Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU TEOG İLK 3 ÖĞRENCİSİ –Taha Emir Arslan –Bican Çağrı Göksel – Ramazan Duyar.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU TEOG İLK 3 ÖĞRENCİSİ –Taha Emir Arslan –Bican Çağrı Göksel – Ramazan Duyar."— Sunum transkripti:

1 MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU TEOG İLK 3 ÖĞRENCİSİ –Taha Emir Arslan –Bican Çağrı Göksel – Ramazan Duyar

2 Taha Emir Arslan 1.TEOG 120 D, 2. TEOG 119 D Bican Çağrı Göksel 1. TEOG 117 D 2. TEOG 119 D Ramazan Duyar 1. TEOG 114 D 2. TEOG 118 D Taha Emir Arslan 1.TEOG 120 D, 2. TEOG 119 D Bican Çağrı Göksel 1. TEOG 117 D 2. TEOG 119 D Ramazan Duyar 1. TEOG 114 D 2. TEOG 118 D

3  TEOG ÖNCESİ ÇALIŞMA SÜRECİ  TEOG ‘A AZ KALA PSİKOLOJİK HAZIRLIK  TEOG SONRASI  SORU-CEVAP

4  Bu işi başarabilirim düşüncesine ve potansiyelinize inanarak yola çıkın.  7. sınıfın yazılılarının bitmesi ile öğretmenlerin de desteği ile 8. sınıf konularına çalışmaya başlamak, 8. sınıfta iş yükünü azaltıyor.  İlk Teog okullar açıldıktan 2 ay sonra yapıldığı için fazla çalışma zamanı olmuyor. Bu sebepten dolayı 7. sınıf sonunda çalışmaya başlamak önemli bir avantaj sağlıyor.

5  Konu anlatımlı kitaplardan 8. sınıf konularına çalışın, tekrar yapın ve test çözün. Çok fazla değil günlük sadece 1 -2 saat.  Çalışmak zor da olsa gayret edin ve hedefinizi hayal ederek çalışın.  Kendinize inancınız size gerekli gücü, azmi verecektir.

6  Dersleri önemsek son derece önemli.  İşinizi ciddiye alın çünkü ;  Zamanınız kısıtlı.  İstikrarlı çalışmak başarıyı getirir.(Her gün 30 dk konu tekrarı + 100 soru gibi)  Dersi derste dinleyin.Kaçırdığınız küçük bir nokta o konuda sıkıntı yaşamanıza sebep olabilir.

7  Her gün ders çalışmak olmaz. Bir süre sonra yorulacaksınız ve belki bu yarışı bırakmanıza bile sebep olabilecek bıkkınlık hissine neden olabilir.  Bu yüzden haftanın 1 günü kendinize, hobilerinize, ailenize ayırın.Bilgisayarı da sadece bu izin gününüzde kullanın.  Ailenizle sohbeti ihmal etmeyin. Bu hazırlık sürecinde en çok onların desteğine ihtiyacınız var.

8  Çıkmış soruların çözümü önemli, Deneme sınavında çözdüğünüz sorular ile Teog da çıkmış soruların stili arasında farklılıklar olabiliyor.  Çözdüğünüz testlerde yanlış çıkan cevaplarınızın peşine düşün. Ancak bu şekilde yükselebilirsiniz.

9  Spor yapmak önemli. Haftanın en az 2 günü bir spor dalıyla uğraşın, vakit ayırın. Bunun için Beden Eğitimi dersleri çok iyi bir fırsat.  Haftasonları da Futbol,Basketbol,Yürüyüş gibi sporları yapabileceğiniz güzel alanlar mevcut.

10  Uyku çok önemli. Ama düzenli ve yeteri kadar. Günlük 7.5 - 8 saatlik bir uyku yeterli olacaktır.  Geceleri de vaktinde uyumalısınız. Saat 21.30-22.00 gibi yatağınızda olun.

11  Beslenmenize dikkat edin.  Beyin glikozla çalışır.Bunu da meyvelerden alabilirsiniz.  Sınavlardan önce çikolata yemek kendimizi iyi hissettiriyordu. Rahatlamamızı ve dikkatimizi daha iyi toplamamıza yardımcı olduğunu düşünüyoruz.  Fındık, ceviz gibi kuruyemişler de düzenli tükettiğimiz besinler arasında.  Ek olarak su tüketimini ihmal etmeyin. Vücuttaki zararlı, stres yaratabilecek maddeleri ancak bol su tüketerek etkisiz hale getirebilirisiniz.

12  Günlük çalışma sistemi;  Her gün çalışmaya ortalama olarak 3, 3 buçuk saat ayırdık.  Eve gidince 30 dk konu tekrarı, sonra test çözümü.  Günlük ortalama 100- 150 soru çözdük.  Önemli olan bunu her gün yapabilmek. (İSTİKRAR)

13  Telefon kullanmadık. Varsa da özelliksiz, sadece arama işine yarayan telefon kullandık.

14  Emek verin, kendinize inanın, başaracağınıza inanın.  Eksiklerinize çalışın, diğer dersleri de ihmal etmeyin.

15  Rahatlamış hissediyoruz. Emeklerimizin karşılığını almak güzel.  Çalışmalarımıza 1 hafta ara verdik.  3. sınavlar için çalışmaya devam edeceğiz.  Konu tekrarı ve 50 soru gibi.

16


"MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU TEOG İLK 3 ÖĞRENCİSİ –Taha Emir Arslan –Bican Çağrı Göksel – Ramazan Duyar." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları