisi ile dolaşır, altına don giymezmiş. Bir gün Halep çarşısında dolanırken şiddetli bir rüzgâr çıkmış. Entari havalanmış. Halepli Abdürrahim Efendi'nin açıkta kalan maslahatını herkes görmüş. Esnaf kendi arasında homurdanmış, bu uygunsuz durumu Kadı'ya kadar duyurmuşlar. Kadı da Abdürrahim Efendi'yi adaba mugayir davranışlarından dolayı yargılamak üzere mahkemeye çağırmış. Dava görülmeye başlamış. Kadı kimlik tespiti yaparken sormuş: — Evli misin? — Evliyim. Dört karım, dört de cariyem var. — Kaç çocuğun var? — Dur hele Kadı Efendi düşüneyim? Halepli Abdürrahim Efendi başlamış düşünmeye, düşünürken de parmak hesabı yapmaya. —Birinci karıdan altı çocuk. İkinciden dört çocuk. Üçüncüden iki kızım var ellerinden öper. —On iki etti. Başka? —Küçük karıdan da üç çocuk. Cariye kullarından ikişer çocuk daha. Bizimki sadece sayı söylüyor. Hesabı Kadı yapıyor. —On dokuz etti. Başka? — Başka yok Kadı Efendi. Hanımlardan üçü hamile. Cariye kullarından da ikisi yüklü. — Yani beş çocuk daha yolda. — Allah kısmet eylerse Kadı Efendi. Halep Kadısı bu ifade üzerine biraz düşünmüş. Uzun, kır sakallarını karıştırmış. Karşısında boynu bükük duran Abdürrahim Efendi'ye uzun uzun baktıktan sonra — Yaz kâtip, deyip hükmünü açıklamış. -Halep'de mukim, Abdülmecit'ten olma Razıya'dan doğma Abdürrahim Efendi'nin don giymeye fırsat bulamadığından beraatına."

6

7 DAHA MÜKEMMELSİN Adam son derece sevdiği ve saydığı karısının 60. yaş gününde önemli konuklarını da davet ettiği parti için bir pasta ısmarlamış. —Üzerine ne yazmamı istersiniz? diye sormuş Karadenizli pastacı. Adam bir an düşünüp: —Yıllarca yoruldun ama inan daha mükemmelsin yazılsın demiş adam. —Peki, efendim pastanın üzerine nasıl yerleştirelim bu yazıyı? —İki satır halinde olsun, üstte 'Yıllarca yoruldun ama' altta 'İnan daha mükemmelsin' şeklinde olabilir. Parti günü tüm davetlilerin önüne pasta gelmiş. Üzerinde aynen şöyle bir yazı! — Üstte yıllarca yoruldun ama Altta inan daha mükemmelsin!

8

9 ZEVK Mİ KÜLFET Mİ? General kırk yıllık karısıyla muntazaman sevişmektedir. Gene bir sevişme esnasında aklına bir soru takılır. “Yahu ben 40 yıldır aynı kadınla yatıyorum ve sürekli aynı kadınla seks hayatım var. Acaba bu zevk mi külfet mi?” General günlerce düşünür, kafa patlatır lâkin bir türlü cevabı bulamaz. Bu sefer subay ve astsubaylarını yanına çağırır. — Arkadaşlar benim günlerdir kafamı kurcalayan bir soru var size de soracağım belki bir cevap bulabilirsiniz. Benim karımla 40 yıllık yataktaki birlikteliğim zevk midir külfet midir? Subaylar ve astsubaylar kıpkırmızı olurlar. Birbirlerinin suratına bakarlar. Ne desinler, karsılarındaki koskoca General. Sürer valla diye general den birkaç gün düşünmek için müsaade isteyip ayrılırlar ama tabii ki günler boyunca da çıkıp bir cevap vermezler. Subay ve astsubaylardan umudu kesen general kışla da yürürken bir er görür. Omzuna dokunup — Evlat der. Bizimki hemen künyesini patlatıp — Emredin komutanım der. General sorar; — Evladım sana bir soru soracağım. — Emredin komutanım. — Benim karımla 40 yıldır yasadığım seks hayatım var. Bu zevk midir, külfet midir? Asker hemen cevabı yapıştırır; — ZEVK tir komutanım. General şaşırır. — Oğlum ben bu sorunun cevabını günlerce düşündüm. Benim subaylarım günlerce düşündüler bulamadılar. Sen nasıl bu kadar çabuk cevap verebildin. Asker; —Komutanım külfet olsa bize yaptırırdınız!


"GEÇİŞLERDE TIKLAYINIZ. AKBABA İLE HOROZ Çiftçi tavukları için yorulmayan bir horoz almaya pazara gider. Pazarcı; - İstediğiniz her şeyi bu horoz yapar." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları