Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Strogami (Storytelling+Origami)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Strogami (Storytelling+Origami)"— Sunum transkripti:

1 Strogami (Storytelling+Origami)

2 Bir hikâye üretip sonra hikâye olaylarını origami katlamalarıyla resimlendirmektedir. Hikâyedeki olayların sırası, origami modelindeki katlama sırasıyla aynı olmalıdır (Kallevig 1997).

3 Strogami, basit bir hikâye kullanarak origaminin öğretilmesi için bir araçtır. Strogami öğrencinin yaratıcılığını geliştirir, birçok konu hakkında bilgi edinmesini sağlar, origami modelinin sırasını hatırlamasına da yardımcı olur (Iyer ve Katz 2009 ). Herkes hikâye okumada eğlendirmeyi ya da bilgileri paylaşmayı sever. Strogami buna izin verir.(Mastin 2007)

4 STROGAMİ 1.Story telling Origami (Hikaye Okuma) Kağıt Katlama Sanatı

5 1.Origami Origami, kağıdı yapıştırıcı ve makas kullanmadan sadece katlayarak çeşitli figürler oluşturma sanatıdır. Origami, el becerilerine dayalı bir çalışma olması, katlama sürecinin çocuklar için eğlenceli olması ve sonuçta bir ürünün oluşmasına olanak sağlaması bakımından çocukların, yaratıcılık, görsel algı becerileri, küçük kas becerileri ve matematik becerilerine ait pek çok kavramı anlamalarına ve mantığa dayalı düşünmelerine yardımcı olmaktadır (Kavici 2005).

6 Hikâye Okuma Okul öncesi eğitimde çocukların dilsel gelişimini sağlamak amacıyla gün içinde Türkçe-dil etkinliklerine yer verilmektedir. Türkçe etkinlikleri içinde tekerlemeler, parmak oyunları, şiir, bilmece, sohbet, resimli kitap okuma, öykü anlatma, taklit oyunları, pandomim, dramatizasyon, öykü tamamlama etkinlikleri vb. yer almaktadır. Türkçe etkinlikleri sırasında çocukların Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarının sağlanmasının yanı sıra sözcük dağarcıklarını da geliştirir(MEB, Okul Öncesi Eğitim Programı 2012).

7 Strogaminin Faydaları
Hikâye okuma ve origaminin bütünleşmesi olan strogaminin eğitimsel avantajları, hafızayı zenginleştirmesi, küçük kas gelişimini, beynin sağ ve sol loplarının etkileşimini sağlamasıdır(Mastin 2007).

8 Strogaminin faydaları şöyle sıralanabilir:
Strogami origami, hikâye okuma ve genel konuları birleştiren disiplinlerarası faydalı bir uygulamadır. Dinleme becerilerini geliştirir: Hikâye okuma origaminin çeşitli basamaklarını model tamamlanıncaya kadar takip etmeleri için motive eder. Görselleştirme becerisini geliştirir. Hafızanın gelişmesini sağlar. Simetri, boy, boyut gibi kavramların gelişmesine yardımcı olur. Sol, sağ, kuzey, güney gibi terimleri kavratır. Sosyal beceriler: Strogami yaratıcı düşünme, beceri ve deneyim geliştirmek için avantaj sağlar. Hikâye okumada özgüvenin ve konuşma becerisin gelişmesi için mükemmel bir yoldur (Katz ve Iyer 2009).

9


"Strogami (Storytelling+Origami)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları