Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TERCİH DÖNEMİ ORTAOKUL SONRASI TARSUS ORTAÖĞRETİM KURUMLARI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TERCİH DÖNEMİ ORTAOKUL SONRASI TARSUS ORTAÖĞRETİM KURUMLARI."— Sunum transkripti:

1 TERCİH DÖNEMİ ORTAOKUL SONRASI TARSUS ORTAÖĞRETİM KURUMLARI

2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

3 TERCİH İŞLEMLERİ Öğrenciler; YEP sonuçlarına göre tercih yapacak.
Öğrenci veya velisi, istek sırası ve puan üstünlüğü sırasına göre, tüm okul türlerinde ki okulları karışık olarak listeleyebilir. 25 tercih hakkı var. Tercihlerde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, istek sırası ve puan üstünlüğü olacak. Tercihler sadece bir kez yapılacak ve başvuru işleminden sonra kesinlikle değiştirilmeyecek.(15 Temmuz-25 Temmuz 2016)

4 TERCİH İŞLEMLERİ Tercih işlemi öğrenci/veli tarafından bireysel olarak internet adresinden veya herhangi bir ortaokul müdürlüğünden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır. 2016–2017 öğretim yılı için özel okullar, kendi yönetmeliklerinde belirledikleri puan hesaplama sistemine göre kayıt işlemlerini yapacaktır. (30 Haziran Temmuz 2016)

5 Yerleştirme Sonuçlarının İlanı 8 Ağustos 2016

6 Nakil Başvuru İşlemi 09-15 Ağustos 2016, Ağustos 2016, Ağustos 2016 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecektir. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacaktır. Yerleştirmeye esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek. 

7 TERCİH İŞLEMLERİ Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Tercih ve yerleştirme işlemleriyle ilgili tüm bilgilendirmeler ve adreslerindeki veli bilgilendirme sisteminden sürekli olarak yapılacaktır.

8 TERCİH İŞLEMLERİ Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okulları tercih eden öğrenciler daha önceki yıllarda doğrudan alan tercihi yaparken, 2014 yılı itibariyle sadece okul tercihi yapmaktadır. Öğrenci ortak uygulanan 9’uncu sınıfın ardından okul başarısı, yeteneği ve isteği dikkate alınarak 10’uncu sınıfta alanlara yerleştirilecektir.

9 TERCİH İŞLEMLERİ Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanların eşit olması hâlinde, 8’inci sınıf Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP), eşitliğin devam etmesi hâlinde sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki YBP üstünlüğü, eşitliğin devam etmesi hâlinde tercih önceliği, yine eşitliğin devam etmesi hâlinde okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı, bunların da eşit olması hâlinde ise öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olanların önceliği dikkate alınır.

10 Özel eğitim ihtiyacı bulunan öğrencilerin tercih işlemleri
İlköğretim programını tamamlayan ve tercih yapan özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden özel eğitim değerlendirme kurulu raporu doğrultusunda kaynaştırma yoluyla eğitim alacak öğrencilerin geçiş ve nakillerine ilişkin iş ve işlemler, engel durumu ve özellikleri ile ikamet adresleri dikkate alınarak Anadolu Liseleri, Anadolu İmam Hatip Liseleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Çok Programlı Anadolu Liseleri ile Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezlerine her bir şubede iki öğrenciyi geçmeyecek şekilde il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu kararı ile sağlanacak. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin puanları, yerleştirildikleri okulların puanlarını hiçbir şekilde etkilemeyecek.

11 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI

12 ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FEN VE SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ
Sesim Sarpkaya Fen Lisesi ( ) Tarsus Fen Lisesi ( ) Mehmet Akif Ersoy Sosyal Bilimler Lisesi/Yenişehir (402,313) /(Hazırlık+ 4 Yıl)

13 ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ANADOLU LİSELERİ
Abdülkerim Bengi Anadolu Lisesi (440,732) Mustafa Kemal Anadolu Lisesi ( ) İMKB Şehit Umut Sami Şensoy Anadolu Lisesi (369.12) Tarsus Fatih Anadolu Lisesi( )

14 ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ANADOLU LİSELERİ
Ayhan Bozpınar Anadolu Lisesi ( ) Rasim Dokur Anadolu Lisesi (312.34) Zühtü Günaştı Anadolu Lisesi ( ) Cengiz Topel Anadolu Lisesi ( ) Akdeniz Anadolu Lisesi ( )

15 2- Hemşire Yardımcılığı 3- Sağlık Bakım Teknisyenliği
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSELERİ Gülserin Günaştı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi BÖLÜMLERİ 1- Ebe Yardımcılığı 2- Hemşire Yardımcılığı 3- Sağlık Bakım Teknisyenliği 2015 Yılı Yerleştirme Puanı: Diploma Sağlık Bakanlığı Onaylı

16 MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI ANADOLU TÜRÜ LİSELER
İclal Ekenler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi BÖLÜMLERİ 1- Çocuk Gelişimi 2- Hasta ve Yaşlı Bakımı 2015 Yılı Yerleştirme Puanı:

17 MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI ANADOLU TÜRÜ LİSELER
Ashabı Kehf Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi BÖLÜMLERİ 1- Konaklama ve Seyahat Hizmetleri 2- Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 2015 Yılı Yerleştirme Puanı:

18 MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI ANADOLU TÜRÜ LİSELER
Kasım Ekenler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi BÖLÜMLERİ 1- Bilişim Teknolojileri 2- Muhasebe ve Finansman 3- Büro Yönetimi ve Sekreterlik 4- Pazarlama ve Perakende 5- Ulaştırma Hizmetleri 2015 Yılı Yerleştirme Puanı:

19 MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI ANADOLU TÜRÜ LİSELER
Adile Onbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi BÖLÜMLERİ 1- Grafik ve Fotoğrafçılık 2- Çocuk Gelişimi 3- Bilişim Teknolojileri 4- Hasta ve Yaşlı Bakımı 5- Yiyecek İçecek Hizmetleri 6- Giyim Üretim Teknolojisi 7- Güzellik ve Saç Bakımı 2015 Yılı Yerleştirme Puanı:195.65

20 MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI ANADOLU TÜRÜ LİSELER
Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi BÖLÜMLERİ 1- Harita-Tapu Kadastro 2- Hasta ve Yaşlı Bakımı 3- Bilişim Teknolojileri 2015 Yılı Yerleştirme Puanı:

21 MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI ANADOLU TÜRÜ LİSELER
Tarsus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi BÖLÜMLERİ 1- Endütriyel Otomasyon Teknolojileri 2- Makine Teknolojisi 3- Elektrik Elektronik Teknolojisi 4- Bilişim Teknolojileri 5- Kimya Teknolojisi 6- Metal Teknolojisi 7- İnşaat Teknolojisi 8- Mobilya ve İç Mekan Tasarımı 2015 Yılı Yerleştirme Puanı:36.372

22 MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI ANADOLU TÜRÜ LİSELER
Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi BÖLÜMLERİ 1- Grafik Tasarımı ve Fotoğrafçılık 2- Grafik Tasarım Bölümü 3- Adalet Bölümü 2015 Yılı Yerleştirme Puanı:36.272

23 MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI ANADOLU TÜRÜ LİSELER
Tarsus İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi BÖLÜMLERİ 1- Elektrik Elektronik Teknolojisi 2- Bilişim Teknolojileri 3- Metal Teknolojisi 4- Gıda Teknolojisi 5- Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme 6- Motorlu Araçlar Teknolojisi 2015 Yılı Yerleştirme Puanı:31.996

24 MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI ANADOLU TÜRÜ LİSELER
Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi BÖLÜMLERİ 1- Bilişim Teknolojileri 2- Elektrik Elektronik Teknolojisi 2015 Yılı Yerleştirme Puanı:

25 MEZUNİYET SONRASI Meslek Yüksek Okullarına Sınavsız Geçiş Hakkından yararlanarak alanlarıyla ilgili yükseköğretime devam edebilirler. ÇOCUKLARINIZ, YGS ve LYS PUANLARINA GÖRE BÜTÜN YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARINA DİĞER LİSELER İLE EŞİT ŞARTLARDA GİRME HAKKINA SAHİP OLACAKLAR.

26 M.T.O.K. KONTENJANI Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Mezuniyet Alanlarına Göre Belirli Yükseköğrenim Bölümlerine Özel Kontenjandan Yararlanarak Yerleştirilirler.!!!

27 ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÜZEL SANATLAR VE SPOR LİSESİ
Mersin Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi/Mezitli Resim Müzik Mersin Spor Lisesi/Mezitli Yetenek Sınavı uygulanır.

28 DİN ÖĞRETMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ TÜRÜ LİSELER
Tarsus Anadolu İmam Hatip Lisesi (İlahiyat) 2015 Yılı Yerleştirme Puanı: Tarsus Barbaros Hayrettin Anadolu İmam Hatip Lisesi (İlahiyat) 2015 Yılı Yerleştirme Puanı:57.411

29 TERCİH YAPMAYAN ÖĞRENCİ
Tercih başvurusunda bulunmayan öğrencinin kaydı otomatik olarak açık öğretim kurumlarına yapılacak. 

30 Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine ait
“alan ve dal tanıtım bilgileri” adresinden öğrenilebilmektedir.


"TERCİH DÖNEMİ ORTAOKUL SONRASI TARSUS ORTAÖĞRETİM KURUMLARI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları