Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SUNUM / SUNUŞ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SUNUM / SUNUŞ."— Sunum transkripti:

1 SUNUM / SUNUŞ

2 SUNUM NEDİR? Sunum, iletmek istediğiniz mesajları karşı tarafa direkt olarak anlatmaktır. İster sadece birkaç kişi önünde olsun, ister kalabalık bir toplumun önünde olsun fark etmez, etkili bir sunum her ortamda başarılı olmanızı sağlayacaktır. Size doğru gelen bir fikri, karşı taraf doğru olarak kabul etmeyebilir. Karşı tarafında savunduğunuz düşünceyi doğru olarak benimsemesi, savunduğunuz düşünceden çok, savunduğunuz düşünceyi anlatma tarzınıza bağlıdır. Siz de bir uzman gibi, sunumunuzu başarılı bir şekilde sunabilirsiniz. Fakat bahsettiğimiz gibi bazı tekniklere önem vermeniz gerekmektedir.

3

4 Sunumu Başarılı Kılacak Etkenler Nelerdir?
Savunduğunuz düşünceyi, tanıtmaya çalıştığınız ürünü vs. vurgulamaya önem verin. Sunumunuzda akıcı ve sade konuşmaya özen gösterin. İkna edici görseller kullanın. Heyecanınızı kaybetmeyin. "Sunumu son bir şey daha ekleyerek bitirmek istiyorum.." diye bitirin...

5

6 Sunumdan Önce Yapılması Gerekenler
Sunumu yapan kişinin sunumdan önce bazı noktalara dikkat etmesi gerekir. Bunlar; Öncelikle bir konu seçilmelidir. Bu konu güncel olmalıdır. Sunumun hazırlığında bol ve değişik kaynaktan yararlanmak faydalıdır. Sunum yerinin daha önceden görülmesi gerekir. Prova yapma, kullanacağı malzemelerin kontrolü sunumu yapan kişinin amacına ulaşmasında yararlı olacaktır.

7

8 Sunum Sırasında Yapılması Gerekenler
Sunum esnasında ciddi, ağırbaşlı, temiz ve derli toplu görünüm önemlidir. Sunum yapacak kişi konuşma anında ses tonuna, jest ve mimiklerine, sahneyi veya kürsüyü rahat kullanmaya özen göstermelidir. Konuşmacının dinleyicilerle, başta bakışlar olmak üzere, vücut diliyle iletişim kurması daha etkili olur. Konuşmacı ses ve kelimelerin doğru telaffuza özen göstermesi gerekir. Sunumda, bilgisayar, CD, disket, projeksiyon cihazı, slayt makineleri, mikrofon gibi teknolojik araçlardan faydalanabiliriz. Görsel malzemenin en az espri kadar konuşmanıza ilgi ve tat katacağını unutmamalıyız.

9


"SUNUM / SUNUŞ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları