Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Mehmet Akif Ersoy Bilgi Yarışmasına Hoş Geldiniz… Türkçe Zümresi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Mehmet Akif Ersoy Bilgi Yarışmasına Hoş Geldiniz… Türkçe Zümresi."— Sunum transkripti:

1

2 Mehmet Akif Ersoy Bilgi Yarışmasına Hoş Geldiniz… Türkçe Zümresi

3 1) Babasının Mehmet Akif Ersoy’a taktığı isim nedir? A) Ragıyp B) Rakıf C) Ragıyf D) Refik

4 DOĞRU CEVAP: C) Ragıyf

5 2) Mehmet Akif’in bildiği diller hangileridir? A) Türkçe, Arapça, Farsça, Fransızca B) Türkçe, Arapça, İngilizce, Rusça C) Türkçe, Almanca, Arapça, İtalyanca D) Türkçe, Fransızca, Almanca, Arapça

6 DOĞRU CEVAP: A) Türkçe, Arapça, Farsça, Fransızca

7 3) Akif’in okulunu okuduğu meslek hangisidir? A) Öğretmenlik B) Doktorluk C) Katiplik D) Baytarlık

8 DOĞRU CEVAP: D) Baytarlık

9 4) Akif’in memuriyet hayatını geçirdiği yerler hangileridir? A) Anadolu, Arabistan, Fransa B) Rumeli, Anadolu, Arabistan C) Anadolu, Cezayir, Fas D) Fransa, Anadolu, Mısır

10 DOĞRU CEVAP: B) Rumeli, Anadolu, Arabistan

11 5) Mehmet Akif’in ilk şiiri hangi dergide yayınlandı? A) Darül Bedayi B) Şiir Mecmuası C) Hazine-i Fünun D) Darülfünun

12 DOĞRU CEVAP: C) Hazine-i Fünun

13 6) Mehmet Akif, batı toplumlarından özellikle nelerin alınması gerektiğini ifade etmiştir? A) Bilim ve Fen B) Bilim ve Tıp C) Sanayi ve Bilim D) Sanat ve Bilim

14 DOĞRU CEVAP: D) Sanat ve Bilim

15 7) Mehmet Akif 1913 yılında iki aylık bir seyahetle hangi ülkeye gitmiştir? A) Cezayir B) Bosna Hersek C) Suriye D) Mısır

16 DOĞRU CEVAP: D) Mısır

17 8) «Ayrılık hissi nasıl girdi sizin beyninize? Fikr-i Kavmiyeti şeytan mı sokan zihninize?» Akif yukarıdaki şiiriyle neye karşı çıkmaya çalışmıştır? A) Fen Bilimlerinden Uzaklaşılması B) Geleneklere Önem Verilmeyişi C) Milliyetçilik Hareketleri D) Parlamento Sistemi

18 DOĞRU CEVAP: C) Milliyetçilik Hareketleri

19 9) 1920 yılında Akif, İstiklal harbini desteklediği için görevine son verildiği konuşmasını hangi ilde yapmıştır? A) Isparta B) Balıkesir C) Sivas D) Erzurum

20 DOĞRU CEVAP: B) Balıkesir

21 10) Mehmet Akif’in İstiklal harbini desteklediği yazılar kaleme aldığı Kastamonu’da çıkarılan derginin adı nedir? A) Sebilürreşad B) Sırat-ı Müstakim C) Hazine-i Fünun D) Mecmua-ı Havadis

22 DOĞRU CEVAP: A) Sebilürreşad

23 11) Mehmet Akif hangi ilin milletvekili seçilerek meclise girmiştir? A) Balıkesir B) Kastamonu C) Burdur D) Isparta

24 DOĞRU CEVAP: C) Burdur

25 12) Akif’in yazdığı şiirleri bir araya getirdiği kitabının ismi nedir? A) Akifname B) Asım’ın Nesli C) Mesnevi D) Safahat

26 DOĞRU CEVAP: D) Safahat

27 13) Milli marşımızın belirlenmesi için yapılan yarışmaya kaç şiir katılmıştır? A) 743 B) 724 C) 732 D) 721

28 DOĞRU CEVAP: B) 724

29 14) Mehmet Akif’in yaşadığı yıllar arası aşağıdakilerden hangisidir? A) B) C) D)

30 DOĞRU CEVAP: B)

31 15) Mehmet Akif’in şiirlerinde benimsediği tarz hangisidir? A) Gerçekçi B) Hayalperest C) Sanatı Öne Çıkaran D) Kendini Yücelten

32 DOĞRU CEVAP: A) Gerçekçi

33 16) İstiklal Marşının mecliste kabul edildiği tarih hangisidir? A) 12 Mart 1920 B) 12 Mart 1922 C) 12 Mart 1921 D) 23 Nisan 1920

34 DOĞRU CEVAP: C) 12 Mart 1921

35 17) Milli marşı seçmek için yapılan yarışmada Akif’in de sıcak bakmadığı para ödülünün miktarı nedir? A) 1000 Lira B) 5000 Lira C) 50 Lira D) 500 Lira

36 DOĞRU CEVAP: D) 500 Lira

37 18) Akif, 1911’de Safahat isimli kitabını yayımladığında kaç yaşındaydı? A) 32 B) 42 C) 38 D) 35

38 DOĞRU CEVAP: C) 38

39 19) Mehmet Akif Ersoy’un mezarı nerededir? A) İstanbul B) Burdur C) Çanakkale D) Ankara

40 DOĞRU CEVAP: A) İstanbul

41 20) Akif’in başarılı olduğu spor dallarından biri aşağıdakilerden hangisidir? A) Futbol B) Güreş C) Halter D) Basketbol

42 DOĞRU CEVAP: B) Güreş

43 21) «Allah bu millete…» Mehmet Akif’in yukarıdaki sözünü tamamlayınız. A) Yokluk göstermesin. B) Güç ve kuvvet versin. C) Bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. D) Yenilgi yüzü göstermesin.

44 DOĞRU CEVAP: C) Bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.

45 22) Akif’in çocukluk dönemi mizacı(karakter yapısı) nasıldır? A) Ele avuca sığmayan B) Her zaman ciddiyet sahibi C) Sürekli ders çalışan D) Her söylenileni yapan

46 DOĞRU CEVAP: A) Ele avuca sığmayan

47 23) Akif İstiklal Marşı için verilmek istenen ödülü nereye bağışlamıştır? A) Darülazece B) Hilal-i Ahmer C) Hazine-i Osmaniye D) Vakıflar Müdürlüğü

48 DOĞRU CEVAP: B) Hilal-i Ahmer

49 24) Mehmet Akif şiirlerinde daha çok hangi ölçüyü kullanmıştır? A) Hece Ölçüsü B) Serbest Ölçü C) Beyit D) Aruz Ölçüsü

50 DOĞRU CEVAP: D) Aruz Ölçüsü


"Mehmet Akif Ersoy Bilgi Yarışmasına Hoş Geldiniz… Türkçe Zümresi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları