Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

REHBERLİK SERVİSİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "REHBERLİK SERVİSİ."— Sunum transkripti:

1 REHBERLİK SERVİSİ

2 REHBERLİK SERVİSİ

3 NİÇİN OKULA GİDİYORUZ ACABA; AMACIMIZ NE?
REHBERLİK SERVİSİ NİÇİN OKULA GİDİYORUZ ACABA; AMACIMIZ NE? İsteğim mesleğe sahip olmak için İyi bir meslek sahibi olmak için Kültürlü bir insan olmak için Kendi yeteneklerimi kanıtlamak için

4 ÖĞRENCİ BAŞARISINI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ETKİLEYEN ÇALIŞMA ALIŞKANLIKLARI
REHBERLİK SERVİSİ İstek-inanmak Amaç belirleme Planlı ve programlı çalışma Zamanın iyi kullanılması ve planlanması Çalışma ortamının düzenlenmesi Etkili dinleme Not tutma Verimli okuma Özet çıkarma Derse hazırlıklı gelme Tekrar Zorlanılan ders kenara bırakılmamalı

5 REHBERLİK SERVİSİ İSTEK İNANMAK
Başarabilmek için önce başaracağınıza yürekten inanın. İnandığınız zaman aklınız o şeyi yapmanın yolunu bulur. Bilinçaltı söylenene inanır. Kendinize ne söylerseniz o olursunuz.

6 AMAÇLARIN VE ÖNCELİKLERİN BELİRLENMESİ
REHBERLİK SERVİSİ Bir türlü çalışmaya başlayamıyorsanız öncelikle kendinize bir AMAÇ BELİRLEYİN. Bu amaca ulaşmak için yapmanız gereken çalışmayı alışkanlık haline getirin. Kazanmak için çaba gerekir. İşe çalışma düzeninizi değiştirerek başlayın. Ya da bir çalışma düzeni oluşturarak (!)

7 AMAÇLARIN VE ÖNCELİKLERİN BELİRLENMESİ
REHBERLİK SERVİSİ Hedefler: Zamanın ve fırsatların etkili biçimde kullanılmasına Dikkatimizin dağılmamasına , Daha az hayal kurmamıza, Planlı ve programlı çalışmamıza yardım eder. Her çalışma bir amaca yönelik olmalıdır. sınıfını BAŞARILI BİR ŞEKİLDE geçmek, okulunu bitirmek ve sınavı kazanmak

8 REHBERLİK SERVİSİ

9 DERSE HAZIRLIKLI GELME
REHBERLİK SERVİSİ DERSE HAZIRLIKLI GELME Ders için gerekli araç-gereç/malzemeleri mutlaka getirin. Defteri-kitabı, gerekli malzemesi olmayan bir öğrencinin okula gelmesinin de hiçbir anlamı olmaz. Derse gelmeden önce o derste işlenecek yeni konuya göz atmanız konuyu daha iyi kavramanızı sağlayacaktır.

10 REHBERLİK SERVİSİ

11 REHBERLİK SERVİSİ

12 REHBERLİK SERVİSİ

13 REHBERLİK SERVİSİ

14 BAŞARIYA ULAŞMADA EVDE DERS ÇALIŞIRKEN
REHBERLİK SERVİSİ BAŞARIYA ULAŞMADA EVDE DERS ÇALIŞIRKEN HAFTA İÇİ 1 saat Okul Tekrarı 1 saat Yarınki Derslere Hazırlık 1 saat Test Çözümü 30 dakika Kitap Okuma (40-50 sayfa)

15 O Hafta çalışılan konuların kısa tekrarı
REHBERLİK SERVİSİ HAFTA SONU CUMARTESİ Her Ders İçin 1 Saat konu +30 Dk Test PAZAR Her Ders için 1 Saat Konu + 30 Dk Test O Hafta çalışılan konuların kısa tekrarı

16 REHBERLİK SERVİSİ HAFTALIK PLAN ÖRNEĞİ TOPLAM SAAT 1ALTERNATİF
PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR 06.00 KALKIŞ 07.00 OKUL 08.00 09.00  1 10.00  2 11.00  3 12.00 SERBEST ZAMAN 13.00 14.00 DİNLENME 15.00 G.TEKRAR G. TEKRAR  4 16.00 SERBEST ZAMAN   5 17.00  YEMEK 18.00 Y.DERSE HAZIRLIK  Y.DERSE HAZIRLIK  *6 19.00  *7 20.00 KİTAP OKUMA-S. ZAMAN 21.00  YATIŞ  TOPLAM SAAT 22.00  1ALTERNATİF 10+10:20 2ALTERNATİF 14+10:24

17 REHBERLİK SERVİSİ 45’+5’+10’=60’ ZAMANIN İYİ KULLANILMASI
VE PLANLANMASI NASIL BİR ZAMANLAMA ,DERS ÇALIŞIRKEN EN YÜKSEK VERİMİ SAĞLAR 45’+5’+10’=60’ 45 dakika ders çalıştıktan sonra 5 dakika çalıştığınız konuları gözden geçirmelisiniz Her çalışma süresinden sonra da 10 dakikalık bir dinlenme arası vermelisiniz. En verimli çalışma aralıklı çalışmadır. Birbirine benzeyen dersler üst üste çalışılmamalıdır.

18 REHBERLİK SERVİSİ

19 REHBERLİK SERVİSİ

20 En etkili öğrenme öğrenci derse katıldığı zaman gerçekleşir.
REHBERLİK SERVİSİ ETKİLİ DİNLEME En etkili öğrenme öğrenci derse katıldığı zaman gerçekleşir. Etkili dinlemek için neler yapmalıdır; Öğretmenin anlattıklarından yola çıkarak daha sonra neler söyleyebileceğini tahmin etmeliyiz. Öğretmen konuyu anlatırken ipuçları verebilir, bunları yakalamaya çalışmalıyız. Not tutarak dinlediklerinizi tekrar ederseniz, devamlı uyanık kalabilirsiniz.

21 REHBERLİK SERVİSİ

22 Dersi derste öğrenmek, sosyal etkinliklerine zaman ve imkan sağlar
REHBERLİK SERVİSİ Dersi derste öğrenmek, sosyal etkinliklerine zaman ve imkan sağlar

23 REHBERLİK SERVİSİ

24 REHBERLİK SERVİSİ TEKRAR
Öğrenilen bilgilerin % 70’i 1 saat içinde, % 80’i 24 saat içinde unutulmaktadır. Unutmayı azaltan en önemli etkinlik tekrardır! Özellikle uykudan önce ya da sabah kalktığınızda yapılan tekrarlar unutmayı engeller.  Sürekli ve belirli aralıklarla tekrar yapın. Haftanın belirli saatlerini, ayın belirli günlerini tekrar yapmak amacıyla belirleyin. Tuttuğunuz notlarla tekrar yaparsanız zaman kazanırsınız. Bir başkasına anlatarak tekrar yapmanın da büyük yararı vardır. Tekrar yaparken aynı türden dersleri bir arada çalışmayın. Bu durum sıkıcı olacağı için dikkatinizi dağıtır.

25 Neden Düzenli Tekrar Yapmam Gerekiyor?
REHBERLİK SERVİSİ Neden Düzenli Tekrar Yapmam Gerekiyor? Çalıştığınız bilgilerin uzun süreli hafızaya kodlanabilmesini sağlar Konu daha kolay anlaşılır Anlaşılmayan konular için zaman kazanılır Anlaşılan konular hafızaya aktarılması sağlanılır. Bir sonraki bilgilerin daha kolay anlaşılması sağlanır Bilgilerin beynimizde sindirilmesi sağlanır. Sınava daha az kaygılı gireriz. Öğrenmek için öğrenmiş oluruz. Sınav gecesi çalışma günü kurtarmak ve geçer not almak için yapılır.

26 NOT TUTMA REHBERLİK SERVİSİ
Okunan bilginin % 20’si, okuduktan sonra dinlenen bilginin % 40’ı, okunup dinlendikten sonra yazılan bilginin % 60’ı akılda kalır. Bilgiyi saklamanın ve ilerde anımsamanın en etkili yolu not almak, daha sonra bu bilgileri tekrarlamaktır. Not alarak derse katılan öğrencinin dikkati dağılmaz. Not tutmada en önemli ilke, anlatılanları bire bir yazmak değil, önemli kısımları, ana düşünceleri dinleyenin kendi cümleleriyle yazmasıdır. Alınan notlar eve gidince temize çekilirse hafızaya daha iyi yerleşir.

27 İYİ NOT TUTMANIN ÖN ŞARTI
REHBERLİK SERVİSİ İYİ NOT TUTMANIN ÖN ŞARTI Not tutmadan önce öğretmenin anlattıkları iyice dinlenmeli öğretmen söyledikten sonra not tutulmalı. Öğretmenin üzerinde durduğu ve önemli olduğunu söylediği yerlerin sınav sorusu olabileceği dikkatli öğrenciler tarafından kolayca anlaşılabilir.

28 ÖZET ÇIKARMA REHBERLİK SERVİSİ
Öncelikle kitaplardaki, bölüm-ünite sonlarındaki özetleri okuyarak, metin ile özeti karşılaştırarak bu konudaki becerinizi geliştirin. Yeni bir konuyu iyice öğrendikten sonra özetini çıkarmaya çalışın ve bunu öğrendiğiniz tüm konulara uygulamaya çalışın. Yeni öğrendiğiniz konularda özet çıkarmanız daha iyi kavramanızı sağlayacaktır.

29 REHBERLİK SERVİSİ VERİMLİ OKUMA

30 REHBERLİK SERVİSİ

31 REHBERLİK SERVİSİ

32 REHBERLİK SERVİSİ

33 REHBERLİK SERVİSİ

34 REHBERLİK SERVİSİ


"REHBERLİK SERVİSİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları