Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Trakya Üniversitesi Yurt Dışından Öğrenci Kabulü.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Trakya Üniversitesi Yurt Dışından Öğrenci Kabulü."— Sunum transkripti:

1

2  Trakya Üniversitesi Yurt Dışından Öğrenci Kabulü

3  Trakya Üniversitesi Başvuru √Adaylar 10 tercih yapabiliyor. √Başvurular sadece online ve Ortaöğretim Not Ortalaması (en az %50) ile yapılıyor,

4   Trakya Üniversitesi yurtdışından öğrenci alma projesi için neler  yaptı ?

5  Üniversitemiz Yurtdışından öğrenci alımını bir üniversitenin dışa açılma sürecinde attığı en önemli adımlarından biri olarak benimsedi, inandı, gönül verdi.

6  Trakya Üniversitesi kültür ve medeniyetimizi tanıtarak barışı hedef haline getirdi.

7  Üniversitemiz özellikle Balkanlardaki öğrencilere kapılarını açmayı vizyon edindi. Balkanlarla iletişime geçildi ve Balkanlar dolaşıldı.

8  Yabancı uyruklu öğrencilerin tercihlerini etkileyen faktörler tespit edildi. (Eğitimin kalitesi Kendini yakın hissetme Coğrafi yakınlık Ekonomik durum Vize, ikamet izni kolaylığı vb.) bu yönde iyileştirici adımlar atıldı.

9  Katkı payları ve Öğrenim Ücretlerinde olabildiğince asgari tutarı belirledi.

10  Ekonomik açıdan bu öğrencilere yardımcı olabilmek için Akademik personelin ve idari personelin katılımları ile oluşturulan ve hayata geçirilen ÖĞRENCİMİZİ DESTEKLİYORUZ projesinden kendilerine destek verildi.

11  Edirne Valiliğinden burs ve konaklama gibi destekler aldı.

12  Vize ve ikamet işlemlerinde öğrencilere kolaylık amacıyla ilgili makamlarla birebir iletişimini güçlendirdi

13  Türkçe Dil Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi açıldı.

14   Başvurularda adaylara inandı, online başvuruda sadece beyanı esas aldı.  Trakya Üniversitesi online başvuru ile aracı kurum ve kuruluşları ortadan kaldırdı.  Trakya Üniversitesi online başvuru ile öğrenci alma yarışını dünya arenasına taşıdı.

15   Bu çalışmalar sonucunda 2002-2003 eğitim-öğretim yılında yabancı uyruklu öğrenci sayısı 294 iken 2011-2012 öğretim yılında yabancı uyruklu öğrenci sayısı 930 ile % 3’lük yabancı öğrenci payına sahip oldu.  2014-2015 öğretim yılında 1463’ü Balkan uyruklu olmak üzere 56 farklı uyruktan toplam 1820 öğrenci sayısı ile yaklaşık % 5’lik yabancı öğrenci payına ulaşıldı.  2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı için 552 kontenjana 7200 başvuru yapıldı. Yerleşen adayların kayıt yaptırma oranı yaklaşık % 70’e ulaştı. İSTATİSTİKİ BİLGİLER

16  Trakya Üniversitesi 2010 Yılı Öncesi ve Sonrası Öğrenci Dağılımları Üniversitemiz 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı da dâhil olmak üzere eğitim öğretim yıllarına göre yabancı uyruklu öğrencilerin grafiksel dağılımı aşağıda görülmektedir.


" Trakya Üniversitesi Yurt Dışından Öğrenci Kabulü." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları