Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Konu : SWOT Analizi Sunan : Ali Doğan Aydöner Öğr. No. :

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Konu : SWOT Analizi Sunan : Ali Doğan Aydöner Öğr. No. :"— Sunum transkripti:

1 Konu : SWOT Analizi Sunan : Ali Doğan Aydöner Öğr. No. : 2120203316

2 SWOT ANALİZİ NEDİR ? SWOT Analizi’de bildiğimiz analiz gibi herhangi bir planlama yaparken, sorun çözmede veya strateji oluşturmada kullanılan bir teknik. SWOT Analizi , bir kurumun iç (Strengths , Weakness) ve dış(Oppurtunities , Threats) çevresinin değerlendirilmesinde kullanılır

3 SWOT ANALİZİ NEDİR ? İsminin SWOT olmasının nedeni ise ;
S -> Strengths W -> Weakness O -> Opportunities T -> Threats

4 SWOT ANALİZİ İçsel unsurlarda kontrol edilebilen maliyet , teknik gibi özellikler vardır. Dışsal unsurlarda ise çevrenin özellikleri belirlenir ama tabi bir kontrol durumu yok ortada. Sadece izleme , karar verme aşamalarında dikkat edilen sosyolojik,ekonomik,ticari ve benzeri unsurlar vardır.

5 Strengths(Güçlü Yönler)
Avantajlarınız neler ? Neleri diğerlerinden daha iyi yapıyorsunuz ? Pazardaki rakipler hangi yönünüzün güçlü olduğunuzu düşünüyor ?

6 Weakness (Zayıf Yönler)
Geliştirmeniz gereken yönler nelerdir ? Hangi durumlardan kaçınmamız gerekir ? Pazardaki rakipler hangi yönlerinizin zayıf görüyor ?

7 Opportunities(Fırsatlar)
Sizi bekleyen iyi fırsatlar nelerdir ? Teknolojideki son değişimlerden nasıl faydalanabilirsiniz ? Kurallardaki son değişimlerden nasıl faydalanabilirsiniz ? Güçlü yönlerinizi nasıl fırsata dönüştürebilirsiniz ? Zayıf yönlerinizi nasıl fırsata dönüştürebilirsiniz ?

8 Threats(Tehditler) Önünüzde hangi engeller var ?
Rakipleriniz ne yapıyor ? Teknolojideki son değişimler sizi nasıl olumsuz etkiliyor ? Kurallardaki son değişimler sizi nasıl olumsuz etkiliyor ? Güçlü yönleriniz tehdite dönüşebilirmi ? Zayıf yönleriniz tehdite dönüşebilirmi?

9 SWOT Analizi sonucunda
Buna benzer sorularla yapılan analiz sonuçlarında ,güçlü yönler ön plana çıkartılıp korunacak , zayıf yönlere karşı tedbir alınabilecek , fırsatlar sayesinde strateji geliştirilebilecek ve tehditler başlığı altında uzak durulması gereken durumlar ortaya konulacaktır. Bütün bu bilgiler eşliğinde bir stratejik planlamaya gidilebilir.

10 Galatasaray için örnek bir SWOT analiz yapmamız gerekirse
Zayıf Yönler -Sportif başarıları ekonomik sonuca dönüştürememesi -Yapılan transferlerde uyum sorunu -Teknik direktörün kafasındaki yapıya uygun kapasitede oyuncu bulunmaması Güçlü Yönler -Geniş bir kadro -Markalaşma Büyük taraftar kitlesi Köklü bir kültüre sahip olması Tehditler -Mali problemlerin takımı olumsuz etkileyecek olması -Yönetimin kredisinin taraftar nezdinde giderek azalması Fırsatlar -Fikstür Avantajı -Avrupa kupalarında devam etme şansı


"Konu : SWOT Analizi Sunan : Ali Doğan Aydöner Öğr. No. :" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları