Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Www.fendersi.gen.tr ORTAOKULU 2012-2013 E. Ö YILI FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ DÖNEM SONU BİLGİ YARIŞMASI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Www.fendersi.gen.tr ORTAOKULU 2012-2013 E. Ö YILI FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ DÖNEM SONU BİLGİ YARIŞMASI."— Sunum transkripti:

1 ORTAOKULU E. Ö YILI FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ DÖNEM SONU BİLGİ YARIŞMASI

2 1-Bir futbolcunun bacak kasları gelişirken, kas hücrelerinde aşağıda verilen organellerden hangisinin sayısı artar? A.RibozomB.Mitokondri C.LizozomD.Koful

3 CEVAP:C

4 2-Aşağıda verilen hayvanlardan hangisi üreme şekli bakımından diğerlerinden farklıdır? A.Bıldırcın B.At C.Yarasa D.Zürafa

5 CEVAP:A

6 3-Aşağıdakilerden hangisi kuvvet birimidir? A.NewtonB.KilogramC.Metre D.Saniye

7 CEVAP:A

8 4-Sabit büyüklükteki süratlerle, aynı anda harekete geçen Can, Oya ve Ali aynı anda R noktasına ulaşıyor. Noktalar arasındaki uzaklık eşit olduğunu göre, Can, Oya ve Ali'den en süratlisi ve en yavaşı aşağıdakilerden hangisidir? En süratliEn yavaş A-CanOya B-Ali Can C-CanAli D-OyaAli

9 CEVAP:A

10 5-150 km’ lik yolu 3 saatte giden hareketlinin süratini hesaplayınız. A-40M/S B-60 m/s C-50 km/h D-45km/h

11 CEVAP:C

12 6-Yumurta ve spermin birleşmesiyle oluşan döllenmiş yumurtaya ne denir. a)embriyo b)fetüs c)zigot d)bebek

13 CEVAP:C

14 7-Organizma da görülen boy ve kütle artışına ne denir a) olgunlaşma b) gelişme c)büyüme d)üreme

15 CEVAP:C

16 8-Tohumun çimlenmesi için aşağıdaki koşullardan hangisi gerekli değildir. a)su b)oksijen(hava) c) uygun sıcaklık d)güneş ışığı

17 CEVAP:D

18 9- Organik tarımda aşağıdaki ürünlerden hangisi kullanılır. a)suni gübresi b) tarım ilacı c)hormon d) hayvan gübresi

19 CEVAP:D

20 10-Polenlerin rüzgar,böcek gibi dış etkenlerle dişicik başcığına taşınmasına ne denir. a)döllenme b)tozlaşma c)meyve oluşumu d) tohum oluşumu

21 CEVAP :B

22 FIKRA ZAMANI Temel Londra'ya uçakla seyahat ediyormuş. Uçakta her şey normal iken birden pilotun sesi duyulmuş: - "Sayın yolcular, uçağımızdaki 4 motordan bir tanesi bozuldu, ama biz 3 motorla rahat iniş yapabiliriz" Neyse rahatlar herkes. 15 dakika sonra bir anons daha: - "Sayın yolcular maalesef 1 motorumuz daha bozuldu ama biz 2 motorla inişi yapacağız" Herkes rahat ama bir anons daha gelmesinden korkmaktadır. 20 dakika sonra bir anons daha gelir: -"Sayın yolcularımız 2 motordan biri daha bozuldu ama biz en iyisiyiz ve 1 motorla inişi size garanti ediyoruz" Herkes ohh çeker rahatlar. Temel ise panik içinde: - "Uyy bu motorda bozulursa havada kalacağuz"

23 11-Sperm hücreleri nerede üretilir a)salgı bezleri b) testisler c) sperm kanalı d)penis

24 CEVAP:B

25 12- I. Balık II. Kurbağa III. İnsan IV. Kelebek Yukarıdaki canlılardan kaç tanesi başkalaşım geçirir? A) 1B) 2C) 3D) 4

26 CEVAP:C

27 13-Dünyada ağırlığı 600 N olan bir insanın aydaki AĞIRLIĞI kaçTIR? A) 100N B) 600kg C)60kg D) 10N

28 CEVAP:D

29 14-)3m/s sabit hızla giden bir arabayı 280 m. gerisinden 17m/s sabit hızla izleyen diğer araba, kaç saniye sonra yakalar? A)5 B)7 C)14 D)20

30 CAVAP:C

31 15-Bir araç önce 80 km/sa hızla 2saat, sonra 60 km/sa hızla 3 sa. yol alıyor.Aracın aldığı toplam yol nedir? A) 340 B)320 C) 300 D)360

32 CEVAP:A

33 16-Aşağıdakilerden hangisi karışımdır? a. Şekerb. Zeytinyağıc. Tuz d. Şekerli su

34 CEVAP:D

35 . 17-Aşağıdaki maddeleri hangisinde kendisini oluşturan tanecikler arasındaki boşluk en azdır? A)SuB)Demir çiviC)Hidrojen D)Benzin

36 CEVAP:B

37 18-Bir maddeyi Dünya’dan Ay’a götürdüğümüzde hangi özelliği değişir? A) KütlesiB) ŞekliC) AğırlığıD) Hacmi

38 CEVAP:C

39 19-Sadece bitki hücresinde bulunan ve besin üretiminden sorumlu organel hangisidir? a. mitokondri b. kloroplast c. çekirdek d. koful

40 CEVAP:B

41 20-. Maddenin gözle görülemeyecek kadar küçük, bölünmesi zor yapı ve görev birimi hangisidir? a. hücre b. organel c. atom d. molekül

42 CEVAP:C

43 FIKRA ZAMANI Temel duş almaya girer, şampuanı saçlarına boşaltıp ovalamaya başlar. Sırtını keselemeye gelen annesi sorar : - Oğlum kafanı ıslatmayacak mısın ?.. - Temel cevap verir : “ Yok anne bu şampuan kuru saçlar içinmiş...!! “

44 21-Verilenlerden hangisi maddeye örnektir? a. kuvvet b. hava c. hareket d. sürat

45 CEVAP:B

46 22-Aşağıda verilen şekillerden hangisi element molekülüne uygundur? a. H 2 O b. CO 2 c. NaCl d. N 2

47 CEVAP:D

48 23-Aşağıdaki maddelerden hangisi saf maddelere örnek olarak verilebilir? a. salata b. şerbet c. çorba d. şeker

49 CEVAP:D

50 24-Aşağıdaki maddelerden hangisi element değildir? a. altın b. bakır c. tahta d. oksijen

51 CEVAP:C

52 . 25-Katı haldeki bir maddenin dışarıdan ısı alarak sıvı hale geçmesi olayına ne ad verilir? a. erime b. buzlanma c. kaynama d. donma

53 CEVAP:A

54 26-Aşağıdakilerden hangisi ağırlık için yanlıştır? a. cisme etki eden yer çekimi kuvvetidir b. büyüklüğü bulunulan yere göre değişir c. eşit kollu terazi ile ölçülür d. birimi Newton’dur.

55 CEVAP:C

56 27-Aşağıda verilen maddelerden hangisi hareket enerjisine sahip değildir? a. park etmiş araç b. derede akan su c. yuvarlanan bilye d. zıplayan top

57 CEVAP:A

58 28-Gaz haldeki bir maddenin dışarı ısı vererek sıvı hale geçmesi olayına ne ad verilir? a. erime b. buzlanma c. yoğunlaşma d. donma

59 CEVAP:C

60 29-Sıvı bir madde gaz haline geçerken hangisi artmaz? A-kütlesi B-enerjisi C- hacmi D- tanecikler arasındaki boşluk

61 CEVAP:A

62 30-Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A-elementler saf maddedir.. b-bileşikler saf maddedir c-demir molekül halinde elementtir. d-hidrojen molekül halinde elementtir.

63 CEVAP:C

64 Sherlock Holmes ile Dr. Watson kampa giderler. Güzel bir yemek yedikten sonra uykuya dalarlar. Birkaç saat sonra Holmes uyanır ve arkadaşını dürtükler. -"Watson, yukarıya bak ve bana ne gördüğünü söyle". - Watson cevap verir: "Milyonlarca yıldız görüyorum." - Holmes sorar: "Bu sana neyi gösteriyor?" - Watson bir an düşünür ve yanıtlar: " Astronomik olarak milyonlarca galaksinin ve dolayısıyla milyarlarca gezegenin varlığını görüyorum. Yıldızların konumuna bakarak saatin 3'üçeyrek geçtiğini çıkarıyorum. Teolojik olarak tanrının kudretini ve kendi acizliğimizi görüyorum. Meteorolojik açıdan da bugün havanın çok güzel olacağını tahmin ediyorum. Neden sordun? Sana ne gösteriyor? " Holmes arkadaşını sabırla dinlemiştir ama artık dayanamaz: - "Ulan hıyar, çadırımızı araklamışlar!"


"Www.fendersi.gen.tr ORTAOKULU 2012-2013 E. Ö YILI FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ DÖNEM SONU BİLGİ YARIŞMASI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları