Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GALİLEO GALİLEİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GALİLEO GALİLEİ."— Sunum transkripti:

1 GALİLEO GALİLEİ

2 -KISACA YAŞAMI Galileo,1564 yılında o dönemde FLORANSA Dükalığına ait olan PİSA’DA doğmuştur.Altı kardeşinin en büyüğü olan Galileo’nun babası lavtacı ve müzisyen olan Vincenzo Galilei annesi ise Giulia Ammannati’dir.Cammaldolese Mananstırı’nda eğitim görmüştür.

3 -BilIM HAYATI Galileo Galilei, İtalyan astronom,fizikçi,mühendis,filozof ve matematikçi idi. Rönesansın bilimsel devrimine büyük katkıda bulunan bilim adamına ‘GÖZLEMSEL ASTORONOMİNİN BABASI’ tarzı isimler takılmıştır. Astronomiye katkıları arasında Venüsün evrelerinin teleskopik kanıtı,Jüpiterin en büyük dört uydusunun keşfi (Galileo Uyduları adı verilir) vardır.

4 -Bilim adamI OLARAK KARIYERI
1581 yılında,hava akımlarının harmonik harakete ittiği bir avizenin sallanma uzaklığı ne olursa olsun her zaman aynı hızda sallandığını fark etmiş ve eve döndüğünde iki eşit uzunlukta SARKAÇ alarak ikisinin farklı sallantı uzaklıklarında bile aynı süre içinde sallandıklarını izlemiştir. Ayrıca termometrenin atası olan TERMOSKOP’u Keşfetmiştir. 1589 yılında Pisa’da matematik bölümü başkanı olmuştur.

5 -Galileo’NuN ÖLÜMÜ Galileo 1642 yılına kadar ziyaretçi kabul etmiştir.8 Ocak 1642’de ateş ve kalp çarpıntısı nedeniyle ölmüştür. Aynı zamanda o zamanki papa 8. Urban, Galıleo’nun teorileri nedeniyle onun bir kafir olduğunu ileri sürmüştür..Bazilaka’nın küçük bir odasına gömülmüştür.3 parmağı ve bir dişi alınmıştır.MUSEO GALILEO’da parmağının biri sergilenmektedir.

6 -GALILEO’NUN BAZI YAPITLARININ LISTESI
-KÜÇÜK DENGE -HAREKET ÜZERİNDE -MEKANİK -SİDEREUS MUNCİUS -SÜZÜLEN CİSİMLER ÜZERİNE SÖYLEM -GÜNEŞ LEKELERİ ÜZERİNE MEKTUPLAR -GRANDÜŞES CHRİSTİNA’YA MEKTUP -GELGİTLER ÜZERİNE SÖYLEM -METEORLAR ÜZERİNE SÖYLEM -II. SAGGİATORE -İKİ ANA DÜNYA SİSTEMİ ÜZERİNE DİYALOG -İKİ YENİ BİLİME DAİR SÖYLEM VE MATEMATİKSEL İSPATLAR

7 IZLEDIGINIZ ICIN TESEKKURLER
KAYNAK: VİKİPEDİ


"GALİLEO GALİLEİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları