Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1-Karşımıza gelen ekranı ileri diyerek geçiyoruz..

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1-Karşımıza gelen ekranı ileri diyerek geçiyoruz.."— Sunum transkripti:

1 1-Karşımıza gelen ekranı ileri diyerek geçiyoruz.

2 2-Bu ekranda sözleşme bilgileri yer almaktadır. Sözleşmeyi kabul edip ileri butonuna tıklayalım.

3 3-Bu ekranda bizlere kurulum ayarlaması sorulmaktadır. Normal kurulumda Nod32 Antivirusun sistemi koruması için gerekli standart ayarını seçebiliriz. Bu ayar kullanıcı için yeterlidir. Özel ayarı seçersek tüm ayarları manuel olarak yapmak durumundayız. Normal ayarlar bizim için Nod32 tarafından ayarlanmış standart sistemi korumak için yeterli ayarlardır. Kurulumdan sonrada istediğimiz ayarda değişiklik yapmamız mümkündür. Biz normal olanı seçip ileri butonuna tıklatarak ilerleyelim.

4 4-Bu ekranda bize gerekli güncellemeleri sisteme almak için kullanıcı adı ve parola sorulmaktadır. Şunu da belirtmekte yarar var Nod32 Antivirus kurulum sırasında kurulum şifresi aktivasyon talep etmemektedir. Zaten lisans aldığınız zamanda size kullanıcı adı şifre verilir bu bilgiler ile Antivirus yazılımınızı güncellersiniz. Zaten güncel olmayan bir Antivirus hiçbir şey ifade etmez.Ben bu ekrana bilgilerimi girip ileri butonuna basıyorum.Ürününüz 30 günlük demo ise bu ekran size sorulmayacak 30 gün sürekli güncellemeler yapılacaktır.

5 5-Bu ekranımızda bize Threat Sense ayarları sorulmaktadır. Biz bu seçeneği aktif ediyoruz.Bu seçeneği aktif etmemizin sebebi sistemde virus olmayıp tehlikeli gibi olan ve tehlike oluşturması gözü ile bakılan dosyalar bizim onayımız ile Eset firmasına yollanır incelenir.Bu inceleme sonunda bu dosya zararlı ise bu dosyanın virus olarak gerekli işlemi görmesi için tarama motorlarında gerekli güncellemeler yapılır.Bizimde oluşan tehditlere karşı tarama motorlarına yolladığımız bu bildirimler bilişim adına fayda sağlar.

6 6-Bu ekranda sistemde istenmeyen uygulamalara sebep olabilecek yazılımların algılanıp algılanmaması sorulmaktadır.Biz bu seçeneği “istenmeyen uygulamaların algılamasını etkinleştir” olarak belirliyoruz ileride spesifik bir uygulamamız var ise ve bu Nod32 antivirus tarafından engellenir ise bunun engellenmesini devre dışı bırakabiliriz.Yukarıda da belirttiğimiz gibi “istenmeyen uygulamaların algılamasını etkinleştir” seçeneğini seçip ileri butonunu tıklıyoruz.

7 7-Bu ekrana kadar olan ayalarmaları kısa ve basit olarak gerçekleştirdik.Şimdi Yükle butonuna basıp kurulumu gerçekleşritiyoruz.

8 8-Kurulum işlemimiz bitti şimdi bizden restart istemiyor ama sistemi yeniden başlatmamızda yarar var işletim sistemimizi yeniden başlatıp gerekli kontrolleri yapıp gerekli birkaç özelliğe değineceğiz.Son butonuna tıklayalım. 10-Resimdeki gibi görev çubuğundan Nod32 ikonuna tıklayarak “pencerede aç” seçeneğini tıklatıp yapmamız gereken ayarları yapıp birkaç özelliğine bakalım.

9 11-Açılan ekranda sade bir tasarım göze çarpmaktadır. İlk ekranımız Koruma durumunu göstermektedir.Bu aşamada güncellememiz yapılmış olup işletim sistemimiz güncel sorunsuz bir yapı işlemektedir.

10 12-Bilgisayar taraması ekranında smart ve özel tarama bulunmaktadır. Dilersek bu ekrandan sistemi manuel olarak taratabiliriz.

11 13-Güncelleme ekranında Antivirus güncelliği hakkında bilgi verilmektedir. Güncelleme için gerekli kullanıcı adı şifre daha önce girilmediyse ve değiştiyse buradan değiştirilebilir ve yeniden girilebilir.

12 14-Aşağıdaki ekranımızda ise programın ayarlar kısmı bulunmaktadır bu kısım program üzerinde birçok değişikliğin yapılabildiği bir ekrandır. Şu an ekranda kısıtlı bir görünüme sahiptir. Bu ekranda F5 tuşuna basılarak gerekli ayarların yapıldığı konfigürasyon ekranına gireceğiz. Biz bu ekranda temel birkaç özellik değiştireceğimiz için ekran görüntüsünü aşağıdaki kısımda göreceksiniz. Sözü uzatmadan değiştireceğimiz ayarlara başlayalım.


"1-Karşımıza gelen ekranı ileri diyerek geçiyoruz.." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları