Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AZDAVAY ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AZDAVAY ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ"— Sunum transkripti:

1 AZDAVAY ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ
Ders Nasıl Çalışır? Hazırlayan: Bülent ODABAŞI AZDAVAY ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ REHBER ÖĞRETMENİ

2 Yaptığımız Anket Sonuçlarına Göre;
B A Ş A R I S I Z L I K N E D E N L E R İ % si Bazı derslere yeteneğimin olmaması 48,4 % Sınavlarda heyecan yaşanması 35,9 % Çalıştığı halde yapamama 35,2 % Bilgileri çok çabuk unutma 31,3 % Arkadaşlarının derslerde çok gürültü yapmaları 30,5 % Başaramayacağı derslere çalışmak istememe 26,6 % Ders programında zor derslerin üst üste gelmesi Günde ikiden fazla sınav yapılması 21,9 %

3 Doğru ve etkili çalışmak mı?
Hangisi doğru? Çok çalışmak mı? Doğru ve etkili çalışmak mı?

4 Niçin Ne zaman Nasıl Ne kadar Ders çalışıyoruz?

5 Niçin ders çalışıyoruz?
Başarılı bir eğitim Sınavlarda yeterli puan İyi bir üniversite İyi bir meslek Güzel bir gelecek Ders çalışma

6 Bir öğrencinin her gün mutlaka yapması gereken iki iş vardır:
1- Günlük ders tekrarı 2- Ertesi günkü derslere ön hazırlık Bunlarla birlikte; Ödevler Yazılılar Performanslar …… Bunlar için hafta sonu zamanlarınızı değerlendirin. Bunları yapmak için hafta sonlarını değerlendirin.

7 Ders başarısının sırrı:
“Dersi, derste öğrenmek” Öğretmenin anlattıklarını iyi dinleyin. Öğretmenin anlattıklarını not edin. (Not defteriniz var mı?)

8 1-Günlük Ders Tekrarı Yapmak
Günlük tekrar yaparken önce derste işlenen konuyu ders kitabından okuyun. Sonra derste aldığınız notları okuyun. En son aşamada ise konuyla ilgili öğrendiğiniz tüm bilgileri ders defterinize temize çekin.

9 2-Ertesi Günkü Derslere Hazırlık
Öğretmenin önceki ders işlediği en son konunun devamı olan ve yarın işlenecek olan konuyu bugünden en az 1 kez okuyun. Önemli veya dikkat edilmesi gereken yerleri işaretleyin. Aklınıza gelen soruları ve örnekleri not edin. Yardımcı kaynaklardan YGS-LYS’de çıkan soruları inceleyin.

10 Ertesi günkü derse hazırlık yapmak size ne kazandırır?
Konuyu daha iyi kavrarsınız. Derse aktif katılım yaparsınız. Farklı görüşlerinizi paylaşırsınız. Derste sıkılmazsınız.

11 Yeni konuyu okurken; Konunun başlığını, alt başlıklarını, bölümlerini hızlıca gözden geçirin. Konuyu “Ne, Niçin, Nasıl, Nerede, Ne zaman, Kim?” sorularını düşünerek okuyun.(5N1K) Okuduğunuz bölümlerle ilgili özet notlar alın. (Tanımlar, özellikler, benzerlik ve farklılıklar…)

12 Yeni konuyu okurken; Çalışma sürenizin sonunda aldığınız notları okuyup tekrar edin. (40 veya 50 dk. Çalışma + 10 dk.Tekrar) Öğrendiğiniz bilgileri sesli olarak anlatın.

13 Başarıya Götüren Tavsiyeler
Hayatı ciddiye almak Bahane üretmemek Zamanı iyi değerlendirmek Olumsuz düşünmemek Kararlı olmak Ertelememek Ders çalışırken cep telefonu veya internetten uzak durmak Ders çalışma planı yapmak Derslere devamsızlık yapmamak Her derse nasıl çalışmanız gerektiğini branş öğretmeninden öğrenmek

14 “İstediğiniz her şeyi başarabilirsiniz, yeter ki başarmayı isteyin.”
Unutmayın! “İstediğiniz her şeyi başarabilirsiniz, yeter ki başarmayı isteyin.” Bülent ODABAŞI


"AZDAVAY ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları