Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SİGORTA BİLGİ ve GÖZETİM MERKEZİ (SBM) ve TRAMER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SİGORTA BİLGİ ve GÖZETİM MERKEZİ (SBM) ve TRAMER"— Sunum transkripti:

1 SİGORTA BİLGİ ve GÖZETİM MERKEZİ (SBM) ve TRAMER
TBF218 SİGORTACILIKTA PAKET PROGRAMLAR Öğr. Gör. Sezgin Çiftçi

2 Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi
Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, T.C. Hazine Müsteşarlığı tarafından hazırlanan ve   tarih ve 25318 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Trafik Sigortası Bilgi Merkezi Yönetmeliği ile "TRAMER" adıyla kurulmuştur. 9 Ağustos tarihinde26962 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelikle adı Sigorta Bilgi Merkezi kabul edilmiş, tarih ve 28131 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik değişikliği ile ise ünvanı Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi olarak değiştirilmiştir.

3 Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi
SBM (Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi), Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği bünyesinde tüzel kişiliği haiz bir kurum olarak kurulmuştur. SBM'nin merkezi İstanbul'dadır, usul ve esasları "yönetim komitesi" kararıyla belirlenmek üzere, şube ya da şubeler açabilir. İlgili branşlarda ruhsat sahibi olan sigorta şirketleri merkezin doğal üyesidir. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin faaliyetleri T.C. Hazine Müsteşarlığı tarafından denetlenmektedir.

4 SBM’ye Bağlı Alt Bilgi Merkezleri
TRAMER (Trafik Sigortaları Bilgi ve Gözetim Merkezi) SAGMER (Sağlık Sigortaları Bilgi ve Gözetim Merkezi) HAYMER (Hayat Sigortaları Bilgi ve Gözetim Merkezi) HATMER (Sigorta Hasar Takip ve Gözetim Sistemi)

5 SBM’nin Görevleri ve Amaçları
Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nde Hayat, Hastalık/Sağlık, Zorunlu Trafik, Yeşilkart, Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk, Otobüs Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza, Motorlu Kara Taşıtları - Kasko, Tıbbi Kötü Uygulama Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası, Tehlikeli Maddeler ve Tüpgaz Zorunlu Sorumluluk Sigortası, Mesleki Sorumluluk Sigortaları'na ilişkin bilgiler tutulur. İlgili branşlardaki verilerin tek merkezde toplanarak, sigortacılık faaliyetlerinin daha kapsamlı ve etkin şekilde yürütülmesi, sektör genelinde uygulama birliğinin sağlanması, sağlıklı fiyatlandırma yapılabilmesi, suistimallerin önlenmesi, güvenilir istatistiklerin oluşturulması, sigorta sistemine olan güvenin arttırılması ve kamu gözetim-denetiminin etkinleştirilmesi hedeflenmektedir.

6 Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Web Sitesi

7 Online İşlemler

8 Kaza Yoğunluk Haritası

9 Hasar Bilgi Düzeltme

10 Sigorta Suistimal İhbar Girişi

11 Yanlış Sigorta Uyg.(SİSBİS) Bilgi Düzeltme

12 Eksper Atama

13 Trafik Prim Karşılaştırması

14 Sorgulamalar

15 Kasko ve Trafik Poliçe Sorgulama

16 Kaza Tespit Tutanağı Sorgulama ve İhbar Etme

17 Raporlar

18 Yetkili Kullanıcı Girişi

19 TRAMER

20 TRAMER

21 TRAMER

22 Tramer

23 TRAMER

24 Yardım Videoları ve Belgeleri


"SİGORTA BİLGİ ve GÖZETİM MERKEZİ (SBM) ve TRAMER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları