Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Uzun ve yorucu bir okul döneminden sonra çocuklar nihayet tatile girdi. Ancak sınavlar, dersler, erken kalkma gibi birçok zorluğun geçici bir süreyle.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Uzun ve yorucu bir okul döneminden sonra çocuklar nihayet tatile girdi. Ancak sınavlar, dersler, erken kalkma gibi birçok zorluğun geçici bir süreyle."— Sunum transkripti:

1

2

3 Uzun ve yorucu bir okul döneminden sonra çocuklar nihayet tatile girdi. Ancak sınavlar, dersler, erken kalkma gibi birçok zorluğun geçici bir süreyle de olsa son bulduğu bu dönem, anne ve babalar için başka sorunları da beraberinde getiriyor. Çocuklara rahatlama ve serbestlik ifade eden tatil dönemi, anne-babalar için özellikle zaman ve aktivite planlaması konusunda birçok soru işareti içeriyor.

4 Okul döneminde bir çocuğun gününün çok büyük bir kısmı okulda geçtiğinden anne- babalar için günü programlamak nispeten daha kolaydır. Tatil döneminde ise sabahtan akşama kadar çocuğun evde kalacak olması anne ve babaları tatili nasıl daha verimli geçirebilirim sorusuyla başbaşa bırakır.

5 Çocuklara yaz programı hazırlanırken; onların “çocuk olmak” ile ilgili ihtiyaçlarını göz önünde bulundurulmalıdır. Ayrıca çocukların okul döneminden çıktıktan sonra yorgun olduklarını ve tatilin, onların enerjilerini yeniden kazanmaları için fırsat olduğu göz ardı edilmemelidir.

6 Çocuğunuzla birlikte oturup bir plan hazırlayın. Unutmayın en kötü plan plansızlıktan çok daha iyidir. Günün, haftanın tatilinin sonunda ulaşmayı düşündüğünüz yeni hedefler belirleyin. Yapacağınız etkinlikleri ve hedefleri çocuğunuza not ettirip zaman zaman kontrolünü sağlayınız.

7 Çocukların ebeveynlerinden en büyük istekleri tatil boyunca istedikleri kadar televizyon izlemek veya bilgisayar oynamak olabilir. Fakat unutulmamalıdır ki bunların kısıtlanması çocuğun okul dönemi ile ilgili değil, genel gelişim ve dikkati için gereklidir.

8 Yaz boyunca imkânlarınız dâhilinde çocuğunuzu yüzme,bisiklet, tenis, basketbol gibi açık havada da yapabileceği bir spora yönlendirin. Kışın okul döneminde kapalı alanda kalan ve genellikle masa başında oturan çocukların fiziksel aktiviteye ihtiyaçları vardır.

9 Çoğunuzla birlikte çiftliklere köylere gidebilirsiniz. Buralardaki hayvanları yakından tanıması çocuğunuza hayvan sevgisini aşılayacağı gibi bilgi ve becerisini arttırmasına katkıda bulunacaktır. Tarlalarda bağlarda bahçelerde dalından koparıp yediği meyve sebze sağlıklı olduğu gibi ayrı bir zevk verecektir.

10 Büyükleri ziyaret ederek, onların bilgi ve birikimlerinden çocukların yararlanmalarını sağlaya bilir, sevgi saygı ortamında kişilik gelişimlerine ve manevi değerler kazanmalarına katkıda bulunabilirsiniz.

11 Okula giderken zaman sorunundan birlikte yapamadığınız kahvaltılar veya kaçırdığınız yemek vakitleri olabilir. Birlikte sağlıklı beslenmek için alışveriş yapın, sevdiği yemekleri pişirin mutfakta sorumluluk almasını sağlayın.

12 Bunun süresi çocuğa göre değişmekle birlikte, dikkate alınması gereken nokta çok ağır bir program olmamasıdır. Anne- babalar mümkün olduğunca bu çalışmaları eğlenceli hatta oyun gibi yapmaya özen göstermelidir.

13 Çocuklar okul döneminde istedikleri kitapları okumaya zaman bulamayabilirler. Beraber kitapçıya gidin ve kendi isteğine uygun kitap seçmesine izin verin, aynı zamanda siz de kendinize kitap alın ve onun önünde siz de kendi kitabınızı okuyun. Bunun size verdiği keyfi çocuğunuzla paylaşın.

14 Sokakta oynanan oyunlar yaratıcılığı, problem çözme becerisini, sosyal ilişkileri geliştirir.

15


"Uzun ve yorucu bir okul döneminden sonra çocuklar nihayet tatile girdi. Ancak sınavlar, dersler, erken kalkma gibi birçok zorluğun geçici bir süreyle." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları