Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ELEKTRİK ÇARPMASI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ELEKTRİK ÇARPMASI."— Sunum transkripti:

1 ELEKTRİK ÇARPMASI

2 Su iletkendir! Islak ellerle prizde takılı olan bir cihaza kesinlikle dokunmayınız. Tesisatınızda veya kullandığınız cihazda arıza varsa mutlaka çarpılırsınız. Çünkü su iletkendir.

3 Elektriği emniyetli kullanma
Cihazı prizden çıkarmak için kablosundan çekmeyiniz! Kablonun veya fişin tahrip olmasına sebep olursunuz ve ikinci kullanımda kazaya sebebiyet verebilirsiniz.

4 Çoklu prizleri kullanmayın!
Çoklu prizler; genelde aşırı yüklenmeden dolayı ısınabilir veya yangına yol açabilir.

5 Atmış bir sigortayı güçlü bir sigorta ile değiştirmeyin !
Sigorta emniyet açısından çok önemli bir görevi yerine getirir. Sigorta, aşırı yüklenmede veya kısa devrede gerilimi şebekeden keser. Şayet yeni taktığınız sigorta öncekinden büyükse ısınma veya kısa devrede yanmayacak ve tesisatınıza zarar verip yangın çıkmasına sebep olacaktır.

6 Elektrik Kabloları Olası bir kazayı önlemek için elektrik kabloları duvarların içinden geçer. Bu nedenle güvenli olduğundan emin olmadığımız yerlere çivi ve benzeri metalleri çakmamalıyız.

7 Elektrik Arızaları Elektrikli aletler bozulduğunda veya evinizde elektrik arızası meydana geldiğinde uzman kişilere başvurmalısınız. Elektrik mühendisleri, elektrik teknisyenleri veya elektrikli araç tamircileri elektrik alanında uzman kişilerdir.

8 Şebeke Telleri Şebeke telleri yakınından uzun demir çubuk, merdiven, boru gibi malzemeler taşımaktan kaçının ! Havai hat telleri öldürücüdür. Uçurtmalar da aynı riski taşıdığından havai hat yakınlarında uçurtma uçurmaktan kaçının.

9 Kablo Kanalları Matkapla herhangi bir işlem yapmadan önce duvarınızdaki kablo kanallarını işaretleyin! Kanal geçişinde çarpılma riskiniz vardır.

10 Elektriklenme Elektrikle çalışan her türlü metal muhafazalı cihazların kullanımında az veya çok elektriklenme durumundasınız. Bu temas mutfak ve banyo gibi nemli veya ıslak olabilecek ortamlarda ise öldürücü olabilir.

11 Ara kablosundan kaçınınız !
Ara kablosu kazaya sebebiyet verebilir.Nedenleri; prize iyi takılmamış fiş… kullanılacak cihazın gücüne göre zayıf iletkenli olabilir… başta kalan ucunu oyuncak sanan çocukların ağzına alabilme riski nemli ortamlarda üç telli priz olmalı yoksa toprak hattında eksiklik vardır… ara kablosunu kullanılacak cihaza takmadan takmak….

12 Oyuncakları direkt olarak prize takmayın !
110 volt veya 230 volt gerilimde çalışan elektrikli bir cihaz çocuklar için tehlikelidir. Emniyeti sağlamak için transformatörlü oyuncakları tercih ediniz.

13 İlk müdahale Elektriğe çarpılan birine çıplak elle müdahele etmemeliyiz. Plastik, kumaş ya da tahta bir cisim kullanarak onu elektrikten uzaklaştırmalıyız.

14 Uyarı İşaretleri Trafo, elektrik direkleri gibi yerlerde görülen bu işaret; elektrik kazalarını önlemek, kazalardan korunmak içindir. Sözlü veya yazılı olarak verilen bu uyarılara mutlaka uymalısınız.bu uyarı işaretlerinin olduğu yerlerden uzak durmalısınız.

15 TSE TSE’ye uygun cihaz yanlış ve hor kullanılmadığı sürece emniyetli ve güvenlidir. TSE belgeli malzeme kullanmaya özen gösterin !

16 Aşağıdaki resimlerden doğru olanlarını işaretleyiniz.
X X X

17 Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri doldurunuz
Arızalanan cihazlar …………… tamir ettirilmelidir. Kullandığımız alet ve malzemelerde garantisi olmasına dikkat etmeliyiz. …….., aşırı yüklenmede veya kısa devrede gerilimi şebekeden keser. Küçük çocukların prize dokunmalarını önlemek için …………… kullanılmalıdır. Elektrik direklerine tırmanılması ……………...na neden olur. uzman kişilere TSE Sigorta priz kapakları elektrik çarpması


"ELEKTRİK ÇARPMASI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları