Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM."— Sunum transkripti:

1 MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI 3 “Geleceğiniz, geleceğimizdir…” http://bursa.meb.gov.tr/oges

2 Bursa temel eğitim sonrası kariyer danışmanlığı projesi; Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Geleceğiniz, geleceğimizdir…” fikrinden hareketle temel eğitimden ortaöğretime uzanan bu süreçlere ilişkin tanıtım, bilgilendirme, ilişkilendirme iş ve işlemlerine genişlik kazandırmak, birliktelik sağlamak, bilgi dağınıklığını ortadan kaldırmak, kılavuzluk ve kaynaklık etmek amacıyla geliştirilmiştir. Bu bağlamda Bursa Temel Eğitim Sonrası Kariyer Danışmanlığı Projesinin hedef kitlesi ortaokullardır. Proje yapı olarak dört temel modülden oluşmaktadır:  Merkezi ortak sınav temel bilgiler modülü  Ortaöğretim kurumları tanıtım modülü  Destek süreçleri modülü  Tercih süreçleri modülü Modüller içerik ve zamanlama olarak birbirini izleyen, tamamlayan ve kapsayan bir yapı içermektedir. Bu bağlamda her modül için içeriğine ve amacına ilişkin kaynaklar (Kitapçık, sunu, yazılım v.b.) geliştirilmiştir. PROJE TANITIMI

3 1.TEOG Genel Esasları 2.TEOG Değerlendirmesine İlişkin Esaslar 3.Özel Eğitime İhtiyacı Olan Öğrencilere İlişkin Esaslar Modül 1 Merkezi Ortak Sınav Temel Bilgiler Modülü 1.Temel Eğitim Sonrası Ortaöğretim Eğitim Seçenekleri 2.Fen Liseleri Tanıtımı 3.Sosyal Bilimler Liseleri Tanıtımı 4.Anadolu İmam Hatip Liseleri Tanıtımı 5.Anadolu Liseleri Tanıtımı Kitabı 6.Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tanıtımı 7.Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri Tanıtımı 8.Özel Eğitim Okul ve Kurumları Tanıtımı 9.Mesleki Eğitim Merkezleri Tanıtımı 10.Açık Öğretim Kurumları Tanıtımı 11.Temel ve özel liseler Tanıtımı 12.Mesleki ve Teknik Eğitim Alanları Modül 2 Ortaöğretim Kurumları Tanıtım Modülü 1.Öğrenme Nedir Ve Nasıl Gerçekleşir? 2.Bellek Sistemi ve Geliştirme Yolları 3.Dikkat ve Konsantrasyon 4.Verimli Ders Çalışmayı Etkileyen Faktörler 5.Verimli Ders Çalışmayı Kolaylaştıran Yöntemler 6.Amaç Belirleme ve Motivasyon 7.Zaman Yönetimi ve Planlı Çalışma 8.Sınav Stratejileri ve Test Çözme Teknikleri 9.Sınav Kaygısı ve Başetme Yolları 10.Nefes ve Gevşeme Egzersizleri 11.Meslek Seçimi Ve Önemi Modül 3 Destek Süreçleri Modülü 1.Tercih Süreçleri Genel Tanıtım Modül 4 Tercih Süreçleri Modülü ŞUAN PROJENİN NERESİNDESİNİZ ?

4 Bursa Temel Eğitim Sonrası Kariyer Danışmanlığı Projesi aşağıda belirtilen komisyon tarafından Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına yazılmıştır… VELİ SARIKAYAARZU AYYILDIZ Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı MEHMET KÖYLÜKEMAL AKARZAFER AĞAOĞLUHÜSEYİN İCALY. FIRAT ERKEKİLHAN SARIGÜLERHAN AĞBABA Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şubesi Proje Koordinatörü Bursa İl Milli Eğitim Fatih Projesi İl Eğitmeni Nilüfer Zekai Gümüşdiş Ortaokulu Müdürü Osmangazi Şehit Deniz Piyade Er Tahsin Şen Ortaokulu Müdürü Yıldırım Şehit Piyade Er Rahim Keskin Ortaokulu Müdürü Nilüfer Abdurrahman Vardar Ortaokulu Müdürü Osmangazi Hamitler Adnan Türkay Ortaokulu Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı ENİSE CANTAŞGÖKAY MUTLUİBRAHİM İBRAMGÜLŞAH ER SEVAL ULVİYE AKYOL SERAP ÖZÜDOĞRU Yıldırım Rehberlik Araştırma Merkezi Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı Nilüfer Zekai Gümüşdiş Ortaokulu Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı Nilüfer Abdurrahman Vardar Ortaokulu Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı Nilüfer Karamehmet Ortaokulu Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı Nilüfer Dilek Özer Ortaokulu Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı Nilüfer Süleyman Cura Ortaokulu Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı

5 GEMİ YAPIMI Gemi Yapımı alanı; gemi inşa, yat inşa, gemi donatım yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

6 GEMİ YAPIMI Gemilerin teknik ve ekonomik yönden uzun ömürlü olması ve dünya ticaret hacminin de yaklaşık olarak % 95'inindenizyolu taşımacılığı ile yapılması, gemi yapımı sanayisini daha da önemli kılmaktadır.

7 GEMİ YAPIMI Alanın Altında Yer Alan Dallar ▲ Gemi İnşa, ▲ Yat İnşa, ▲ Gemi Donatım dallarında eğitim verilmektedir.

8 GEMİ YAPIMI Eğitim ve Kariyer İmkanları Lise öğrenimlerini bu alanda tamamlayan ve diploma almaya hak kazanan öğrenciler, alanının devamı niteliğindeki programların veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksekokuluna sınavsız geçiş yapabilir ve meslek yüksekokullarını başarıyla bitirenler ÖSYM tarafından yapılan “Dikey Geçiş Sınavı”nda başarılı oldukları takdirde, alanları ile ilgili dört yıllık fakültelerde de öğrenim görebilirler. Ayrıca YGS ve LYS sınavında başarılı olanlar diğer yükseköğrenim kurumlarını tercih edebilirler.

9 GEMİ YAPIMI Eğitim ve Kariyer İmkânları Gemi inşacısı, kamuya ve özel sektöre ait açık havada tersanelerde ve dizayn bürolarında çalışmaktadır. Yat inşacısı, ahşap ve kompozityat yapan tersanelerde, dizayn bürolarında, devlete veya özel sektöre ait tersanelerde üretim, tasarım, montaj, bakım ve onarım alanlarında çalışmaktadır. Gemi donatımcısı, kamuya ve özel sektöre ait tersanelerde, gemi donatımında ve dizayn bürolarında çalışmaktadır

10 GEMİ YAPIMI 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında Bursa’da Bu Alanın Olduğu Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri İlçeOkul Adı 1GemlikGemlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

11 GIDA TEKNOLOJİSİ Gıda analizleri için gerekli temel fiziksel- kimyasal işlemler, ham maddelerde ve işlenmiş gıdalarda duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite kontrol analizleri, üretim süreci kontrolleri, gıda ambalajları, etiketleri ve kontrolleri, Süt ve süt ürünleri, taze meyve sebzeler ve ürünleri, et ve et ürünleri, hububat ve hububat ürünleri, bitkisel yağ, alkollü ve alkolsüz içecekler, çay, özel gıdalar işleme ile ilgili bilgi, becerileri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

12 GIDA TEKNOLOJİSİ Alanın Altında Yer Alan Dallar ▲ Gıda Kalite Kontrol ▲ Gıda İşleme dallarında eğitim verilmektedir.

13 GIDA TEKNOLOJİSİ Eğitim ve Kariyer İmkanları Lise öğrenimlerini bu alanda tamamlayan ve diploma almaya hak kazanan öğrenciler, alanının devamı niteliğindeki programların veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksekokuluna sınavsız geçiş yapabilir ve meslek yüksekokullarını başarıyla bitirenler ÖSYM tarafından yapılan “Dikey Geçiş Sınavı”nda başarılı oldukları takdirde, alanları ile ilgili dört yıllık fakültelerde de öğrenim görebilirler. Ayrıca YGS ve LYS sınavında başarılı olanlar diğer yükseköğrenim kurumlarını tercih edebilirler.

14 GIDA TEKNOLOJİSİ Farklı ölçekte gıda üretimi (süt, et, meyve, sebze, hububat, bitkisel yağ vb.) yapan kamu ve özel firmaların üretim süreçlerinde ve kalite kontrol laboratuvarlarında Gıda Teknisyeni olarak çalışabilirler.

15 GIDA TEKNOLOJİSİ 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında Bursa’da Bu Alanın Olduğu Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri İlçeOkul Adı 1 İznikEşrefzade Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2 KaracabeyKaracabey İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3 KaracabeyKaracabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 4 MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 5 MustafakemalpaşaNilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 6 Nilüfer Görükle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 7 Osmangazi Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 8 YıldırımFaik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

16 GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ Giyim Üretim Teknolojisi alanı; Kadın Giyim Modelistliği, Erkek Giyim Modelistliği, Çocuk Giyim Modelistliği, İç Giyim Modelistliği, Hazır Giyim Model Makineciliği, Deri Giyim, Kadın Terziliği, Erkek Terziliği, Kesim ve Konfeksiyon Makineleri Bakım Onarımı dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Giyim, kültürel ifadenin bir aracı, bir yaşam tarzı ve kişisel olarak kendini ifade etmenin bir yoludur. Bu alan sanatı ve tekniği birleştirerek ürün ortaya çıkarmaktadır.

17 GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ Alanın Altında Yer Alan Dallar ▲ Kadın Giyim Modelistliği, ▲ Erkek Giyim Modelistliği, ▲ Çocuk Giyim Modelistliği, ▲ İç Giyim Modelistliği, ▲ Hazır Giyim Model Makineciliği, ▲ Deri Giyim ▲ Kadın Terziliği, ▲ Erkek Terziliği, ▲ Kesim, ▲ Konfeksiyon Makineleri Bakım Onarım dallarında eğitim verilmektedir.

18 GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ Eğitim ve Kariyer İmkanları Lise öğrenimlerini bu alanda tamamlayan ve diploma almaya hak kazanan öğrenciler, alanının devamı niteliğindeki programların veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksekokuluna sınavsız geçiş yapabilir ve meslek yüksekokullarını başarıyla bitirenler ÖSYM tarafından yapılan “Dikey Geçiş Sınavı”nda başarılı oldukları takdirde, alanları ile ilgili dört yıllık fakültelerde de öğrenim görebilirler. Ayrıca YGS ve LYS sınavında başarılı olanlar diğer yükseköğrenim kurumlarını tercih edebilirler.

19 GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ Bu meslekteki elemanlar hazır giyim işletmelerinde, modaevlerinde, terzilerde, kendi atölyelerinde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilirler. Bu alanda çalışanlar görevini yaparken diğer çalışanlarla iş birliği içinde bulunmak ve görevini eş güdüm hâlinde yürütmek durumundadır. İş, elle ve/veya makinelerle çalışmayı gerektirmektedir. Çalışma ortamlarının iyi aydınlatılmış ve ergonomik olması, iş güvenliği ve çalışanların sağlığının ön planda olması verimli ve kaliteli üretimin temelidir.

20 GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında Bursa’da Bu Alanın Olduğu Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri İlçeOkul Adı 1 GemlikKoza Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2 İnegölİnegöl Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3 İnegölNene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 4 İnegölİnegöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 5 İznikİznik Çok Programlı Anadolu Lisesi 6 KaracabeyKaracabey İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 7 MudanyaMudanya Dörtçelik Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi 8 MustafakemalpaşaNilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9 Nilüfer Hüseyin Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10 OrhangaziErenler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

21 GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ 11 Osmangazi Ali Osman Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12 Osmangazi Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 13 Osmangazi Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 14OsmangaziOsmangazi İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 15OsmangaziFatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 16 YıldırımYiğitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

22 GRAFİK VE FOTOĞRAF Bir mesajı görsel yolla belirli bir hedef kitleye ulaştırmak amacıyla tasarımları elle ve bilgisayarla sanatsal ölçütler içinde hazırlama, ürün veya konunun fotoğrafını çekme, çektiği fotoğrafları baskıya hazır hâle getirme yeterliklerinin, çeşitli özelliklerdeki klasik veya otomatik banyo ve baskı sistemlerinin çalışmaları hakkında yeterliklerin kazandırıldığı alandır.

23 GRAFİK VE FOTOĞRAF Alanın Altında Yer Alan Dallar ▲ Grafik, ▲ Fotoğraf dallarında eğitim verilmektedir.

24 GRAFİK VE FOTOĞRAF Eğitim ve Kariyer İmkânları Meslek lisesinden sonra “Yükseköğretime Geçiş Sınavı”nda başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Sınavsız yerleşebilecekleri ön lisans programları da mevcuttur. Ayrıca “Özel Yetenek Sınavı” ile Güzel Sanatlar Fakültelerinin ve Eğitim Fakültelerinin ilgili bölümlerine girebilirler.

25 GRAFİK VE FOTOĞRAF Eğitimini tamamlayarak iş hayatında gerekli yeterlilikleri kazanan meslek elemanları, grafik ve fotoğraf ile ilgili işletmelerde kariyer yapabilirler.

26 GRAFİK VE FOTOĞRAF 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında Bursa’da Bu Alanın Olduğu Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri İlçeOkul Adı 1İnegölİnegöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2KaracabeyKaracabey İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3KestelKestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 4MustafakemalpaşaNilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 5 Nilüfer Feriha Uyar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 6 Osmangazi Osmangazi Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 7 Osmangazi Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 8 Osmangazi Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9 Osmangazi İlhan Parseker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10YıldırımFaik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11YıldırımYıldırım İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

27 GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ Güzellik ve saç bakım hizmetleri alanı altında yer alan saç bakımı, cilt bakımı, vücut bakımı ve makyaj dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

28 GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ Alanın Altında Yer Alan Dallar ▲ Saç Bakımı, ▲ Cilt Bakımı, ▲ Vücut Bakımı, ▲ Masaj dallarında eğitim verilmektedir.

29 GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ Eğitim ve Kariyer İmkanları Lise öğrenimlerini bu alanda tamamlayan ve diploma almaya hak kazanan öğrenciler, alanının devamı niteliğindeki programların veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksekokuluna sınavsız geçiş yapabilir ve meslek yüksekokullarını başarıyla bitirenler ÖSYM tarafından yapılan “Dikey Geçiş Sınavı”nda başarılı oldukları takdirde, alanları ile ilgili dört yıllık fakültelerde de öğrenim görebilirler. Ayrıca YGS ve LYS sınavında başarılı olanlar diğer yükseköğrenim kurumlarını tercih edebilirler.

30 GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ Kuaförlük mezunu olan kişi, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı olan halk eğitim merkezlerinde, mesleki eğitim merkezlerinde, meslek liselerinde, ustalık ve usta eğiticilik belgelerini almak şartıyla sözleşmeli usta eğitici olarak öğretmen gözetimde görev alabilirler. Özel kurum ve kuruluşların kuaför salonlarında, tiyatro ve TV stüdyolarında ve kendilerine ait iş yerlerinde çalışabilirler

31 GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında Bursa’da Bu Alanın Olduğu Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri İlçeOkul Adı 1GemlikKoza Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2İnegölNene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3KestelKestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 4MustafakemalpaşaNilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 5 Nilüfer Görükle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 6OrhangaziErenler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 7 Osmangazi Osmangazi Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 8 Osmangazi TOKİ Cahit Zarifoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9 Yenişehir Yenişehir Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10YıldırımFaik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

32 HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ Halkla ilişkiler ve organizasyon hizmetleri, kurumu tanıtma, kurumun çalışmaları ve kurum hakkında çevrede olumlu izlenimler oluşturabilecek ilişkileri kurma ve bu amaçla gerekli faaliyetleri planlanma, geliştirme ve yürütme, şirketleri müşterilere, müşterileri şirketlere tanıtma, müşterilerle olumlu ilişkiler geliştirilmesi için gerekli çalışmaları yürütme, organizasyon düzenleme sürecini takip etme, yardımcı hizmetleri temin etme yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin verildiği alandır.

33 HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ Altında Yer Alan Dallar ▲ Halkla İlişkiler, ▲ Müşteri Temsilciliği, ▲ Kamuoyu Araştırmacılığı, ▲ Organizasyon Sorumlusu, ▲ Fuar Organizasyon Sorumlusu dallarında eğitim verilmektedir.

34 HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ Eğitim ve Kariyer İmkanları Lise öğrenimlerini bu alanda tamamlayan ve diploma almaya hak kazanan öğrenciler, alanının devamı niteliğindeki programların veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksekokuluna sınavsız geçiş yapabilir ve meslek yüksekokullarını başarıyla bitirenler ÖSYM tarafından yapılan “Dikey Geçiş Sınavı”nda başarılı oldukları takdirde, alanları ile ilgili dört yıllık fakültelerde de öğrenim görebilirler. Ayrıca YGS ve LYS sınavında başarılı olanlar diğer yükseköğrenim kurumlarını tercih edebilirler.

35 HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ Halkla ilişkiler ajanslarında, özel kurum ve kuruluşların, kamu kurum ve kuruluşlarının halkla ilişkiler, kurumsal iletişim ve tanıtım bölümlerinde, görsel ve işitsel medya kuruluşlarında, medya takip ajanslarında, kamuoyu ve piyasa araştırma şirketlerinde, reklam ajanslarında, haber ajanslarında, çağrı merkezlerinde, şirketlerin müşteri ilişkileri birimlerinde, organizasyon ve fuar şirketlerinde, turizm şirketlerinde, ticaret odaları vb. yerlerde çalışabilirler.

36 HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında Bursa’da Bu Alanın Olduğu Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri İlçeOkul Adı 1İnegölNene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2MudanyaMudanya Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3 Nilüfer Havva Aslanoba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 4YıldırımYıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 5YıldırımFaik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

37 BAŞARILAR… BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ


"MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları