Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Mesut Doruk Atışkan Tuba Keskin Sevde Şişman Şen Levent Altınkaynak Ümit Altınkaynak.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Mesut Doruk Atışkan Tuba Keskin Sevde Şişman Şen Levent Altınkaynak Ümit Altınkaynak."— Sunum transkripti:

1 Mesut Doruk Atışkan Tuba Keskin Sevde Şişman Şen Levent Altınkaynak Ümit Altınkaynak

2

3 Toondoo Nedir? Toondoo, biz öğretmen adayları için eğitim amaçlı çizgi roman oluşturabileceğimiz bir web sitesidir. Toondoo kullanımı çok kolaydır. Toondoo bir yazılım programı değildir. Online ulaşabileceğiniz bir programdır. Toondoo da yaptığınız karikatürleri resim ve PDF dosyası olarak alabiliyoruz.

4 Toondoo Nedir? Toondoo sitesine girmek için www.toondoo.com adresine tıklayın. Siteyi açtığınızda yapmanız gereken ilk şey üye olmak. Sitenin henüz Türkçe dil desteği yok. Ancak kullanımı oldukça kolay.

5 İnternetten arattığımızda karşımıza çıkan siteden Sign Up For Free!’ ye tıklayarak ücretsiz üye olabiliyoruz.

6 Kayıt aşamasında karşımıza çıkan ekrandaki bilgileri dolduruyoruz(Kullanıcı Adı (username), Şifre (password) ve email adresini yazıyoruz.). Böylece bir hesap oluşturmuş oluyoruz.

7

8 Karikatürümüzü yaratmaya başlamak için Toons menüsünden CreateToon a tıklıyoruz. Daha sonra kullanmak istediğimiz paneli seçiyoruz.

9 Toondoo penceresi karşımızda. İlk olarak sol üst köşede bulunan Start Here düğmesine tıkladığımızda burada yeni sayfa aç, eski çalıştığımız dosyayı aç, kaydet ve farklı kaydet sekmelerini görüyoruz.

10 Sol tarafta bulunan bölümde araçlar, sağ tarafta bulunan bölümde ise panel bulunmaktadır.

11 Sol taraftaki panelleri tek tek tanıyalım. Karakterler menüsünden sayfada kullanılmak istenen karakter seçilebilir. Ayrıca seçilen karakterin farklı görünümleri de bulunmaktadır. Arkaplan bölümünde çizgi romanın geçeceği yeri seçilebilir. Ev, bahçe, uzay, futbol sahası vb. Sahne malzemeleri bölümünde ekrana yerleştirilecek nesneler, aksesuarlar bulunabilir.

12 Metin bölümünden konuşma balonları eklenebilir. Brushman bölümünden insan karikatürlerini kullanılabilir. Special bölümünden de özel günlere ait karikatürler eklenebilir. Clipart bölümünden küçük resimler eklenebilir. Galerim bölümünden kendi oluşturduğunuz veya eklediğiniz karakterleri resimleri çalışmanıza eklenebilir.

13


"Mesut Doruk Atışkan Tuba Keskin Sevde Şişman Şen Levent Altınkaynak Ümit Altınkaynak." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları