Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık Programı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık Programı."— Sunum transkripti:

1 Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık Programı

2 Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulunda 2011-2012 eğitim öğretim yılında Laborant ve Veteriner Sağlık Programı eğitime başlamıştır.

3 Programda okumak isteyen öğrenciler;  Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Üniversite Öğrenci Seçme Sınavından yeterli puanı almış olması gerekir.  Veteriner Sağlık Meslek liselerinden de sınavsız geçiş yapılabilmektedirler.

4 Laborant ve Veteriner Sağlık Programında Öğretim Elemanı Yrd.Doç.Dr. Süleyman KÖK Öğr. Gör. Hatice AYYILDIZ Ders Veren Diğer Öğretim Elemanları Yrd.Doç.Dr.Çiğdem GÜRSOY GAYGUSUZ Öğr.Gör. Dr. Sevil ERDOĞAN Okt.Gönül PEKCAN Okt.Murat KURU Okt.Tuba Elmas Öğr. El.Dr. Mustafa Savaşçı Öğr.El. Aylin ÇETİNKAYA

5 Programın amacı  Ülkemize laboratuar ve veteriner sağlık konularında toplam kalite yönetimine uygun hizmetler sunacak,  Yem ve gıda analizlerini yapabilecek yetişmiş personel ihtiyaçlarını karşılayacak,  Büyükbaş, küçükbaş, kanatlı ve pet hayvanlarının; bakım- beslenme ve yetiştiriciliğini bilimsel metotlarla gerçekleştiren,  Birim alandan ve birim hayvandan daha fazla verim alabilen hayvansal kaynaklı ürünleri sınıflandırıp, kaliteli üretimi arttıran teknik personel yetiştirmektir.

6  Okulda bulunan yem laboratuarı  Keşan Ticaret Borsası Mezbahası  Keşan Belediyesinin Hayvan Barınağı ve  Özel Veteriner Kliniklerin de yapılmaktadır. Keşan Meslek Yüksekokulunda Laborant ve Veteriner Sağlık programı Derslerinin Uygulamaları

7 Laborant ve Veteriner Sağlık Programı Yem Analiz Laboratuar Uygulamaları

8

9

10

11

12

13

14 Laborant ve Veteriner Sağlık Programı klinik uygulama dersi için veteriner hekimler ile yapılan eğitim çalıştayı

15

16 Klinik Uygulamalar

17

18

19

20

21

22 Hayvancılık işletmelerine teknik gezilerimiz

23

24

25

26

27 HEDEFİMİZ  Hayvancılık işletmelerini daha verimli hale getirmek.  Hayvan refahını ve sağlığını korumak.  Hayvansal ürünleri daha ucuza üretirken “Barınaklardan sofraya gıda güvenliği”ni temin etmek.  Sağlıklı hayvansal ürünlerin üretimi ve tüketimi konusunda hizmetler sunmak.  Hayvansal gıdaların üretimini HACCP’e göre standardize etmek.  Laboratuar destekli güvenli gıda üretimi ve tüketimi konusunda insanımızı bilinçlendirmek.  Hayvancılığa elverişli bölgelerde hayvansal üretimin arttırılmasını sağlamak  Hayvan sağlığı ve koruma konularını bilen,hayvan hareketleri ve kontrolünü bilen,büyük ölçekli modern hayvancılık işletmelerinin aradığı rekabet edebilen, teknik personel yetiştirmek.

28 İstihdam Olanakları Hayvancılık işletmeleri Hayvan hastaneleri Özel veteriner klinikleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlükleri TİGEM işletmeleri Yem Fabrikaları Veteriner Laboratuarları Hayvanat bahçeleri Hayvan barınakları Veteriner ilaç sanayi Veteriner sağlık ve bakım ürünleri sektörü

29 Laborant ve Veteriner Sağlık Programını başarı ile bitirenler; ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı oldukları takdirde Veteriner Fakülteleri ve Fen Fakültelerinin Biyoloji Bölümlerine geçiş yapabilirler.


"Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık Programı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları