Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Radyoterapi a. Murat şenişik.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Radyoterapi a. Murat şenişik."— Sunum transkripti:

1 Radyoterapi a. Murat şenişik

2 Amaç ve Hedefler Radyoterapi hakkında genel bilgi sahibi olmanız amaçlanmaktadır. Bunun için; Radyoterapi nedir? Radyoterapi ile tedavi nasıl yapılır? Hangi kanser türlerine uygulanabilir?

3 Radyoterapi Radyoterapi, iyonlaştırıcı radyasyon kullanarak kanser hastalığının tedavisidir. Hedef tümörlü dokunun  yok edilmesi ve bu sırada da normal dokuların korunmasıdır. Radyoterapi, iyonlaştırıcı radyasyon üretebilen cihazlar yardımıyla yapılmaktadır.

4 Radyoterapi nasıl çalışır
Radyoterapi esnasında, uygulanan bölgeye x, elektron veya gama ışınları verilmektedir. İyonlaştırıcı radyasyonlar, hücrelerin genetik yapısı olan DNA’yı bozarak, mitotik hücre ölümüne ya da Apoptozis yolu ile hücre ölümüne yol açmaktır. Radyasyonun kanserli hücrelerin yanında sağlıklı hücrelerin DNA'larında hasar oluşturmasına rağmen, sağlıklı hücreler kendilerini tamir ederek tekrar fonksiyonel hale gelebilirler.

5 Tedavi bölgeleri Radyoterapi de lokal bir tedavi yöntemidir ve sadece uygulanan bölgedeki hücreleri etkiler. Radyoterapi  Akciğer ca Cilt ca Beyin ca Meme ca Prostat ca Rahim ca lenf ve kan ca

6 Sorular

7 Teşekkür Edeim


"Radyoterapi a. Murat şenişik." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları