Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTELCİLİK YÜKSEK OKULU 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ AKADEMİK GENEL KURULU 10 ŞUBAT 2014.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTELCİLİK YÜKSEK OKULU 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ AKADEMİK GENEL KURULU 10 ŞUBAT 2014."— Sunum transkripti:

1 KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTELCİLİK YÜKSEK OKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ AKADEMİK GENEL KURULU 10 ŞUBAT 2014

2 TOPLANTI GÜNDEMİ Eğitim Öğretim Yılı’na ilişkin çeşitli verilerin sunulması Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi hazırlıkları ve planlamasının incelenmesi Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi hazırlıkları ve planlamasının incelenmesi

3 2012 YILINDA YENİLENEN MİSYON VE VİZYONUMUZ MİSYONUMUZ Türk Dünyası başta olmak üzere tüm dünyadaki turizm işletmelerine yönelik orta ve üst kademe yönetici adaylarını, uluslararası mesleki yeterlilik standartlarıyla donatılmış, Türklük bilincine ve evrensel kişiliğe sahip bireyler olarak yetiştirmektir. VİZYONUMUZ Turizm alanında eğitim veren kurumlar arasında mezun yeterlilikleri ile dünya çapında tanınan bir marka olmaktır.

4 TARİHÇE KTMÜ Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu, 2 yıllık Meslek Yüksekokulu olarak faaliyetlerine Öğretim Yılında başlamış, Öğretim Yılında ise 4 yıllık lisans eğitimi veren Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu’na dönüştürülmüştür.

5 YÜKSEKOKUL YÖNETİMİ Doç. Dr. Bilgehan GÜLCAN Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kutay OKTAY Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Gülmira SAMATOVA Müdür Yardımcısı Taalaybek CUMABAEV Yüksekokul Sekreteri

6 BÖLÜMLER ve AKADEMİK KADRO 1. TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ 1. Yrd. Doç. Dr. Kutay OKTAY (Bölüm Başkanı) 2. Doç. Dr. Bilgehan GÜLCAN 3.Yrd. Doç. Dr. Cüneyt TOKMAK 4. Öğr. Gör. Kımbat ASANOVA 5.Öğr. Gör. Narıngül MARGAZİYEVA 2. YİYECEK-İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ 1. Öğr. Gör. Sapargül TURDUBEKOVA (Bölüm Başkanı) 2. Yrd. Doç. Dr. Cemal İNCE 3. Öğr. Gör. Gülmira SAMATOVA 4. Öğr. Gör. Dinara İSAKOVA 5. Öğr. Gör. Nadira TURGANBAYEVA 3. SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ VE TURİZM REHBERLİĞİ 1. Yrd. Doç. Dr. Fazıl ŞENOL (Bölüm Başkanı) 2. Öğr. Gör. Dr. Bakıt TURDUMAMBETOV 3. Öğr. Gör. Ernist CUMAGULOV 4. Öğr. Gör. Anipa SULAYMANKULOVA

7 İDARİ KADRO Taalaybek CUMABAEV Yüksekokul Sekreteri Çınara ASANKULOVA Bölümler Sekreteri Gülzat SADIROVA Müdüriyet Sekreteri

8 YÜKSEKOKUL YÖNETİM KURULU Doç. Dr. Bilgehan GülcanBAŞKAN Prof. Dr. Cusup PİRİMBAEVÜYE Yrd.Doç. Dr. Kutay OKTAYÜYE Yrd. Doç. Dr. Fazıl ŞENOLÜYE Yrd. Doç. Dr. Cüneyt TOKMAKÜYE

9 GÜZ DÖNEMİ DERS YÜKLERİ

10 BAHAR DÖNEMİ DERS YÜKLERİ

11 ÖĞRENCİ SAYILARI ( ) BÖLÜMLER MEVCUT ÖĞRENCİ SAYILARI HazırlıkLisans Genel Toplam KızErkekToplamKızErkekToplam SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ VE TURİZM REHBERLİĞİ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YİYECEK-İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ TOPLAM

12 ÖĞRENCİ SAYILARI (Şubat 2014) ÜNİVERSİTE TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI YÜKSEKOKUL ÖĞRENCİ SAYISI 398 YÜKSEKOKUL / ÜNİVERSİTE (Toplam) % 9

13 ÖĞRETİM ELEMANI SAYILARI (Şubat 2014) ÜNİVERSİTE TAM ZAMANLI ÖĞRETİM ELEMANI SAYISI 386 YÜKSEKOKUL TAM ZAMANLI ÖĞRETİM ELEMANI SAYISI 14 YÜKSEKOKUL / ÜNİVERSİTE % 3,6

14 ÖĞRENCİ / ÖĞRETİM ELEMANI ORANLARI (Şubat 2014) ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ / ÖĞRETİM ELEMANI YÜKSEKOKUL ÖĞRENCİ / ÖĞRETİM ELEMANI 28,42

15 ÖĞRETİM ELEMANLARI ORTALAMA YAŞI TOPLAM YAŞ / 14 ÖĞRETİM ELEMANI 38,6

16 MEZUN SAYILARI Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu olarak 285, Lisans eğitimi veren Yüksekokul olarak ise toplam bu yılın sonunda 196 mezun sayısına ulaşılacaktır.

17 YÜKSEKOKULUMUZUN TERCİH EDİLME DURUMU ( 2013 ÖSYM İstatistikleri ) 1. Tercih2. Tercih 3. Tercih 4. Tercih5. TercihTOPLAM TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ SEYAHAT İŞL. VE TURİZM REHBERLİĞİ YİYECEK- İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ Maliye 876 2İşletme 763 3İktisat Bilgisayar Müh 676 5Turizm ve Otel İşletmeciliği 659

18 ÖĞRETİM ORTAMI VE FİZİKSEL KAPASİTE TEORİK DERSLER İÇİN DERSLİKLER VE KAPASİTE: Merkez bina 4. katta toplam öğrenci kapasiteli 4 adet derslik ve Sosyal Tesis Binası’nda toplam 80 öğrenci kapasiteli bir anfi ve 20 öğrenci kapasiteli bir sınıf.

19 ÖĞRETİM ORTAMI VE FİZİKSEL KAPASİTE UYGULAMALI DERSLER İÇİN ATÖLYELER VE KAPASİTELERİ: Servis Atölyesi (20 öğrenci) Bar Atölyesi (20 Öğrenci) Mutfak Atölyesi (15 öğrenci), Bilgisayar ve önbüro laboratuvarı (15 bilgisayar), Kat hizmetleri Odası (15 öğrenci), NOT: 2 adet mutfak atölyemiz yeni binamıza taşındığımızda faaliyete girecektir

20 ÖĞRETİM ORTAMI VE FİZİKSEL KAPASİTE 2012 yılında yapılan Sosyal Tesisler Binası içerisinde Yüksekokulumuza tahsis edilen; 1 adet servis atölyesi, 1 adet bar atölyesi Öğretim Yılında aktif olarak kullanılmaya başlanmıştır. Servis atölyesi ve bar atölyesinin Sosyal tesisler Binası’na taşınması ile Merkez Binada öğretim elemanları ve yönetim için yeni ofis odaları kullanıma başlanmıştır.

21 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Gerçekleştirilen Faaliyetler

22 EYLÜL 2013 TARİHGERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER 04 EylülYüksekokul Müdürlüğü’nce Park Otel’in ziyaret edilmesi ve işbirliği olanaklarının konuşulması EylülNorveç Telemark Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen Ekoturizm projesi kapsamında Çon- Kemin’de düzenlenen seminer 17 EylülK.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen “Kırgızistan Turizmine Yönelik Slogan Yarışması”na jüri olarak katılım EylülÜniversitemizde düzenlenen Tempus Semineri’ne katılan misafirlere gezi hizmetlerinin verilmesi ve banket organizasyonlarına öğrenci desteği 23 Eylül-02 Ekim Doç. Dr. Bilgehan Gülcan’ın Buryatia’da düzenlenen Altay Gençlik Forumu’na katılımı EylülAkdeniz Üniversitesi Rektörü ve beraberinde gelen heyetteki misafirlere gezi hizmetlerinin sunulması EylülSey.İşl. ve Tur. Rehberliği 2. sınıf öğrencilerine yönelik “14 günlük Zorunlu Staj Kapsamında Narın Gezisinin” düzenlenmesi 27 EylülDünya Turizm Günü dolayısıyla K.C. Turizm Ajansı tarafından düzenlenen foruma katılım 29 EylülÜniversitemize yeni gelen personel ve öğrencilere yönelik düzenlenen Ata Beyit ve Ala Arça gezisi

23 EKİM 2013 TARİHGERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYET 02 EkimKTRK TV’de «Halal Yemekler» adlı programda Türk Mutfağı (Türk Mantısı) konulu bir program için yeni Mutfak Atölyemizde Deneme Çekimi Yapılması EkimKütüphane Daire Başkanı Maksat İNAKBEKOV’UN “Kırgızistan, Gürcistan ve Norveç’te İnovasyon ve Sürdürülebilir Turizm Alanında Eğitim projesi” Kapsamında Norveç’e 1 haftalık seyahati EkimÜniversitemiz Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen uluslar arası kongreye öğrenci desteği 03 EkimK.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen “Kırgızistan Turizmine Yönelik Slogan Yarışması”na 2.kez jüri olarak katılım 06 EkimÜniversitemize yeni gelen personel ve öğrencilere yönelik 2.kez düzenlenen Ata Beyit ve Ala Arça gezisi 09 EkimYüksekokulumuza yeni gelen öğretim elemanlarımıza “Turizm Ailemize Hoş Geldiniz” yemeği 09 Ekim“Kırgızistan, Gürcistan ve Norveç’te İnovasyon ve Sürdürülebilir Turizm Alanında Eğitim projesi kapsamında BFEA’da yapılan toplantıya katılım 28 EkimTOYO Eğitim Öğretim Yılı Güz Akademik Kurul Toplantısı 30 EkimTurizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü Tanıtım Toplantısı

24 KASIM 2013 TARİHGERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYET 01 KasımSeyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölümü Tanıtım Toplantısı Kasım Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programının “Kırgızistan Cumhuriyetinde okul yemeklerinin optimizasyonu” projesi çerçevesinde Batken, Oş, Calal Abad, Narın ve Isık Göl Bölgelerindeki 59 adet okulun aşçılarına okul yemeği ile ilgili verilen eğitim 05 KasımTurizm Korusuna ağaç dikimi 06 KasımYiyecek ve İçecek İşletmeciliği Bölümü Tanıtım Toplantısı 07 KasımYiyecek İçecek İşletmeciliği Bölümü tarafından organize edilen Aşure Günü 09 KasımÜniversitemiz Misafirlerinin ziyareti kapsamında düzenlenen Ata Beyit, Ala Arça ve Burana gezileri 09 KasımÇon Kemin Eğitim Gezisi 13 KasımKegeti Ayıl Ökmötü ve Temsilcilerinin Yüksekokulumuzu Kegeti projesi kapsamında ziyaret etmeleri 14 KasımTedavi gören hazırlık sınıfı öğrencisine yardım kapsamında gerçekleştirilen yiyecek satışı 14 KasımBuryatyadan gelen misafirin ziyareti

25 KASIM 2013 TARİHGERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYET 17 KasımKegeti Projesi kapsamında yapılan arazi incelenmesi 20 KasımT.C. Cumhurbaşkanlığı ve TOBB Protokol Dairesi temsilcilerinin Bişkek’teki çalışmalarına verilen destek 22 KasımBişkek’teki otel işletmelerine Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü olarak yapılan ziyaretler 26 KasımIndian Village Kafe Maksat Jeenaliev tarafından verilen Hint Mutfağı konusunda master class 27 KasımNew York Pizza Sahibi Tamara İvanovna tarafından verilen seminer 28 KasımHoreca tanıtım toplantısı 29 KasımYabancı öğrenciler toplantısı 30 KasımTOBB heyetine verilen rehberlik hizmeti

26 ARALIK 2013 TARİHGERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYET Aralık “Yüksek ve Mesleki Teknik Eğitimde Kalite ve Güvence Sistemi ve Akreditasyon” seminerine gelen konuklara verilen gezi ve rehberlik hizmeti Aralık Bursa’dan gelen işadamları heyetine verilen rehberlik hizmeti 06 Aralık Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’e verilen rehberlik hizmeti 06 Aralık Turizme Hoşgeldiniz Töreni 10 Aralık Hyatt Regency Genel Müdürü Paul Murphy ve diğer otel yöneticileri tarafından verilen tanıtım semineri. 11 Aralık Jannat Resort ve Grand Hotel Gezileri 13 Aralık Jannat Resort ve Evropa Hotel Gezileri 13 Aralık Yiyecek İçecek İşletmeciliği Bölümü organizasyonunda Kimsesiz Çocuklar Bakım Evi Yardım Ziyareti 14 Aralık Kegetiye yapılan proje gezisi 17 Aralık Jannat Resort, Park Hotel ve Grand Hotel gezileri 17 Aralık Horeca Çalışma Grubu Toplantısına Katılım 19 Aralık Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü organizasyonunda Kimsesiz Çocuklar Bakım Evi Yardım Ziyareti 20 Aralık Ekoturizm Ulusal Standartları Hazırlama Toplantısına Katılım

27 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Gerçekleşen ve Planlanan Faaliyetler

28 OCAK-ŞUBAT 2014 TARİHGERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYET 21 OcakEkonomad Ekoturizm Firması Genel Müdürü Nuraly Turgunbaev tarafından verilen “Kırgızistan’da Ekoturizm ve Girişimcilik Olanakları” konulu seminer 23 OcakRudolf Alois Fischer tarafından verilen `Career Opportunity And Development In The Hospitality Industry` konulu seminer 23 OcakKegeti Projesi kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yapılan ziyaret 28 OcakKültür ve Turizm Bakanlığı’nın Kollegiya’sına Katılım 28 OcakZil Kayak Merkezi Eğitim Gezisi 29 OcakTurizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü Bölüm Kurulu 29 Ocak - 01 ŞubatNorveç Projesi Kapsamında Atbaşı bölgesine yapılan araştırma gezisi 30 OcakYiyecek İçecek işletmeciliği Bölümü Bölüm Kurulu 31 OcakJICA Mezunları tarafından düzenlenen “Orta Asya ve Kafkasya Turizminde Yenilikçi Çözümler” konulu forumda “Kegeti Vadisinde Etnoekolojik Turizm Projesi” isimli sunumun yapılması 03 ŞubatRatateoullie Restaurant Şefi Clouth Minar tarafından verilen Fransız Mutfağı’na Yönelik Master Class 03 ŞubatSTR Bölümü Bölüm Kurulu

29 Ekonomad Ekoturizm Firması Genel Müdürü Nuraly Turgunbaev tarafından verilen “Kırgızistan’da Ekoturizm ve Girişimcilik Olanakları” konulu seminer(21 Ocak)

30 Rudolf Alois Fischer tarafından verilen `Career Opportunity And Development In The Hospitality Industry` konulu seminer(23 Ocak)

31 Zil Kayak Merkezi Eğitim Gezisi (28 Ocak)

32 “Kırgızistan, Gürcistan ve Norveç’te İnovasyon ve Sürdürülebilir Turizm Eğitim Projesi” Kapsamında Atbaşı bölgesinde yapılan alan araştırasının pilot uygulaması (29 Ocak-1Şubat)

33 “Orta Asya ve Kafkasya Turizminde Yenilikçi Çözümler” konulu uluslar arası forumda Kırgızistan’ı temsilen “Kegeti Vadisinde Etnoekolojik Turizm Projesi” isimli sunumun yapılması (31 Ocak)

34 Ratateoullie Restaurant Şefi Clouth Minar tarafından verilen Fransız Mutfağı’na Yönelik Master Class (3 Şubat)

35 ŞUBAT 2014 TARİHPLANLANAN FAALİYET 4. Hafta Bölümlerin Kendi Sektörleri ile ilgili Kırgızistan’daki ve Türkiye’deki Durumu ortaya koyan bölüm seminerlerinin gerçekleştirilmesi 3. Hafta Shoro Firması İnsan Kaynakları Müdürü tarafından verilecek seminerin gerçekleştirilmesi Şubat ayı içerisinde Otel Yönetim Stajı Programının Başlaması 3. Hafta Biletleme konusunda uzman bir profesyonelin STR 2. sınıf öğrencilerine vereceği seminerin gerçekleştirilmesi 2. Hafta Zil Kayak merkezine gezi Şubat ayı içerisinde Seyahat Acentaları ile staj görüşmeleri 4. Hafta STR 1. Sınıf öğrencileri için Bişkek Şehir Gezisi 4. Hafta Seyahat Acente Yöneticileri tarafından verilecek seminerin gerçekleştirilmesi Şubat ayı içerisinde “Kırgızistan, Gürcistan ve Norveç’te İnovasyon ve Sürdürülebilir Turizm Eğitim Projesi”planlama ve analiz çalışmaları Şubat ayı içerisinde Tur Acentaları müdürleri ile Oryantasyon toplantısının gerçekleştirilmesi

36 MART 2014 TARİHPLANLANAN FAALİYET 4. Hafta Konaklama sektörüne yönelik bir yuvarlak masa toplantısı düzenlenmesi (Kırgızistan Konaklama Sektörüne hazır yönetici yetiştirme) 4. Hafta Çevre temizlik faaliyeti Mart ayı içerisinde Issık Göldeki otellerin Bişkek ofislerine ziyaret Mart ayı içerisinde Hazırlık sınıflarına bilgilendirme yönlendirme ve motivasyon toplantısı Mart ayı içerisinde Seyahat sektöründen bir meslek uzmanının vereceği seminerin gerçekleştirilmesi Mart ayı içerisinde Genç Aşçı Yarışması Düzenlenmesi Mart ayı içerisinde Sanat Müzesi Gezisi Mart ayı içerisinde STR 1. sınıf öğrencilerine "Golybiniy waterfall" eğitim trekking (1 günlük) Mart ayı içerisinde Seyahat Acentaları ile staj görüşmeleri Mart ayı içerisinde Girişimcilik dersine girişimcilerin davet edilerek kendi deneyimlerini öğrenciler ile paylaşmalarının organize edilmesi Mart ayı içerisinde Ala Arça eğitim gezisi Mart ayı içerisinde Alamedin eğitim gezisi Mart ayı içerisinde Kegeti Projesi çalışmaları

37 NİSAN 2014 TARİHPLANLANAN FAALİYET 18 Nisan 2. Turizmde Yenilikçi İş Fikri Yarışmasının düzenlenmesi Nisan ayı içerisinde Birinci Sınıf öğrencilerine Issık Göl Otelleri Gezisinin düzenlenmesi Nisan ayı içerisinde Horeca Dergisi Genel Müdürü tarafından verilecek seminerin gerçekleştirilmesi Nisan ayı içerisinde Mezuniyet ve Tez Komisyonu Toplantısı Nisan ayı içerisinde Kyrgyz Concept firmasından bir Meslek uzmanının seminer vermek üzere davet edilmesi Nisan ayı içerisinde 2 sınıf öğrencilerine "Sarı Çelek, Arstanbap, Osh" eğitim gezisi (5 günlük) Nisan ayı içerisinde Seyahat acentaları ile staj görüşmeleri Mart ayı içerisinde Kegeti Projesi çalışmaları

38 MAYIS 2014 TARİHPLANLANAN FAALİYET 1. Hafta Türkiye’ye staja gidecek olan öğrencilere verilen “Staj, Staj Yeri ve Türkiye” konulu seminer 1. ve 2. Hafta Türkiye’ye staja gidecek olan öğrencilerin seyahatlerinin organizasyonu Mayıs ayı içerisinde Kırgız-Mutfağı Kitabının Etnografik Araştırma Projesinin Hazırlanması 2. Hafta STR 1. sınıf öğrencileri için Issık Bölgesi Eğitim Gezisi (4 günlük) Mayıs ayı içerisinde Yüksekokul açık kapı tanıtım günleri Mayıs Devlet sınavları ve bitirme tezi savunmaları 4.Hafta Mezuniyet Yemeği Mayıs ayı içerisinde Kegeti Projesi çalışmaları

39 HAZİRAN 2014 TARİHPLANLANAN FAALİYET 1-8 Haziran Mevlana Değişim Programı Kapsamında Sakarya Üniversitesi'nden gelecek öğretim üyelerinin seminerlerinin organize edilmesi Haziran ayı içerisinde Norveç Projesi araştırma çalışmaları Haziran ayı içerisinde Staj yapan öğrencilerin denetimi 1. veya 2. hafta Yüksekokul akademik kurul ve bölüm kurullarının yapılması Haziran ayı içerisinde Kegeti Projesi çalışmaları

40 2014 Öğretim Yılı Hedeflerimiz Kırgızistan Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliği halinde projeler geliştirmek Kegeti Vadisi Turizm Geliştirme Projesini Yürütmek Uluslar arası indeksli bilimsel çalışmalara ağırlık vererek yayın sayısını arttırmak Bölüm seminerlerini birleştirerek Kırgızistan ve Türkiye Turizm Sektörü Raporlarını yayınlamak Bitirme tezlerinin yayına dönüştürülmesini sağlamak Öğretim elemanı ve öğrenci değişim hareketliliğini artırmak. Yüksekokulumuzun oluşmuş marka değerini koruyup geliştirecek her türlü faaliyette bulunmak

41 KURUMSAL İHTİYAÇLARIMIZ VE BEKLENTİLERİMİZ Rektörlüğümüzce Yüksekokulumuza tahsis edilen binamıza en kısa süre içerisinde yerleşebilmek. Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı ve Yüksek Lisans Programının açılması için gerekli desteğin verilmesi.

42 Company Logo

43 Company Logo

44 Company Logo

45 Company Logo

46 Company Logo

47 Company Logo

48 Company Logo

49 Company Logo

50 Company Logo

51 Company Logo

52 Company Logo

53 Company Logo

54 Company Logo

55 Company Logo

56 Company Logo

57 Company Logo

58 Company Logo

59 Company Logo

60 DESTEKLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ


"KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTELCİLİK YÜKSEK OKULU 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ AKADEMİK GENEL KURULU 10 ŞUBAT 2014." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları