Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KİŞİSEL BAŞARI TEKNİKLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KİŞİSEL BAŞARI TEKNİKLERİ"— Sunum transkripti:

1 KİŞİSEL BAŞARI TEKNİKLERİ
Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN Sakarya Üniversitesi, İşletme Fakültesi

2 KİŞİSEL GELİŞİM Kişisel gelişimin en temel noktası, kişinin kendini tanımasıdır. Bireyin kendisini geliştirmesi değiştirmesidir. Kişinin kendisine yaptığı bir yatırımdır. Kişisel gelişim; hedeflerimize ulaşmada bizi motive eden birçok teknik ve strateji içeren süreçtir. Kişisel gelişim; başkalarıyla iyi ilişkiler kurmada adımlar atmaktır. Kişisel gelişim; içimizdeki olumsuz düşünce, yargı ve inanç kalıplarını değiştirerek olumlu olan yeni düşünce, yargı ve inanç kalıplarını benimsemektir. Kişisel gelişim yaşam sanatıdır.

3 KİŞİSEL GELİŞİMİN AMACI
Bireyin iç dünyasını zenginleştirmek, kendisinde varolan ama farkında olmadığı potansiyelini ortaya çıkarmaktır. Kendisini tanıyıp özelliklerini ön plana çıkartmaktır. Kişisel gelişim de bu amaca hizmet etmelidir. Kişisel gelişimin bir diğer yönü, kişinin hedeflerine ulaştıkça yenilerine yönelmesi, yeni hedefler aramasıdır. Kişisel gelişim konularında yüzeysel bilgi sahibi olma ama bunların içerisinde bir ya da birkaçında derinlemesine hâkimiyet genel prensip olmalıdır.

4 KİŞİSEL GELİŞİMİN FAYDALARI
Kişisel gelişim bireyi çok yönlü geliştirmeyi amaçlar. İnsanı sosyal hayatta etkili, verimli, güçlü kılmanın yoludur. İnsan kişisel gelişimini ancak farklı öğrenmelerle gerçekleştirilebilir. Kişi farklı konularda bilgisini arttırdıkça ve bu bilgiler arasında ilişkiler kurdukça yaratıcı düşünme becerisi kazanır.

5 1- Hedefleri netleştirmek 2- Kararsızlıkları aşmak
Ruh ve zihinsel sağlığı düzgün bireylerin, belli bir medotolojiye dayalı olarak; 1- Hedefleri netleştirmek  2- Kararsızlıkları aşmak 3- Bakış açısını değiştirmek  4- Fark yaratmak 5- Motivasyonu yükseltmek 6- Zamanı iyi yönetmek 7- Özgüveni arttırmak  8- Kendini deneyimlemek 9-Başarı odaklı olmak 10- Değişime, çağ’a ayak uydurmak 11-İmaj yenilemek 12-Sosyal iletişim vs. aldığı eğitime ‘’Kişisel Gelişim’’ denir.

6 KİŞİSEL GELİŞİMİN TEMELİ
Kişisel gelişimin temelinde muhteşem şekilde yaratılmış olan insanoğlunun içinde var olan o potansiyeli açığa çıkarmak üzere yapılan faaliyetler yer almaktadır. Kişisel gelişimin amacı var olan o potansiyeli açığa çıkartmaktır. Alışkanlıklar Kendine güven İnançlar Tutum ve davranışlar Kendini motive edebilme

7 KİŞİSEL GELİŞİM ANAHTARLARI
Yeniliklere açık olmak - Zihin gücü - Davranış - Görselleştirmek - Odaklanmak - Plan yapmak - Hayata sıçrama - Başarıyı aktif tutma - Başarıyı nasıl gördüğünüz önemli değildir, önemli olan hayatınızı nasıl başarıyla devam ettireceğinizdir.

8 KİŞİSEL GELİŞİM VE JOHARİ PENCERESİ
İnsanları bütün yönleriyle tanımak mümkün müdür? İnsan kendisini bütün yönleriyle anlayabilir mi ki, başkalarını da anlayabilsin? Kendi hakkında bilmediği ama başkalarının bildiği şeyler olabilir mi? İnsanı tanıma ve anlamanın sınırları nelerdir?


"KİŞİSEL BAŞARI TEKNİKLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları