Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SINAVSIZ GEÇİŞ YAPABİLİRSİNİZ BASIM VE YAYIN TEKNOLOJİLERİ Basım ve Yayın Teknolojileri Nedir? Neden Bu Programı Okumalısınız? Bu bölümde öğrenciler.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SINAVSIZ GEÇİŞ YAPABİLİRSİNİZ BASIM VE YAYIN TEKNOLOJİLERİ Basım ve Yayın Teknolojileri Nedir? Neden Bu Programı Okumalısınız? Bu bölümde öğrenciler."— Sunum transkripti:

1

2 SINAVSIZ GEÇİŞ YAPABİLİRSİNİZ

3 BASIM VE YAYIN TEKNOLOJİLERİ Basım ve Yayın Teknolojileri Nedir? Neden Bu Programı Okumalısınız? Bu bölümde öğrenciler bir yandan gazeteci ve haberci olmayı öğrenerek içerik üretirken, diğer yandan da gazete ve dergi gibi basılı medyada yayınlanacak içeriklerin tasarımını yaparak yetişmektedir. Her geçen gün önemi ve gelirleri artan internette yazarlık ve sosyal medya yöneticiliği yapacak kişileri yetiştirmek yine bu programın içeriği içinde yer almaktadır.

4 DİKEY GEÇİŞLE GEÇİLEBİLECEK 4 YILLIK BÖLÜMLER Basın ve Yayın Fotoğraf Fotoğraf ve Video Gazetecilik Görsel İletişim Tasarımı Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Grafik Grafik Sanatlar ve Grafik Tasarım Grafik Sanatları Grafik Tasarım Grafik Tasarımı Halkla İlişkiler ve Reklamcılık İletişim İletişim Bilimleri İletişim Sanatları İletişim Tasarımı İletişim ve Tasarım Medya ve İletişim Reklam Tasarımı ve İletişimi Reklamcılık Reklamcılık ve Halkla İlişkiler BASIM VE YAYIN TEKNOLOJİLERİ

5 BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama, bilgisayar kullanımı, yazılım geliştirme (local, İntranet veya İnternet ortamlarında), donanım, bakım-onarım, bilgisayar ağlarının kurulumu ve yönetimi ile ilgili bir bölümdür.

6 Yazılım firmaları, bilgisayar satış ve teknik destek firmaları, bankalar, sigorta şirketleri, ticari kuruluşlar, İnternet servis sağlayıcıları, İnternet yayıncılık şirketleri, radyo-televizyon şirketleri, araştırma şirketleri, borsalar, ulaştırma, eğitim, lojistik firmaları,hizmet sektöründe yer alan kamu kurum ve kuruluşlarında geniş iş imkanına sahiptirler. BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ

7 COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ Bu programı tamamlayan mezunlar kamu ve özel sektördeki kurum ve kuruluşların ve özellikle yerel yönetimlerin öncelikle mekânsal veri üreten ve işleyen birimlerinde, ülkemizde çok sayıda kamu kurum ve kuruluşlarında oluşturulmaya başlanan Coğrafi Bilgi Sistemleri birimlerinde ve bilgi işlem birimlerinde çalışma olanağına sahip olabilirler.

8 İNTERNET VE AĞ TEKNOLOJİLERİ Neden Bu Programı Okumalısınız? Zaman çok hızlı ilerliyor. Hatta sabah yaptıklarımızı akşama unutacak kadar. Bundan 10 – 15 yıl önce tek tük evlerde olan bilgisayar artık cebimizde. Teknolojinin ilerlemesi hayatımızı da hızlandırır hale geldi.

9 İnternet ve Ağ Teknolojileri programı, internet altyapı ve donanımı, işletim sistemleri, sunucular, aktarma cihazları gibi donanımların kurulması ve yönetilmesini üstlenecek elemanlar yetiştirmektedir. İNTERNET VE AĞ TEKNOLOJİLERİ

10 Bilgi Güvenliği ve Teknolojisi Bilgi Güvenliği Teknolojisi Programı 2012 yılı ek kontenjan ile açılmış olup, Gelişen Bilişim teknolojileri, "bilgi güvenliği" olgusunu da beraberinde önce ihtiyaç, sonra zorunluluk haline getirmiştir.

11 Mobil Teknolojileri NE ÖĞRENİRSİN? Bilişim ve iletişim pazarında yer alan mobil cihazların temel bilgileri ile donatılmış, teknik bilgi ve beceriye sahip, mobil cihaz platformları üzerinde güncel yazılım dillerini kullanabilen, yazılım geliştirebilen ve yenilenen teknolojiye kolayca uyum sağlayabilen uzman yazılımcılar yetiştirmektir.

12 Sahne ve Gösteri Sanatları Teknolojisi Özel tiyatroların, Ankara Devlet Opera ve Bale Sahnelerinin, bütün opera ve balelerin genel müdürlüklerinin, gösteri merkezlerinin, sanat kuruluşlarının vb. ses sanatcılarının, müzik gruplarının ışık ve ses alanlarında gereksininm duydukları eğitim görmüş elemanlar olarak görev almaktadırlar.

13 OKUYABİLECEĞİNİZ LİSANS PROGRAMLARI ( 4 YILLIK FAKÜLTELER)

14 ADLİ BİLİŞİM MÜHENDİSLİĞİ Adli Bilişim mühendisliği, internet ortamında siber dünyada işlenen suçlara çözüm bulabilmenin, onların azalmasına destek verebilecek eğitimlerin yapabileceği bir bölüm olarak karşımıza çıkmaktadır.

15 Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisligi, dünya ve ülkemizde gelişen ileri teknolojinin temelini oluşturduğundan, bölümden mezun olanlarin çalişma alanları geniş, çalişabilecekleri kurum sayısı yüksektir. Bölümden mezun olanlar tüm kamu ve özel kesim kuruluşlarında, yükseköğretim ve araştirma kurumlarinda, tasarım, üretim, kalite kontrol, işletme ve sistem güvenliği aşamalarında görev alabilmektedirler.

16

17 Bilişim Sistemleri Mühendisliği Her alandaki işletmenin Bilişim Sistemlerinin tasarımı ve çalıştırılmasını yapar, Veritabanı sistemlerinin tasarımını ve gerekli yazılımların geliştirilmesini sağlar, Bilgisayara yaptıracağı işi veya bilgisayar yardımı ile çözeceği sorunu belirler.

18 Biyomedikal Mühendisliği Biyomedikal mühendislik programının amacı, Tıp ve sağlık bilimlerinde kullanılan ileri teknoloji ürünü cihazları tasarlayacak ve geliştirecek teknik elemanları yetiştirmektir.

19

20 Elektrik-Elektronik Mühendisliği Günümüzde gelişen teknolojiye öncülük eden en önemli alanlardan ve inovasyona en açık mühendislik dallarından biridir.inovasyona

21 Yazılım Mühendisliği Bankacılık, otomotiv, telekomünikasyon vb. sektörler olmak üzere her alanda kullanılan bilgisayar sistemlerinin, yazılım tasarımını hazırlayan ve sisteme entegre edip uygulamasını yapan kişidir.

22

23 Basım Teknolojileri Basım ve Yayın Teknolojisi programından mezun olan öğrenciler kazandıkları yeterlikler ve beceriler doğrultusunda Basım ve Yayın sektöründe mal/hizmet üreten, Grafik Tasarım Birimleri,Halkla İlişkiler, Müşteri İlişkileri, Görsel Medya yapımcılığının alt dallarında uygulama yapan firmalarda,ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilirler.

24

25 Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Programı'nın en önemli amacı; etkin proje geliştirme yetilerine sahip ve yazılım teknikleri için gerekli olan bilgi ve becerilerle donatılmış günümüz teknolojisini takip edip uygulayabilen elemanlar yetiştirmektir.

26 Dijital Oyun Tasarımı Dijital Oyun Tasarımı Bölümü’nün en önemli özelliği ve avantajı, oyun tasarımını bir iletişim süreci olarak ele alması ve ilgili alanlarla disiplinlerarası çalışmalar yürütmesidir.

27 İşletme Bilgi Yönetimi İşletme Bilgi Yönetimi Bölümü'nün amacı, kendilerine yönetici olarak kariyer çizmek isteyen ögrencileri, günümüz iş dünyasının ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte, güçlü teorik bilgisinin yanısıra bilgi-işlem teknolojileri ve bilgi yönetimi konularında donanımlı, etkin iletişim becerilerine sahip, bu donanımlarını seçtikleri kariyerlerinde kullanabilecek yönetici adayları olarak yetiştirmektir.

28 Yönetim Bilişim Sistemleri Yönetim Bilişim Sistemleri programını tercih eden öğrencilere, işletmelerin ve bireylerin yaşadığımız çağa ve topluma adını veren bilgiyi üretme, depolama, paylaşma ve bilgiye erişme ihtiyacını karşılamak için kullanılan yöntem, süreç ve sistemlerin planlanması, tasarlanması, kurulması ve yönetilmesi süreçlerini anlayabilme becerisi kazandırmaktır.

29

30 Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bir eğitim fakültesi mezunu öğretmenin sahip olduğu pedagojik formasyon bilgisiyle birlikte bilgisayar bilimleri konusunda alan bilgisine sahip nitelikli bireyler olarak mezun olması hedeflenmektedir.

31 2016 ÖĞRETMEN ALIM SAYISI ?

32 Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı'nın amacı, büyük bir hızla gelişen havacılık sektöründe yer alan ulusal ve uluslararası kuruluşlarda başarıyla çalışabilecek, ileri düzeyde yabancı dil, işletmecilik ve temel havacılık bilgileri ile donatılmış ilgili yeterliliklere sahip yönetici adayları yetiştirmektir.

33 GELECEKTE HANGİ MESLEKLER POPÜLER OLACAK ?

34 Günümüzde insanlar internet üzerinden haberleşmeyi tercih ediyor. Bu sayede hem kendileri haberin bir parçası oluyor hem de dünyada olanlara anında ulaşabiliyorlar. Sürekli cebimizde taşıdığımız internet dünyası Yeni Medya’yı doğurdu.

35

36

37

38 TERCİH SENİN?

39


"SINAVSIZ GEÇİŞ YAPABİLİRSİNİZ BASIM VE YAYIN TEKNOLOJİLERİ Basım ve Yayın Teknolojileri Nedir? Neden Bu Programı Okumalısınız? Bu bölümde öğrenciler." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları