Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DERS : HAYAT BİLGİSİ 2. SINIF

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DERS : HAYAT BİLGİSİ 2. SINIF"— Sunum transkripti:

1 DERS : HAYAT BİLGİSİ 2. SINIF

2 SUYUN MACERASI

3 SU HAYATTIR

4 ÜNİTENİN ÖZETİ Suyun hal değişimini gözlemleyerek madenin kaybolmadığını,sadece hal değiştirdiğini fark eder.Maddenin üç halini gözlemler ve sınıflandırır.Dünyanın hareketlerini kavrar Bir hafta boyunca hava durumunu gözlemler ve sınıfta sunar.

5 ÜNİTENİN ÖZETİ Mevsimleri gözlemleyerek özelliklerini sınıfta anlatır.Gökyüzünde neler olduğunu gözlemler ve araştırır.Doğal afetleri ve önlemlerini araştırır .İnsanlar yaşamak için neye ihtiyaç duyar? Sorusuna cevap arar.Doğal ve yapay çevreyi öğrenir.Çevre temizliğinin önemini anlar.

6 ÜNİTENİN KAZANIMLARI Suyun hal değişimini gözlemleyerek madenin kaybolmadığını, sadece hal değiştirdiğini kavrar. Maddenin üç halini gözlemler ve sınıflandırır. Dünyanın hareketlerini kavrar. Takvimi kullanarak hava durumundaki değişiklikleri günlük ve haftalık olarak gözlemler , gözlem sonuçlarını grafikle gösterir ve yorumlar. Hava su ve toprakta mevsimlere bağlı olarak meydana gelen değişiklikleri gözlemler.

7 ÜNİTENİN KAZANIMLARI Gökyüzünü gözlemler ve gözlemlediği gök cisimlerini listeler. Başka ülkelerde , doğal afetlere karşı alınan önlemlerini araştırır. Ve ülkemizde alınan önlemlerle karşılaştırır. Canlıların hayatta kalabilmeleri için nelere ihtiyaçları olduğunu araştırır. Doğal ve yapay çevre arasındaki benzerlik ve farklılıkları ifade eder. Yaşadığı çevreyi temiz tutmasının kendi sağlığı ve gelişimiyle ilişkili olduğunu kavrar.

8 TEMEL SORU SU OLMASAYDI NELER OLURDU?

9 ÜNİTE SORULARI Su nereye gidiyor?
Madde denilince aklınıza neler geliyor? Dünya dönerken neler oluyor? Bugün hava nasıl? Mevsimlerde meydana gelen değişiklikler nelerdir? Gökyüzü size neler hatırlatmaktadır? Dünyada yaşanan doğal afetler nelerdir? Neler olmadan yaşanmaz? İnsan nasıl bir çevrede yaşar ?

10 İÇERİK SORULARI Su döngüsü ne demektir?
Katı, sıvı, gaz maddelere örnek veriniz. Gece gündüz ve mevsimler nasıl oluşur? Bu hafta hava nasıl oldu? İçinde bulunduğumuz mevsimin özellikleri nelerdir? Gündüz ve gece gökyüzünde neler var? Dünyada doğal afetlere karşı ne önlemler alınır? Su verilmeyen bir bitkiye ne olur? Çevremizi güzelleştirmek için neler yapabiliriz

11 PROJE SUYUN MACERASI Bu proje öğrencilerimin 21.yüzyıl becerilerini geliştirmesine aşağıdaki yollarla yardımcı olacaktır: Suyun hikayesinden yola çıkarak çıkarımlarda bulunmak İşbirliğine dayalı çalışmalar için sorumluluğu paylaşmak.

12 ÖĞRENCİ GEREKSİNİMLERİNİ BELİRLEME ARACI
Amacım, Öğrencilerin suyun dolanımı ile ilgili gözlem yaparak ve veri toplayarak suyun dolanımın canlılar için önemini kavramalarını sağlamak. Suyun canlılar için önemini araştırmak. Bu verileri, beyin fırtınası, düşün-eşleş-paylaş, araştırma,soru sorma vb. öğrenim araçları ile belirleyeceğim.

13 TALİA YAŞAR BAKDUR İ.Ö.O SEVİNÇ KARADAĞ İNTELÖĞRETMEN KURSU
ÜNİTE SUNUMU

14 TEŞEKKÜRLER SU HAYATTIR


"DERS : HAYAT BİLGİSİ 2. SINIF" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları