Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MATEMATİK DERSİ SORU VE ÇÖZÜMLERİ ORAN ORANTI. SORU-1 Bir manav günde 62 kilogram elma, 73 kilogram portakal, portakallardan 27 kilogram fazla mandalina.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MATEMATİK DERSİ SORU VE ÇÖZÜMLERİ ORAN ORANTI. SORU-1 Bir manav günde 62 kilogram elma, 73 kilogram portakal, portakallardan 27 kilogram fazla mandalina."— Sunum transkripti:

1 MATEMATİK DERSİ SORU VE ÇÖZÜMLERİ ORAN ORANTI

2 SORU-1 Bir manav günde 62 kilogram elma, 73 kilogram portakal, portakallardan 27 kilogram fazla mandalina satıyor. Bu manav toplam kaç kilogram meyve satıyor?

3 ÇÖZÜM: Manav bir günde; 62 kg elma, 73 kg portakal, (portakalların sayısı) + 27 kg kadar da mandalina satıyor. Mandalinaların sayısı; (portakallar) + 27 kg = 73 kg + 27 kg = 100 kg O zaman manav bir günde toplam 100 kg mandalina satmıştır. Manav bir günde toplam kaç kg meyve satmıştır? 62 kg elma, 73 kg portakal, +100 kg mandalina, 235 kg meyve satmıştır. Cevap 235 kg ’dır.

4 SORU-2 4, 0, 3 rakamlarını birer kez kullanarak yazılabilecek 3 basamaklı en büyük ve en küçük doğal sayıların toplamı kaçtır?

5 ÇÖZÜM: 4, 0, 3 rakamlarını birer kez kullanarak yazabileceğimiz; 3 basamaklı en büyük doğal sayı430, 3 basamaklı en küçük doğal sayı +304’tür. Bu sayıların toplamı ise:734 olur. Cevap 734 ’tür.

6 SORU-3 Ezgi ile annesinin yaşlarının toplamı 65’tir. Annesinin yaşı Ezgi’nin yaşının 4 katı kadardır. Buna göre annesinin yaşı kaçtır?

7 ÇÖZÜM: Ezgi’nin yaşı +Annesinin yaşı 65 Cevap 52 ‘ dir. Ezgi yaşında olursa, Ezgi 13 yaşında olur. Annesi x 4 yaşında olur. Annesi ise 13 x 4 = 52 yaşında olur Şimdi: Ezgi’nin yaşı Annesinin yaşı x 4 + Yaşları toplamı + x 4 x 5 olur. 65 = x 5 5 tane 65 ise; 1 tane 13 yapar.

8 SORU-4 Bir bidonun 3/10 ‘u su ile doludur. Eğer bidona 50 litre daha su ilave edilirse bidonun dolmasına 20 litrelik yer kalıyor. Bu bidonun tamamı en fazla kaç litre su alır?

9 ÇÖZÜM: Cevap 100 L ’dir boş, dolu. Eğer bidona 50 L daha su ilave edilirse bidonun dolmasına 20 L’lik yer kalmaktadır. O zaman; 50 L + 20 L = 70 L Bidonun boş kısmı, yani 7/10’u 70 L’dir. 50 L 20 L 7 10 ‘u 70 L ise; ‘u 10 L yapar ‘u yani tamamı; 100 L su alır

10 SORU-5 Ben 10 yaşındayım, babam 40 yaşında; bundan beş sene sonra ikimizin yaşları toplamı kaç olur?

11 ÇÖZÜM: Cevap 60 ’tır. BenBabam 10 yaşındayım 40 yaşında Şimdi 5 yıl sonra yaşında yaşında Yaşları toplamı; = 60 yapar.


"MATEMATİK DERSİ SORU VE ÇÖZÜMLERİ ORAN ORANTI. SORU-1 Bir manav günde 62 kilogram elma, 73 kilogram portakal, portakallardan 27 kilogram fazla mandalina." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları