Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GEZEGENLER. GÜNEŞ  Dünya' ya en yakın yıldızın adıdır.  Etrafındaki diğer gezegenler bu dev asa kütlenin çekiminden etkilenip onun etrafında dönmektedirler.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GEZEGENLER. GÜNEŞ  Dünya' ya en yakın yıldızın adıdır.  Etrafındaki diğer gezegenler bu dev asa kütlenin çekiminden etkilenip onun etrafında dönmektedirler."— Sunum transkripti:

1 GEZEGENLER

2 GÜNEŞ  Dünya' ya en yakın yıldızın adıdır.  Etrafındaki diğer gezegenler bu dev asa kütlenin çekiminden etkilenip onun etrafında dönmektedirler.

3 MERKÜR  Merkür, sıcaktan kavrulan uydusuz küçük bir dünya görünümündedir.  Güneşe en yakın ve güneş sisteminin en küçük gezegenidir.

4 VENÜS  Venüs gezegeninin takip ettiği yol Merkür gezegeni ve Dünya arasında yer alır.  Kütlece dünyaya yakın bir büyüklüktedir.

5 DÜNYA  Güneş etrafındaki bir dönüşü güneş yılı olarak tarif edilmiş olup 365 gün 5 saat 48 dakika ve 46 saniyedir. Bu dönüşünden mevsimler hasıl olur.güneş yılı  Kutuplardan basık karpuz biçimindedir.

6 MARS  Güneş'ten itibaren dördüncü gezegendir.  Mars, mevsim dönemleri ve dönme periyodu olarak Dünya’ya çok benzer özellikler gösterir.  Mars’ın kızıl olarak bilinen yüzeyindeki kızıllığının en önemli nedeni yüzeyinde çok olarak bulunan demir oksittir.

7 JÜPİTER  Güneş sisteminin en büyük gezegenidir.  Güneşten uzaklığa göre beşinci sıradadır.  Büyük ölçüde hidrojen ve helyumdan oluşmakta ve gaz devleri sınıfına girmektedir.

8 SATÜRN  Satürn Güneş sisteminin güneşten uzaklık sırasına göre 6.gezegenidir.  Büyüklük açısından Jüpiter'den sonra ikinci sırada gelir.

9 URANÜS  Güneş sistemini meydana getiren gezegenlerden biridir.  Güneş sisteminin üçüncü büyük gezegenidir. Güneş merkez alınarak yapılan sıralamada Satürn’le Neptün arasında, yedinci gezegen olarak yer alır.

10 NEPTÜN  Neptün Güneş sisteminin Güneş'ten uzaklık sırasına göre 8. gezegenidir.  Adını Roma deniz tanrısı Neptunus'tan alır. 1846 yılında Urbain LeVerrier ve Johann Gottfried Galle tarafından bulunmuştur.

11

12 Hazırlayan; Çağla Tarhan 6-D Sınıfı


"GEZEGENLER. GÜNEŞ  Dünya' ya en yakın yıldızın adıdır.  Etrafındaki diğer gezegenler bu dev asa kütlenin çekiminden etkilenip onun etrafında dönmektedirler." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları