Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Staj yapacak öğrenci, İnşaat Mühendisliği Bölümü Staj Uygulama Esaslarını internet sayfamızdan (http://mmf.mehmetakif.edu.tr/insaat/) temin ederek dikkatle.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Staj yapacak öğrenci, İnşaat Mühendisliği Bölümü Staj Uygulama Esaslarını internet sayfamızdan (http://mmf.mehmetakif.edu.tr/insaat/) temin ederek dikkatle."— Sunum transkripti:

1

2  Staj yapacak öğrenci, İnşaat Mühendisliği Bölümü Staj Uygulama Esaslarını internet sayfamızdan (http://mmf.mehmetakif.edu.tr/insaat/) temin ederek dikkatle okuyacak ve bilgilenecektir.  Staj yapabilme koşullarını sağlayan öğrenci, Staj başvuru dilekçesini ve diğer formları bölüm internet sayfamızdan indirmelidir.  Staj Başvuru Dilekçesi (EK-1)’i dolduran öğrencimiz ilk olarak Bölüm Staj Komisyonu’na başvurmalıdır. Bölüm Staj Komisyonu : Komisyon Başkanı: Yrd.Doç.Dr. İ.İskender Soyaslan Komisyon Üyesi: Yrd.Doç.Dr. Altan YILMAZ Komisyon Üyesi: Arş.Gör. Hakan Ulutaş’tan oluşmaktadır.

3 EK-1, Bölüm Staj Komisyonu tarafından incelenecek ve koşulları uygun olan öğrencinin staj yapma isteği kabul edilecektir.

4  Staj yapması uygun görülen öğrenci staj yapılması planlanan işletmeye hitaben bölümümüzce hazırlanmış olan EK-2 formunu doldurarak bölüm başkanlığına onaylatmalıdır.

5  Onaylanan EK-2 formu ile beraber staj yapılması uygun görülen işletmeye, yazılı olarak örnek dilekçe olan EK-3 dilekçesi ile başvurulmalıdır. Başvuru dilekçesinde staja başlama ve bitiş tarihleri belirtilmiş olmalıdır. (Staj süresi 30 işgünü olarak hesaplanmalı; resmi tatil günleri ve işletmenin kapalı olduğu günler işgünü olarak sayılmamalıdır. Ayrıca, işletme 7 gün çalışıyor olsa bile, staj öğrencisi için haftalık çalışma süresinin en fazla 6 gün olduğu unutulmamalıdır.)

6  Öğrenci, staj yapılacak işletmeden alınan STAJ KABUL (EK-3A) yazısını Bölüm Staj Komisyonuna teslim edecek, staj başlama ve bitiş tarihleri, işgünü sayısını ve işletme türünü Bölüm Staj Komisyonuna kontrol ettirip onaylatacaktır. Öğrenci, işletmenin vereceği STAJ KABUL (EK-3A) yazısında staja başlama ve bitiş tarihlerinin belirtilmiş olmasına ve 30 İŞGÜNÜ şartının sağlanıyor olmasına dikkat etmelidir

7  Öğrenci en geç Mayıs ayının ikinci haftasının bitimine kadar Bölüm Staj Komisyonu’na aşağıdaki belgeleri eksiksiz teslim etmelidir. 1) Staj Kabul yazısı (EK-3A) 2) Cumhuriyet Savcılığı’ndan alacağı “Sabıka Kaydı Belgesi” 3) İki adet vesikalık fotoğraf (arkasında öğrencinin adı ve soyadı yazılı olarak) 4) Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi (EK-4) 5) Taahhütname (EK-5) 6) Staj İşlemleri Kontrol Listesi(EK-6)

8 Örnek Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi (EK-4)

9 Örnek Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi devamı (EK-4)

10 Örnek Taahhütname (EK-5)

11 Örnek Staj İşlemleri Kontrol Listesi(EK-6)

12 SIKÇA KARŞILAŞILAN SORULAR

13 1) Staj defterini bilgisayar ortamında yazarsak olur mu? Staj defteri bilgisayar ortamında yazılabilmek ile birlikte el yazısı ile yazılması daha uygun görülmektedir.

14 2) Hangi evrakları ne zamana kadar teslim etmeliyim? Mayıs ayının ikinci haftasının bitimine kadar Bölüm Staj Komisyonu’na eksiksiz teslim edilmesi gereken belgeler 1) Staj Kabul yazısı (EK-3A) 2) Cumhuriyet Savcılığı’ndan alacağı “Sabıka Kaydı Belgesi” 3) İki adet vesikalık fotoğraf (arkasında öğrencinin adı ve soyadı yazılı olarak) 4) Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi (EK-4) 5) Taahhütname (EK-5) 6) Staj İşlemleri Kontrol Listesi(EK-6) 7) Eğer öğrenci Cumartesi günleri de staj yapacak ise staj yaptığı kurumdan alacağı cumartesi günleri çalıştığına dair belge Staj komisyonunun ilan edeceği bir tarihte teslim edilmesi gereken belgeler 1) Staj Defteri 2) Sicil Formu (Bölüm)(Kapalı zarf içinde getirilecek veya staj yapılan kurum tarafından bölüm başkanlığına postalanacak.)

15 3) EK’lerden hangileri staj komisyonuna verilecek, hangileri staj yapılacak birimde kalacak? Staj Yapılacak Birimde Kalacaklar : * EK-2 * EK-3 * SİCİL FORMU (KURUM) Staj Komisyonuna Teslim Edilecekler: * EK-1 * EK-3a * EK-4 * EK-5 * EK-6 * SİCİL FORMU (BÖLÜM)(Kapalı zarf içinde getirilecek)

16 4) Staj yaptığım kurum Cumartesi günleri çalışıyor ise nasıl bir belge teslim etmeliyim? Cumartesi günleri staj yapan öğrencilerin teslim etmesi gereken örnek belge:

17 5) Staj defterini doldururken nelere dikkat etmeliyim? Staj defterinin her bir sayfasına, o gün yapmış olduğunuz işin sadece ne olduğunu değil, yaptığınız işlerle ilgili detaylı bilgiler yazmanız gerekmektedir. Staj defterinin günlük sayfalar halinde olması, günlük tutar gibi yazılacağı anlamına gelmemektedir. Staj dosyası sayfalarına sadece yapmış olduğunuz işin detayları ile ilgili bilgiler yazmalısınız. Teknik bilgilerden yoksun gündelik bilgiler bulunmamalıdır. Aşağıdaki staj defteri sayfası tasnif etmediğimiz bir sayfadır.

18 Staj defterinizin her bir sayfasını kurumdaki staj amirinize imzalatıp kaşeleterek onaylatmak zorundasınız, aksi halde onaylanmamış günler stajdan sayılmaz. Oda sicil numarası bulunmayan defterler kabul edilmeyecektir. Örnek Staj defteri sayfası aşağıdaki şekildedir.

19 6) Hangi tarihler arasında staj yapabilirim? 1 Temmuz ile 31 Ağustos tarihleri arası staj yapılabilir.

20 7) Hem yaz okulundan ders almak istiyorum hem de staj yapmak istiyorum. Bu mümkün mü? Yaz okulunda ders alan öğrenciler staj yapamazlar.

21 TEŞEKKÜRLER…


" Staj yapacak öğrenci, İnşaat Mühendisliği Bölümü Staj Uygulama Esaslarını internet sayfamızdan (http://mmf.mehmetakif.edu.tr/insaat/) temin ederek dikkatle." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları