Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ZARARLI MADDELERİN BOŞALTIMI İstanbul, Kadıköy’de belediye ekipleri tarafından tespit edilen bu ev görenleri hayrete düşürdü. Mahalleliler eve: ÇÖP.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ZARARLI MADDELERİN BOŞALTIMI İstanbul, Kadıköy’de belediye ekipleri tarafından tespit edilen bu ev görenleri hayrete düşürdü. Mahalleliler eve: ÇÖP."— Sunum transkripti:

1

2

3

4 ZARARLI MADDELERİN BOŞALTIMI

5 İstanbul, Kadıköy’de belediye ekipleri tarafından tespit edilen bu ev görenleri hayrete düşürdü. Mahalleliler eve: ÇÖP EV adını koydu!

6 Evin bu hale gelmesindeki sebep ne olabilir?

7 Çöpler, atık maddeler yaşamımızın önemli bir unsurudur. Üretimin olduğu her alanda kesinlikle bir atık madde var olacaktır.

8 Vücudumuz da besinlerden enerji üretip, bizim yaşamamızı sağlarken bir takım atık maddeler ortaya çıkar. Aslı biraz sıkıştım, lavaboya gidip geleceğim…

9 Vücudumuzdaki atık maddelerin dışarı atılmasını sağlayan sistemimiz“BOŞALTIM SİSTEMİ” ‘dir. Vücudumuzdaki atık maddelerin dışarı atılmasını sağlayan sistemimiz“BOŞALTIM SİSTEMİ” ‘dir. Benim adım Böbrek. Boşaltım sisteminin en önemli görevi benimdir.

10 Vücudumuzun ürettiği enerjiden ortaya çıkan atık maddeler kanımıza karışır. Vücudumuzun ürettiği enerjiden ortaya çıkan atık maddeler kanımıza karışır. Kan atık maddelerden böbreklerde temizlenir ve açığı İDRAR adı verilen madde çıkar. Kan atık maddelerden böbreklerde temizlenir ve açığı İDRAR adı verilen madde çıkar.

11

12 Vücudumuzda iki adet böbrek vardır. Vücudumuzda iki adet böbrek vardır. Böbreklerimiz; Kanın süzülerek zararlı maddelerden ayrıştırılmasını sağlar. Böbreklerimiz; Kanın süzülerek zararlı maddelerden ayrıştırılmasını sağlar.

13 İki böbreğe bağlı olan iki tane de idrar borumuz vardır. İki böbreğe bağlı olan iki tane de idrar borumuz vardır. İdrarın böbreklerden idrar kesesine aktarılmasını sağlar.

14 İdrar vücudumuzdan oluşur oluşmaz atılmaz. Belirli bir miktar biriktirilir. İdrar vücudumuzdan oluşur oluşmaz atılmaz. Belirli bir miktar biriktirilir. Böylece sürekli tuvalet ihtiyacımızı gidermek zorunda kalmayız. Böylece sürekli tuvalet ihtiyacımızı gidermek zorunda kalmayız.

15 İdrar kesesi idrarın vücuttan atılıncıya kadar biriktirildiği yerdir. İdrar kesesi idrarın vücuttan atılıncıya kadar biriktirildiği yerdir. Çizgi film çok güzel. Tuvalete bitince giderim…

16 Tuvaletiniz geldiği halde bekletmek vücudumuz için zararlıdır. Böbreklerde taş oluşmasına neden olabilir ! Tuvaletiniz geldiği halde bekletmek vücudumuz için zararlıdır. Böbreklerde taş oluşmasına neden olabilir !

17 Üretra boşaltım sisteminde atıkların son geçtiği bölgedir. İdrarın vücuttan atılmasını sağlar. Boşaltım sisteminin son elemanıdır. Boşaltım sisteminin son elemanıdır.

18 Az önce gördüğümüz boşaltım sistemi yapıları dışında şu organlarımız da boşaltım yapmaktadır. Az önce gördüğümüz boşaltım sistemi yapıları dışında şu organlarımız da boşaltım yapmaktadır. Besinlerin sindirimi sonucu oluşan atık maddelerin vücuttan atılmasını sağlar. Besinlerin sindirimi sonucu oluşan atık maddelerin vücuttan atılmasını sağlar.

19 Az önce gördüğümüz boşaltım sistemi yapıları dışında şu organlarımız da boşaltım yapmaktadır. Solunum ile ortaya çıkan karbondioksitin dışarıya atılmasını sağlar. Solunum ile ortaya çıkan karbondioksitin dışarıya atılmasını sağlar.

20 Az önce gördüğümüz boşaltım sistemi yapıları dışında şu organlarımız da boşaltım yapmaktadır. Deri, terleme yolu ile vücudumuzdan su ve tuz atılmasına yardımcı olur. Deri, terleme yolu ile vücudumuzdan su ve tuz atılmasına yardımcı olur.

21 Boşaltım sistemimizin sağlıklı olarak çalışabilmesi, böbreklerimize bağlıdır.

22 Böbreklerimizin sağlıklı çalışması için şunlara dikkat etmemez gerekir: BOL SU İÇMELİYİZ !

23 Böbreklerimizin sağlıklı çalışması için şunlara dikkat etmemez gerekir: ÇOK TUZLU, BAHARATLI YİYECEKLERDEN UZAK DURMALIYIZ!

24 Böbreklerimizin sağlıklı çalışması için şunlara dikkat etmemez gerekir: BÖBREKLERİMİZİ SICAK TUTMALI, ÜŞÜTMEMELİYİZ!

25 Böbreklerimizin sağlıklı çalışması için şunlara dikkat etmemez gerekir: İDRARIMIZ GELDİĞİNDE BEKLETMEMELİYİZ.

26 Boşaltım Sisteminde Yolculuk

27


"ZARARLI MADDELERİN BOŞALTIMI İstanbul, Kadıköy’de belediye ekipleri tarafından tespit edilen bu ev görenleri hayrete düşürdü. Mahalleliler eve: ÇÖP." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları