Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

* BİLGİSAYAR * PROJEKSİYON ALETİ * AKILLI TAHTA.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "* BİLGİSAYAR * PROJEKSİYON ALETİ * AKILLI TAHTA."— Sunum transkripti:

1

2 * BİLGİSAYAR * PROJEKSİYON ALETİ * AKILLI TAHTA

3

4

5 * SMARTBOARD (1997) * AKILLI TAHTA * İŞLEVSEL TAHTA

6 * Öğrenci açısından * Öğretmen açısından * Kurum açısından

7 * Belgeleme, dosyalama ve belgelere başvurma alışkanlığı kazandırır. * Doküman paylaşımı (Öğretmen – Öğretmen, Öğretmen-Öğrenci) * Öğretmenler hazırladıkları materyalleri bir birleri ile veya öğrencileri ile paylaşa bilir

8 * Görsellik ve etkileşimli materyallerin kullanılma fırsatı - öğrencilerin ilgilerinin en üst seviyede tutulmasını sağlar.

9 * Elektronik tahtanın kara tahtaya göre daha esnek kullanılması * Sınıf ortamında yapılamayacak deneyler interaktif olarak yapılabilir.

10 * Smart Board (akıllı tahta) geleneksel sınıf kaynaklarının (örneğin kara tahta, yazı tahtası, tepegöz, haritalar, resimler, sayı doğruları, kitaplar, hesap makineleri ve kaset ve video çalarlar) yerini almak için kullanılır. Önceden, biriktirmesi yıllar alacak ve onları saklamak için çok büyük bir dolap gerekecek olan kaynakların bankasına öğretmenin bir dokunuşta eriştiği yararlı bir sunu aracıdır.

11 * Ders sırasında önceki anlatılan konulara ait sahnelere arsında gezinme * Dersler kayıt edilebildiği için kaçırılan ders veya konulara ulaşabilir.

12 * Tebeşirin öğretmen ve öğrenci için oluşturduğu sağlık tehditin olmaması ve temiz bir ortam

13 * Öğrencinin öğrenme zamanından tasarruf sağlar.

14 * Paylaşım duygusunu geliştirir.

15 * Öğrencinin derse katılımını teşvik eder. * En sıkıcı dersleri kolay ve zevkli hale getirerek öğretmene yardımcı olur

16 * Teknolojiyi kullanan kurum imajını güçlendirir.

17 *?*?

18 * Projeksiyon aletinin açısı iyi ayarlanmadığı takdirde kullanıcı problem yaşamaktadır. Kullanıcının gölgesinin tahta üzerine düşmesi sorun oluşturmaktadır. Bu nedenle kullanıcının gölgesi ekran üzerinde en az yer kaplanmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. * Bir diğer sorun ise aynı anda iki kişinin tahtayı kullanamıyor olmasıdır. Bazen sınıfta aynı tahtayı paylaşan birden fazla öğrenci bir soru üzerinde çalışabilmektedir, ancak bu, şu an için akıllı tahtada mümkün değildir.

19 * Mimio Studio * Probil * Smartboard -Smart Notebook * E-beam - Interact * Promethan markası ise ürünlerinde “Activstudio” ve “Activprimary”

20


"* BİLGİSAYAR * PROJEKSİYON ALETİ * AKILLI TAHTA." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları