Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Turizm Herhangi bir amaç izlemek üzere insanların kendi konaklama yerleri dışında seyahat ve konaklamalarından meydana gelen olaylar,ilişkiler bütünüdür.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Turizm Herhangi bir amaç izlemek üzere insanların kendi konaklama yerleri dışında seyahat ve konaklamalarından meydana gelen olaylar,ilişkiler bütünüdür."— Sunum transkripti:

1 Turizm Herhangi bir amaç izlemek üzere insanların kendi konaklama yerleri dışında seyahat ve konaklamalarından meydana gelen olaylar,ilişkiler bütünüdür. 1. Seyahatin,devamlı ikamet edilen,çalışılan ve günlük olağan ihtiyaçların sağlandığı yerler dışına yapılması 2 .Konaklama sırasında turizm kesimi işletmelerinin ürettiği mal ve hizmetlerin talep edilmesi. 3. Konaklamanın geçici olması durumudur.

2 İnanç kavramı Arapça kökenli din kelimesi kanun,gidilen yol,mükafat,hüküm,hesap anlamına gelir. Din geniş bir olgu olduğu için her bilim dalı kendi alanına göre dinin tarifini yapmıştır. Genel olarak din,inanış ve davranış şekilleriyle,insanlar arası ilişkileri düzenleyen ve insanların iyi işler yapmasını ve bir arada yaşamasını sağlayan genel kurallar bütünüdür şeklinde tanımlanabilir.

3 İnanç ve turizm ilişkisi
İnsanoğlu var olduğu günden beri hak veya batıl bir takım şeylere inanmıştır. Dinler inananlara belirli kurallar ve hükümler bildirmiştir. Bunlardan en önemlisi de seyahat faktörüdür. Hakiki,muharef ve batıl dinlerin hemen hemen hepsinde dinin liderleri kutsal mekanların ziyaretine önem vermişlerdir.

4 İnanç turizmin tanımı Kutsal yerlerin çeşitli dinlere mensup turistler tarafından ziyaret edilmesinin yanı sıra,dini inançları tatmin amacıyla yapılan seyahatler inanç turizmi olarak tanımlanabilir.

5 İnanç turizmine katılma nedenleri
Seyahat etme sebepleri çeşitlilik göstermekle birlikte dini amaçlı seyahatler özellikle son 30 yılda büyük gelişmeler göstermiştir. Hac ziyaretinin yerine getirilmesinin vereceği rahatlık İnsanların kendi dinlerine mensup kişilerle tanışma isteği Dini vazifelerini yerine getirmek. İnsanların kendi dinlerine ait önemli merkezleri görme isteği

6 Psikolojik sebepler Günahlarından kurtulmak.
Dini arz kaynaklarının zenginliği. Dini günler ve bayramlar. Dini yayma faaliyetleri olarak sıralanabilir.

7 Dünyada inanç turizmi Toplum tarafından en iyi bilinen dini ve kültürel fenomenlerden biri Hac yolculuğudur. Budizm,Hinduizm,İslam,Yahudilik ve Hıristiyanlık gibi dünyanın en büyük dinlerinin önemli bir özeliğidir Brahmalıkta Benares İslamiyet te Mekke ve Medine Hıristiyanlıkta Kudüs,Roma ve Efes Musevilikte yine Kudüs kutsal mekanlar olarak en çok ziyaret edilen başlıca merkezlerdir.

8 Dünyada inanç turizmi Dünya İnanç Turizmi Örgütü yalnızca Hıristiyanların katıldığı inanç turizminin üç yüz milyon turisti kapsayan bir Pazar olduğunu bildirmektedir. Bu pazarın büyüklüğü ise yirmi milyar dolara ulaşmaktadır.

9 Türkiye de inanç turizmi
Türkiye sadece jeolojik konumundan dolayı değil dinler tarihi bakımından da önemli bir mevkidedir. Türkiyede İnanç Turizmi adı altında geniş kapsamlı faaliyetlerin gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalar 1995 yılında başlamıştır.

10 Türkiye de İnanç turizmi
yılları arasında çok sayıda tur operatörü,basın mensubu ve konu ile ilgili uzmanların katılımı ile İnanç Turizmi turları düzenlenmiştir. İnanç turizmi projesi ile,üç semavi dinin Müslümanlık,Hıristiyanlık,Musevilik günümüze kadar ulaşan önemli ziyaret yerlerinin değerlendirilmesi amaçlandırılmıştır. Bakanlık tarafından İnanç Turizminin geliştirilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında 1993 yılında öncelikle üç büyük dinin günümüze kadar ulaşan eserlerin ve ibadet yerlerinin envanteri hazırlanmıştır.

11 Hatay –Merkez St.Pierre Anıt Müzesi
İçel – Tarsus St. Paul Anıt Müzesi İzmir – Selçuk Meryem Ana Evi Antalya-Demre St. Nicola Kilisesi Bursa –İznik Ayasofya Camii Manisa-Sard Sard Sinagogu Manisa-Alaşehir Alaşehir Kilisesi Manisa-Akhisar Akhisar Kilisesi Isparta –Yalvaç Pisidia Antik Kenti Nevşehir –Derinkuyu Ortodoks Kilisesi Denizli –Pamukkale Laodikya Antik Kenti

12 Hıristiyanlık inancında yer alan ve İncil de de adı geçen 7 havarinin inşa etiği söylenen,Hıristiyanlığın ilk 7 kilisesinin,Ege Bölgesinde bulunması bölgeyi inanç turizmi açısından önemli hale getiriyor. Bu 7 kiliseden en çok bilinenlerin Bergama daki Kızıl Avlu ve Selçuk taki Saint John kilisesi Efes teki Meryem Ana mezarının da orda olması buranın Papa tarafından ziyaret edilmesi ve ziyaret edenlerin hacı olması inanç yönüyle Efesi ayrıcalıklı mekan haline getiriyor.

13 FATMA ÇORUM


"Turizm Herhangi bir amaç izlemek üzere insanların kendi konaklama yerleri dışında seyahat ve konaklamalarından meydana gelen olaylar,ilişkiler bütünüdür." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları