Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1.Christy ‘nin rahatsızlığını anlayan ilk kim olmuştur? A) Doktoru B)Annesi C)Babası D) Kardeşleri.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1.Christy ‘nin rahatsızlığını anlayan ilk kim olmuştur? A) Doktoru B)Annesi C)Babası D) Kardeşleri."— Sunum transkripti:

1 1.Christy ‘nin rahatsızlığını anlayan ilk kim olmuştur? A) Doktoru B)Annesi C)Babası D) Kardeşleri

2  Cevap:B ANNESİ

3 2.Aşağıdakilerden hangisi Christy’nin kardeşlerinden biri değildir? A) Patty B) sean A) Patty B) sean C) peter D)Bob C) peter D)Bob

4  CEVAP:

5 3.Chirst’nin babası ne iş yapmaktadır? A)Duvar ustasıdır B) Makine mühendisidir C)Mimardır D)Tamircidir

6  CEVAP:A

7 4.Christy ilk tekerlekli arabasına ne ad vermiştir? A. Daniel B. Chery C. Brown D. Henry

8  CEVAP :D

9 5.Christy’nin ilk öğrendiği harfler hangileridir? A)Annesinin adının harfleri B)Hoşlandığı kızın adının baş harfleri C)Kendi adının baş harfleri C)Kendi adının baş harfleri D)Alfabedeki ilk iki harf D)Alfabedeki ilk iki harf

10  CEVAP:C

11 6.Christy’nin sol ayağıyla yazmayı öğrendiği ilk sözcük nedir? A.“Anne” sözcüğü B. “Baba” sözcüğü C. Adının ve soyadının ilk harfleri D. “Kardeş” sözcüğü

12  CEVAP:A

13 7.Christy’nin rahatsızlığı nedir? A.Çocuk felci geçirmiştir B. Beyin felci geçirmiştir C. Ateşli bir hastalık geçirmiştir D. Yüz felci geçirmiştir D. Yüz felci geçirmiştir

14  CEVAP :B

15 8.Crhristy’nin boyalarla tanışması kaç yaşında ve nasıl olmuştur? A)Christy on yaşındayken annesinin aldığı boyalarla B)Christy on yaşındayken Noel Babanın hediye ettiği boyalarla C)Christy on sekiz yaşındayken kız arkadaşı tarafından hediye edilen boyalarla D)Christy on sekiz yaşındayken doktorun verdiği boyalarla

16  CEVAP:B

17 9.Christy’nin hoşlandığı müzik türü nedir?  A) Pop B) Latin müzikleri C)Klasik müzik D)Jazz

18  CEVAP:C

19 10.Christy tedavi için nereye götürüldü? A) Londra’ya B)Dublin’e A) Londra’ya B)Dublin’e C)Paris’e D)Amsterdam’a C)Paris’e D)Amsterdam’a

20  CEVAP:B

21 11.Christy ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? A)İrlanda edebiyatının önemli bir yazarıdır. B)Sol ayağıyla yazı yazabilmekte ve resim yapabilmektedir. C)Geçirdiği hastalıktan dolayı ancak on yaşında yürümeye başlamıştır. D)Dublin’de doğup büyümüştür.

22  CEVAP:C

23 12.Christy’i hikayeler yazmaya iten nedir? A)Resim yapmak sıkıcı geldiği için hikaye yazmaya başlamıştır. B)İnsanlardan farklı olduğunu düşündükçe ümitsizliğe kapılması onu hikaye yazmaya itmiştir. C)Annesi teşvik ettiği için yazmaya başlamıştır. D)Resim yapmak zor geldiği için hikaye yazmaya başlamıştır

24  CEVAP:B

25 13.Christy’nin en çok sevdiği yazar kimdir?  A. Charles Dickens B. Tolstoy C. Oscar Wilde D. Jack London

26  CEVAP:A

27 14.“Sol Ayağım” adlı eserin türü nedir?  A. Roman B. Otobiyografi C. Deneme D. Söyleşi

28  CEVAP:B

29  15.Christy otobiyografini yazmak için ilk denemeyi kaç yaşında yapmıştır?  A. 21 B. 20 C. 19 D. 18

30  CEVAP:D

31 16.Christy’ne annesi yeni bir oda yaptırmaya neden ihtiyaç duyuyor? A)Yazı çalışmalarını rahat yapması için. B)Onun ayrı bir dünyası olduğunu fark etmesi C)Christy’nin sinirli bir yapısının olması D)Evin git gide kalabalıklaşması

32  Cevap:A

33 17.Yazılarını sol ayağıyla yazan Christy ilk otobiyografisini niçin kardeşine yazdırmıştır? A)Sol ayağını kullanmaktan sıkıldığı için. B)Doktoru sol ayağını kullanmayı yasakladığı için C)Hissettiklerini kardeşleriyle paylaşmak için. D)Kardeşi yazı yazmayı sevdiği için.

34  CEVAP:B

35 18.Christy’e yazar olması konusunda yardımcı olan, ona ders veren, onu yönlendiren kimdir? A. Annesi A. Annesi B. Babası B. Babası C. Doktoru Robert Collis C. Doktoru Robert Collis D. Öğretmeni Guthrie D. Öğretmeni Guthrie

36  CEVAP:C

37  Cristy tedavi olmak için nereye kiminle ve ne ile gidiyor? A)Londra’ya,annesiyle,uçakla B)Brüksel’e doktoruyla,arabayla C)Londra’ya doktoruyla,uçakla D)Dublin’e annesiyle,arabayla

38  CEVAP:A


"1.Christy ‘nin rahatsızlığını anlayan ilk kim olmuştur? A) Doktoru B)Annesi C)Babası D) Kardeşleri." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları