Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GOOGLE NASIL İNDEKSLER. iNDEKSLEME İndeksleme, sitemizin içeriklerinin arama motorlarına, yani Google, Yahoo, Bing gibi sitelerin veri tabanlarına kayıt.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GOOGLE NASIL İNDEKSLER. iNDEKSLEME İndeksleme, sitemizin içeriklerinin arama motorlarına, yani Google, Yahoo, Bing gibi sitelerin veri tabanlarına kayıt."— Sunum transkripti:

1 GOOGLE NASIL İNDEKSLER

2 iNDEKSLEME İndeksleme, sitemizin içeriklerinin arama motorlarına, yani Google, Yahoo, Bing gibi sitelerin veri tabanlarına kayıt olması demektir.

3 GOOGLE BOT Bot nedir peki? Bir "bot" arama motorunun bir yazılımsal aktivitesidir, sitenizin her sayfasını inceler, onu kategorilendirir ve son olarak da kendi arama veritabanına kaydeder. Google'ın üç tip botu vardır: Adsense botu, Freshbot ve DeepCrawl botu.

4 1- Adsense Bildiğimiz gibi sitemizde verdiğimiz reklamların yayınlamasında kullanılan bir bottur. Adsense botunun olduğu bir site çok fazla indekslenir. Bot siteye 15 dakikada bir uğrayarak sitenizde bir değişiklık var mı yok mu diye kontrol eder, indeksler ve gider. Adsense botu öyle her sitede bulunmaz. Ağırlıklı olarak adsense reklamları yayınlayan sitelerde yer alır. Adsense reklamı yayınlayan siteri kontrol ederek, reklam kodunda herhangi bir sorun var mı, site sahibi kodla oynamış mı, aldatmaca var mı, gibi soruların cevaplarını ararlar.

5 Freshbot Sitemizin en güncel ve popüler sayfalarını indekslemekle uğraşır. Tabi bu da sitemizin popülerliği, yani çok ziyaret edilmesi ile doğru orantılıdır. Ziyaret süresi 1 veya 14 gün arasında değişir. Hürriyet, Milliyet gibi çok ziyaret edilen sitelerin içerikleri çok kısa aralıklarla indekslenir.

6 DeepCrawl Sitemizi ayda bir indeksleyerek sitemizin son halini arama veritabanına kaydeder. Freshbot tarafından kaydedilmiş linkleri tamamı ile gezip siteyi indexler. Bu sizin sitenize girdiğiniz yeni bilgilerin neden Google’da bir ay sonra çıktığının göstergesidir. Sitemap'inizi bile yapmış olsanız bu durum çok fark etmez. Bu sebeple sabırlı olmalı, içerik eklemeye devam etmeli ve kaliteli back-link alma üzerine çalışmalısınız.

7 Sitemi Daha Hızlı Nasıl İndeksletirim? Sitenizdeki içerikler için bir site haritası oluşturmak bunun için atabilececeğini en önemli adımdır. Site haritaları, sitenizde yer alan tüm sayfaların listelendiği XML formatında bir listedir. Site haritası oluşturmak, tüm sayfalarınızın adreslerini ve sizin için olan değerlerini Google’a bildirmeniz demektir.

8 Eğer sitenizin haritası varsa şu şekilde olması daha iyi olur http://www.siteadi.com/sitemap.xml

9 Sitenize şu adresten ping çekerek arama motorlarını daha kısa sürede haberdar etmeyi deneyebilirsiniz http://www.fuub.net/sitemap-ping/

10 Sitenizin içeriğinin güncel ve devamlı olması bu açıdan önemlidir. Bir anda çok içerik eklemek faydalı değildir. Ayrıca sitenizi yeni açtıysanız mutlaka şuradan Google dizinine eklemenizi öneririm http://www.google.com.tr/intl/tr/add_url.html http://www.google.com.tr/intl/tr/add_url.html

11 Google, güvenli olmayan web sitelerini belirlemek ve kullanıcılarla web yöneticilerini uyararak kendilerini zarara karşı koruyabilmelerini sağlamak için Güvenli Tarama'yı geliştirdi. http://www.google.com/safebrowsing/diagn ostic?site=hsengun.com http://www.google.com/safebrowsing/diagn ostic?site=hsengun.com

12 Son olarak Google Web Yöneticisi araçlarına sitenizi kaydetmeyi unutmayın. http://www.google.com/webmasters/tools/


"GOOGLE NASIL İNDEKSLER. iNDEKSLEME İndeksleme, sitemizin içeriklerinin arama motorlarına, yani Google, Yahoo, Bing gibi sitelerin veri tabanlarına kayıt." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları