Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Tablet Uzaktan Yönetim Yazılımı (Mobil Device Management)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Tablet Uzaktan Yönetim Yazılımı (Mobil Device Management)"— Sunum transkripti:

1

2 Tablet Uzaktan Yönetim Yazılımı (Mobil Device Management)
MDM (Mobil Device Management)

3 MDM, Eğitimde Fatih projesi kapsamında dağıtılan tablet bilgisayarların uzaktan yönetilmesi için kullanılan yazılımdır.

4 MDM’İN YERİNE GETİRDİĞİ FONKSİYONLAR
•Kullanıcı tableti aktive ettiğinde kullanıcının Kimliğini doğrulamak. • Tabletle kullanıcıyı eşleştirmek. • Kullanıcının profil bilgilerini tablete dönmek. • Bölgeye, zamana ve okula göre gruplar tanımlamak. • Kullanıcı tipine ve grubuna göre farklı politikaları aktive etmek.

5 MDM’İN YERİNE GETİRDİĞİ FONKSİYONLAR
•Tablet kaybolduğunda; Tableti fabrika ayarlarına döndürmek GPS sürekli açık tutmak(tablet açık kalacak). Tablet arızalandığında; Kişinin üzerindeki eşleştirmeyi kaldırmak.

6 DAĞITIM SENARYOSU

7 AKTİVASYON SENARYOSU • Tablet fatih için firmware’e gömülü SSID'ye bağlanarak Aktive edilmeyi bekler. • Kullanıcı tableti aktif etmek için kullanıcı; adını ve kendisine verilen şifreyi girer. • MDM, şifre giren kullanıcının profil bilgilerini tablete gönderir ve tableti aktive eder. • Tablet öğretmen veya öğrenci tableti olarak kullanıma açılır.

8 MDM POLİTİKALARI MDM politikaları; kullanıcının, bir profile ait kullanıcıların (öğrenci, öğretmen vs.) veya bir gruptaki kişilerin tabletler üzerinde hangi işlemleri yapıp yapamayacakları ve tabletin hangi özelliklerinin aktive edilip edilemeyeceği gibi geliştirici tarafından tanımlanabilecek özellikler içermektedir

9 MDM Firmaları https://mdmfarabi.eba.gov.tr
Aktif cihaz sayısı:345,702Tablet Aktif cihaz sayısı:827,041 Tablet

10 MDM Ekranları

11 MDM Ekranları

12 MDM Ekranları Mesaj: Bu başlık içerisinde ilgili tablet/birden fazla seçilen tabletlere mesaj gönderebiliyoruz.

13 MDM Ekranları Bu bölüme geçildiğinde, aşağıdaki gibi bir ekran görüntüsü gelir. Sisteme kayıtlı bütün tabletler bir liste şeklinde görünür.

14 Aktivasyon Kaldırma Bir kişi sadece bir tablet sahibi olabilir.
Bir kullanıcı üzerine bir tablet kayıtlı ise, ikinci veya daha fazla tableti kendi üzerine aktive edemez. Bir tableti kendi üzerine aktive edecek bir kullanıcı EBA veri tabanına kayıtlı olmalıdır ve bir EBA şifresi sahibi olmalıdır. EBA sistemine kayıtlı olmayan, bir kişi (öğretmen, öğrenci, il müdürü, ilçe müdürü vs.)sisteme kayıtlı bir tableti aktive edemez. Aktive olmayan bir tablet kullanılır duruma geçmez.

15 Aktivasyon Kaldırma Değişik nedenlerden dolayı bir tablet bir kişiden alınıp, başka bir kişiye verilecekse, o tablet üzerindeki eski kişiye ait aktivasyon kaldırılmalıdır. Aksi takdirde, tabletin yeni kullanıcısı tableti kendi üzerine aktive edemez ve kullanamaz.

16 mdm@eba.gov.tr Tablet aktivasyon sorunlarını e-posta ile bildiriniz.
Tablet seri numarası Kullanıcının TC kimlik numarası

17 EBA HATA KODLARI VE AÇIKLAMALARI.
EBA İşlem başarılı, EBA TC kimlik numarası hatalı EBA Parametre Hatası EBA Ip token sorgulamaya yetkili değil EBA Parametre Hatalı EBA İşlem hatalı EBA Oturum adı ve/ya şifresi hatalı EBA Veri tabanına veriler kaydedilirken hata oluştu EBA Web servisten yanıt gelmiyor EBA Şifre ve TC kimlik numarası uyumsuz EBA TC kimlik numarası ve/ya seri numarası daha önce kayıtlı EBA Tablet kullanıcı adı-şifresini 5 defadan fazla hatalı girdiniz

18 Sorunlar Tabletlerin rootlanması Tabletlerin satılması
Tabletlerin yanlış dağıtılması Tabletlere serviste yanlış MDM yüklenmesi Hata 55 hatası Tabletlerin fatih ağına bağlanamaması Mdm IDM geçişi

19 Cahide ÜNAL cerpolat@meb.gov.tr Bilgi ve Sistem Güvenliği Koordinatörü
Teşekkürler


"Tablet Uzaktan Yönetim Yazılımı (Mobil Device Management)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları