Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Bir Uygur destanıdır. Büyük Türk İmparatorluğunu Göktürkler' den devralan Uygur Türkler' i, Türeyiş Destanı ile soylarının vücut buluşunu anlatırken.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Bir Uygur destanıdır. Büyük Türk İmparatorluğunu Göktürkler' den devralan Uygur Türkler' i, Türeyiş Destanı ile soylarının vücut buluşunu anlatırken."— Sunum transkripti:

1

2

3  Bir Uygur destanıdır. Büyük Türk İmparatorluğunu Göktürkler' den devralan Uygur Türkler' i, Türeyiş Destanı ile soylarının vücut buluşunu anlatırken aynı zamanda da, bütün Türk boylarında hakim bir inanış olarak beliren, soyun ilahi bir kaynağa bağlanması fikrini bir kere daha belirtmiş olmaktadırlar.

4 Büyük Hun Hakanlarından birinin iki güzel kızı vardı.Hunlar, bu iki kızın da, ancak ilahlarla evlenebileceğine inanıyor ve bu kızların insanlar için yaratılmadığını söylüyorlardı. Hakan da aynı şekilde düşündüğü için kızlarını ülkesinin insan ayağı görmeyen bir yerinde, çok yüksek bir kuleye kapattı. Kızları bu kulede hapis kaldı. Ondan sonra da aklınca inandığı tanrısına yalvarmaya başladı.Bir gün kuleye gelen bir Kurdu Tanrı sanarak kızlarıyla evlendirdi. Bu evlenmeden birçok çocuk doğdu; bunlara Dokuz Oğuz- On Uygur denildi ve bu, çocuklar, birer Kurt ruhu taşıyarak çoğaldılar.

5  Hun Hakanı’nın Kızı ve Kurt

6 Büyük Hun Devleti Batı Hun Devleti Göktürk Devleti Avar Devleti Hazar Devleti Avrupa Hun Devleti Akhun Devleti UYGUR DEVLETİ

7


" Bir Uygur destanıdır. Büyük Türk İmparatorluğunu Göktürkler' den devralan Uygur Türkler' i, Türeyiş Destanı ile soylarının vücut buluşunu anlatırken." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları