Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

B TEMASI BENİM EŞSİZ YUVAM B TEMASI BENİM EŞSİZ YUVAM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "B TEMASI BENİM EŞSİZ YUVAM B TEMASI BENİM EŞSİZ YUVAM."— Sunum transkripti:

1 B TEMASI BENİM EŞSİZ YUVAM B TEMASI BENİM EŞSİZ YUVAM

2 Kazanım :B.3.45. “Benim Eşsiz Yuvam” temasında geçen kavramları yerinde ve doğru bir biçimde kullanır. Kazanım :B.3.45. “Benim Eşsiz Yuvam” temasında geçen kavramları yerinde ve doğru bir biçimde kullanır. HAZIRLAYAN: ABDULLAH BÜYÜKYILDIZ

3 İnsanların engelleme imkânı olmayan, kendiliğinden gerçekleşen afetlere doğal afet diyoruz.

4 İnsanların düşündüklerini ifade ederken, iletişim kurarken vücutlarını kullanmasına beden dili diyoruz. Babamızın başımızı okşaması, beden dili ile sevgisini ifade etmesidir.

5 Bir ideal uğrunda, bir işin yapılması için çalışma, çaba gösterme. Ülkemize hizmet ederek borcumuzu ödemeliyiz.

6 Beden dili ile yapılan iletişimdir. Aile içinde birçok kez beden dili ile iletişim kurarız.

7 Bir olay, kişi veya düşünce karşısında peşin hükümlü davranma. Birbirimize karşı ön yargılı olmamalıyız.

8 Herkesin hakkını gözetme. Hakkını verme. Kişisel duygu ve düşüncelerimiz bizi adaletten ayırmamalı.

9 Gözle görülen, elle tutulan, beş duyu organımızca algılanabilen, boşlukta yer kaplayan varlık. Yemek kaşıklarımız demir maddesinden yapılmıştır.

10 Bir ürün veya hizmetin tanıtılması, satışının artırılması yapılan etkinlik. Alacağımız ürünü reklâmlara göre değil, ihtiyaç, kalite ve fiyatını göz önünde bulundurarak tespit etmeliyiz.

11 Canlıların temel ihtiyaçlarındandır. Canlıların kendilerine göre bir ev (yuva) içinde yaşamaları olayıdır. Canlıların yaşamlarını sürdürebilmeleri için beslenmeye, giyinmeye ve barınmaya ihtiyaçları vardır.

12 Ot, çiçek, ağaç gibi toprakta yetişen canlılardır. Evimizde beslediğimiz bitkilerin bakımını yapmalıyız.

13 İnsan ve bitki dışındaki tüm canlı varlıklara hayvan diyoruz. Evimizde beslediğimiz hayvanların aşısını zamanında yaptırmalıyız.

14 Bir duygunun, hayalin ve güzelliğin ifade edilmesi amacıyla başvurulan usullerin tamamıdır. Elif, çok güzel resim yapıyor. Kendisine ressam olacaksın diyenlere: "Mimar olacağım, sanatımın güzelliğini çizdiğim projelerde göstereceğim,” diyor.

15 Belli bir noktaya göre olan taraftır. Evimize göre okulumuz güney yönündedir.

16 Sağ kolumuzu güneşin doğduğu tarafa doğru uzattığımızda, sağ kolumuz doğuyu, sol kolumuz batıyı, önümüz kuzeyi, arkamız güney yönünü gösterir. En iyi yön bulma aracı "pusula'dır.

17 Herhangi bir alanda başarılı olmak için kendimize belirlediğimiz noktadır. Gerçekleştirmek istediğimiz düşüncedir. Hedeflerimi gerçekleştirmek için planlı çalışmalıyım.

18 Olabilme, mümkün olma, olabilirlik. Alışveriş yaparken aile imkânlarını göz önünde bulundurmalıyız.

19 Olayların gülünç taraflarını ortaya koymayı esas sanat türü. Gülmece. Babam, mizahçı bir kişiliğe sahiptir.

20 Bir yerde bulunan veya aralarında herhangi bir şekilde ilgi ve benzerlik olan kişiler. Aile, toplumu oluşturan en küçük gruptur.

21 Yer kabuğundaki kırılmalarla birlikte sarsılma sonucunda oluşan doğal afetlere deprem diyoruz. Depremleri en az zararla atlatabilmek için depreme dayanıklı binalar yapmalıyız.

22 Yeryüzünün bir kısmının ya da tamamının ölçülü biçimde küçültülerek kağıt üzerine çizilmesine harita diyoruz. Harita üzerinde karaları ve denizleri inceledik.

23 Temada, "Dünyanın şeklini göstermek için yapılan ve üzerine dünya haritası çizilen top şeklinde yuvarlak şey." Dünyayı küre üzerinden incelediğimizde çoğunun sularla kaplı olduğunu gördük.

24


"B TEMASI BENİM EŞSİZ YUVAM B TEMASI BENİM EŞSİZ YUVAM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları