Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ercan, Bursa’da iktisat öğrencisi. Levis kot giyiyor, okula arabayla gidiyor, saçına jöle sürüyor. Arkadaşları gibi…

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ercan, Bursa’da iktisat öğrencisi. Levis kot giyiyor, okula arabayla gidiyor, saçına jöle sürüyor. Arkadaşları gibi…"— Sunum transkripti:

1 Ercan, Bursa’da iktisat öğrencisi. Levis kot giyiyor, okula arabayla gidiyor, saçına jöle sürüyor. Arkadaşları gibi…

2 Bir gün bir ilana gözü takılıyor. Bir buçuk numara gözlüklerini atabileceğiyle ilgili bu ilanı ilgiyle okuyor. Ameliyatın son sistem cihazlarla, çok düşük riskle yapıldığı yazıyor ilanda.Ercan, lazerle göz ameliyatı olmaya karar veriyor.

3 Fiyat da çok uygun. Reklamlar müthiş. Ercan ameliyatı videodan da izliyor. Bu iş çok kolay olacak. Gözlükler yük zaten. Tamam bu iş. Zaten arkadaşlar da oldular bu ameliyatı. Hava atması da var. Güneş gözlükleri falan.. Çok iyi, hemen.

4 Ameliyat, pardon operasyon başarıyla geçiyor. Hiç acı hissetmiyor. Operasyondan sonra Biraz kuruluk yaşıyor, titreme oluyor, ışığa karşı hassasiyet oluyor, ama bir iki gün içinde bu geçiyor. Kartal gibi gözleri oluyor Ercan’ın. Akşamları kız arkadaşlarıyla bunu konuşuyorlar. Keyfi yerinde artık.

5 Birkaç ay geçiyor. Sanki yazılar bulanmaya mı başladı biraz? Yok canım uykusuzluktandır. Gözlük yok artık. Ne alakası var bu son teknoloji. Avrupa’da bile yok. Biz ilericiyiz. Cesuruz. Sağlığımıza düşkünüz.

6 İki yıl sonra 1 numara gözlük yine burnunun üstünde beliriveriyor. Bunu kimse söylememişti ama. Olmaz ki! Ercan’a hızlı hızlı attırılan imzanın okunmayan satırlarında ameliyatın on yılda bir yenilenmesi gerektiği ve bu ameliyatın en fazla 3 kez yapılabileceği yazıyormuş meğer. Mesuliyet de kabul etmiyorlar.

7 Ercan çok şanslı. %2 İhtimalle gözleri tamamen bozulacak veya kaybedilecekti. Operasyondan sonra dalgalanma kalıcı olabilirdi. Işığa hassasiyet, geçmeyebilir, bu, gözünü açmasına izin vermeyebilirdi.

8 Lazerle yapılan göz ameliyatlarında ömür boyu mükemmel görüş gerçek dışıdır. Birinci ameliyattan ikinci ameliyata kadar (yaklaşık) göz numaraları 2 olur. İkinci ameliyatla sıfır’a indirilen gözlük numaraları üçüncü ameliyata kadar 4 numaraya çıkar. Sonra yine sıfırlanır ama

9 sonraki on yıl içinde gözler yaklaşık 10 numaraya çıkar. Tabi o kadar ameliyatta gözler tamamen kaybedilmezse! Bir daha ameliyat da yoktur. Demek oluyor ki Ercan 50 yaşında son ameliyatını olacak. Peki 60 yaşından sonra ne olacak?

10 Lasik güvenilirliği bilinmeyen, yeni bir teknolojidir. Olası tehlikeler ve etkiler lasik için bilinmemektedir Kornea delinmesi, kanama, katarakt ve körlük olabilir. 18 yaş öncesi ve göz ilerlemesi olanlara lasik uygulanmaz

11 Ciddi göz kuruluğu yaşanabilir. Hassasiyet, parlama ve dalgalanma kalıcı olabilir. Göz kapağı düşebilir. Gece araba kullanmak risklidir. Göz numarasının sıfırlanması garanti edilemez.

12 Ercan bu işi kot giymek, jöle sürmek gibi bir şey sanmıştı. Herkes yapıyor diye birşeylere gözü kapalı atlamak yanlış değil midir?

13 Bu mesajı birkaç kişiye gönderirseniz, başka Ercan’ların bu büyük hataya düşmelerini önlemiş olabilirsiniz. Onlara bir çift göz hediye etmiş olabilirsiniz. Lütfen, kendimizi kobay olarak kullandırmayalım…


"Ercan, Bursa’da iktisat öğrencisi. Levis kot giyiyor, okula arabayla gidiyor, saçına jöle sürüyor. Arkadaşları gibi…" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları